HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Eylül 2017 Cuma - 13:04

Menemende öğrencilerden Başkan'a teşekkür ziyareti

Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi (MEBGEM)’nde eğitim görüp girdikleri LYS ve TEOG sınavında başarılı olan öğrenciler, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Menemende öğrencilerden Başkan a teşekkür ziyareti

Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi (MEBGEM)’nde eğitim görüp girdikleri LYS ve TEOG sınavında başarılı olan öğrenciler, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Bu yıl TEOG’da %100, LYS’de %90 başarı yakalayan öğrenciler, aileleri ve eğitimcilerini tebrik eden Başkan Şahin, MEBGEM’in en önemli başarısının ise iyi insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in “Eğitimde Fırsat Eşitliği” yaratmak adına 2011 yılında kurduğu MEBGEM’de 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde kursa katılarak hedefledikleri başarıyı yakalayan öğrenciler, aileleriyle birlikte Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür ziyaretinde bulundu. MEBGEM yönetici ve öğretmenlerinin de yer aldığı ziyarette katılımın yoğun olması sebebiyle Başkan Tahir Şahin misafirlerini Belediye Meclis Toplantı salonunda ağırladı.

“MEBGEM Birlik ve Beraberliği Artırıyor..!”

Bu yıl MEBGEM’de eğitim görüp TEOG sınavına giren 154 öğrencinin tamamının ve LYS’ye giren 180 öğrencinin de %90’ının başarılı olmasından büyük mutluluk duyduğunu açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; başarılarıyla gurur duyulan MEBGEM’i kurmaktaki ilk hedefinin doğu ve güneydoğudan ilçeye göç edenler ile Menemen’de yaşayanlar arasında kardeşlik köprüsü kurmak olduğunu açıkladı.

Doğu ve güneydoğudan göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Asarlık’ta kurulan ve 8 dönemdir aralıksız hizmet veren MEBGEM’in ilk döneminde bin öğrenciden sadece 8’inin ilçe merkezinden geldiğini, bugün ise öğrencilerin 800 kadarının ilçe merkezinden, 200 kadarının da Asarlık ve Koyundere bölgesinden geldiğine dikkat Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Doğulu-Batılı, Alevi-Sunni, Türk-Kürt demeden hepimiz birlikte yaşıyoruz bu topraklarda. İnsanlar istediği gibi inancını yaşayabilmeli, alt kimliklerimiz bizleri ayrıştırmamalı. Bu benim yaşam tarzımdır. Asalık’ta MEBGEM’i kurduğumuzda özellikle ilçe merkezimizde yaşayan hemşehrilerimiz bizi eleştirdi. O gün 8, bugün 800 çocuğumuz ilçe merkezinden MEBGEM’e geliyor. Demek ki bizim insanlarımız sağduyulu, insanlarımıza bir şey verirseniz mutlaka toplum adına zamanla iyi bir şey alırsınız. Sınavda kim başarılı olursa MEBGEM’e o girebiliyor. Hiçbir şekilde insan ayrımımı yapmamamız burada birliği, beraberliği getiriyor. Türkiye Cumhuriyeti vatan toprakları içerisinde Alevi’si, Sünni’si, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Boşnak’ı, Çerkez’i ile birlikte yaşamamızı sağlıyor. Buna katkı koyan hepinize çok teşekkür ediyorum. Benim olmazsa olmazım budur” dedi.

Paralı eğitime karşı duran bir anlayışa sahip olduğunu söyleyerek, çok yakında ikinci eğitim kurumunu ilçe merkezinde hizmete açacaklarını da müjdeleyen Başkan Tahir Şahin, “Dün MEBGEM’i Asarlık’ta kurmamız eleştirilirken, yarınlarda ilçe merkezimizde çok daha güzelini açtığımız eleştiri olarak söylenecek. Bu söylemlere hep birlikte ‘Dur’ demeliyiz. Bu fikirleri atmanın tek yolu eğitimdir” dedi.

İyi insanlar yetiştirebilirsek bizden daha mutlusu yok”

Albert Einstein’ın “Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar” sözünü hatırlatarak konuşmasına devam eden Başkan Tahir Şahin, “Biz de iyi insanlar yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim kadromuza yürekten teşekkür ediyorum. İyi insanlar yetiştirebilirsek bizden daha mutlusu yok” diye konuştu.

“Her türlü sosyal etkinliğe katılın..!”

MEBGEM öğrencilerine “Gideceğiniz fakültelerde her türlü sosyal etkinliğe katılın” uyarısında da bulunan Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Avukat yada mühendis olabilirsiniz ama sosyal yönünüz yoksa sizden hiçbir şey olmaz. Gittiğiniz her yol açık olsun, çağdaşlık, Atatürkçülük yolu olsun.”

“Hayallerine MEBGEM ile ulaştı”

MEBGEM’de iki yıl eğitim gören ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Hazal Hasgül, geçtiğimiz yıl tercih yapmadığını çünkü hedefinin Hukuk Fakültesi olduğunu açıklayarak; “Tercih yapıp istemediğim bir bölümü okumaktansa, bir yıl daha hazırlanıp çocukluk hayalim olan Hukuk Fakültesi’ni kazanmayı hedefledim. Bunun sonucunda da isteğime ulaştım. İlçemizde eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırması bakımından MEBGEM’in üstlendiği rol oldukça büyük” dedi.

Çiğli Fen Lisesi’ni kazanan Sercan Serim’in annesi Terane Serim ise konuşmasında, “Günümüzde eğitime ayrılan payın azlığı, siyasi iktidarların eğitimi bir yapboz tahtasına dönüştürülmesinden dolayı bugün içinde bulunduğumuz durum pek iç açıcı değildir. Kızım MEBGEM sayesinde Fen Lisesi’ne yerleşerek bizi gururlandırmıştı. Oğlum da Gençlik Eğitim Kurs Merkezimiz sayesinde Fen Lisesi’ne yerleşti. Çocuklarımın başarısında büyük katkısı olan, bizlerden hiçbir desteğini esirgemeyen öğretmenlerimize, değerli müdürümüze ve bizlere bu fırsatı sunan Belediye Başkanımız Tahir Şahin’e teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

MEBGEM’in kuruluşundan bugüne Müdürlüğünü yürüten emekli öğretmen Metin Yaşatürk ise her yıl bin öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sunan MEBGEM’e ilginin her geçen yıl arttığını açıklayarak; “Eğitimde tasarruf olmaz düşüncesiyle hiçbir talebimizi geri çevirmeyen Belediye Başkanımız sayın Tahir Şahin’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

MEBGEM öğrencilerinin Belediye Başkanı Tahir Şahin’e çiçek sunup teşekkür etmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle ziyaret sona erdi.

 
İzmir Körfezi'ne festival dopingi: Kocaoğlu'ndan yatırım mesajları
 
Dokuz Eylül’ün yeni Rektör'ün ilk açıklama: Bu bir bayrak yarışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Körfezi'ne festival dopingi: Kocaoğlu'ndan yatırım mesajları
İzmir Körfezi, 22–24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalle ...
Vefa kenti Karşıyaka! Ahmet Beko ismi orada yaşayacak
Karşıyaka Belediyesi, Fikri Altay Mahallesi’nin ilk muhtarı olan ve 1990 ...
“Bornova’da huzur, birlik ve beraberlik var”
Başkan Atila “Orta Akıl Toplantıları” çerçevesinde alevi dernekleri temsilcileriyle buluştu
 
Gaziemir'de 7'den 70'e kurs zamanı
Belediye’nin 48 farklı branşta açtığı ve binlerce Gaziemirliye yeni ufuklar ...
Ödemiş Belediye Personeline 'Öfke Kontrolü' eğitimi
Ödemiş Belediyesi vatandaşa daha iyi hizmet vermek adına çalışanlarına ...
Dost Market'ten sonra bir ilk daha: 'İhtiyaç Haritası' hayata geçiyor!
Ünlü oyuncu Mert Fırat tarafından hayata geçirilen ve online bir imc çalışması ...
 
Konak sezonu Meksika ile açtı
Sanatın evrensel bir iletişim aracı olduğu düşüncesinden yola çıkarak ...
İzmir Körfezi'ne 'Nobel'lik gemi: 15.si de suya indi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Deniz Ulaşımı Geliştirme Projesi" kapsamında ...
Kocaoğlu görevine son verdi: Koçer adaylığını açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İZELMAN Genel Müdür Yardımcısı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva