HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2023 Salı - 21:06

Menemen Meclisi'nde yüksek tansiyon... 'Arazileri FETÖ aldı' iddiası!

Olağan meclis oturumunu gerçekleştiren Menemen Belediyesi'nde CHP’li Meclis Üyesi Deniz Karakurt’un FETÖ iddiası sonrası AK Partili isimler tepki gösterirken, Başkan Vekili Aydın Pehlivan ‘şikayetçi olacağım’ ifadelerini kullandı. 

Menemen Meclisi nde yüksek tansiyon...  Arazileri FETÖ aldı  iddiası!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Menemen Belediyesi  Ekim ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Başkan Vekili  Aydın Pehlivan başkanlık yaptı.

Yaklaşık 4 saat süren meclis oturumunun gündeminde ise Menemen Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arsalar ile başlayan ve FETÖ tartışmalarına dönüşen konuşmalar yer aldı.

PEHLİVAN:  SADECE İŞÇİYE ÖDENMESİ GEREKEN 400 MİLYON TL
Meclis oturumunda gündem dışı konuşmalarda geçmişten gelen TİS sürecine değinen Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Çok ciddi sözleşme ile karşı karşıya kalındı Tahir bey dönemimde. Giderayak yüzde 300 zam yapıldı. Bu işin karşılığı belediyeye 250 milyon TL’lik yük. Serdar Bey’in geldiği dönemde 250 arkadaşın işten çıkışı yapıldı. Onların davası ve tazminatlar 150 milyon TL. Yani işçiye ödenmesi gereken 400 milyon TL var. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu…” diye konuştu.

AKBULUT: HALK SEÇİMLERDE DEĞERLENDİRECEKTİR 
İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut belediye tarafından yapılan satışların yanlış olduğunu belirtirken, “Arsa satışları başladı. Yağma Hasan'ın böreği dedik. Yağma Hasan TDK'ya başvurmuş Menemen'in böreğini yapın demiş. Ben bu satışları uygun görmüyorum.  Muazzam bir artış… Tahir Bey'in döneminde yapılan TİS’den kaynaklı bütçe artmış… Hizmet üretiliyor üretilmiyor ona girmeyeceğim. 1 liralık işi de 10 TL’ye yaptırmayalım. İdare metrekaresini 3 bin TL’ye de satabilir, bu sizlerin iradesi. 6 ay sonra seçim var, halk seçimini yapacak. Menemen borçlu bir belediyeydi. 2020 yılında belediyenin borcu 273 milyon TL’di. 500 milyonluk bir satış gerçekleştirilebilirdi. Sonrasında iyi projeler sunabilir ve satışlar yapabilirdiniz. Ancak toptancı bir yaklaşım sergilendi. Bu idarenin verdiği karar. O karar sonrasında inanıyorum ki yerel seçimlerde halk değerlendirecektir" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: KULLANILAN KREDİLER NE DURUMDA?
CHP  Grup Sözcüsü Ali Yılmaz Başkanvekili Pehlivan'a satılan araziler üzerinden yüklenirken, "Bugün CHP grubu olarak bir eylem gerçekleştirdik. Belediye önünde basın açıklaması yaparak dağıldık. Satışlar yapılmasın diyoruz. Bir belediye satış yapabilir. Ancak Menemen Belediyesi’nde ne var ne yok satma anlayışı var. Sürekli belediyenin borçlarından bahsedildi. Borçlar kadar taşınmaz satılabilseydi bizlerde itiraz etmezdik. Siz ne yaptınız? Kazanın dibini sıyırıyorsunuz, geleceği hiç düşünmüyorsunuz. Hiçbir insan, şirket, devlet taşınmazlarının tamamını 1 yıl içinde sıfırlamayı düşünmez. Herkes borca girebilir bu borç kadar mal satarak sıfırlanabilir. Ancak Menemen Belediyesi'nde bu yapılmıyor. Taşınmaz satışlarından elde edilen gelirler de adeta çarçur ediliyor. Cadde ve sokak tamirleri yapılıyor. Sağlam cadde ve sokaklar yeniden sökülüp yapılıyor. Menemen Belediyesi’ne 1990'larda CHP geldiğinde durum bugünkünden daha kötüydü. O dönemlerde belediyeye gelen misafirlere verilecek çay şekeri yoktu, yönetim kendi cebinden şeker alırdı belediyeye. O dönemde bile tüm yollar yapıldı. O dönemli belediye 1 karış yer satmadan bunu başardı. Bir firma 320 milyon TL teklif verdi parke döşemek için diğeri 550 milyon TL verdi. Siz hangisine ihaleyi verdiniz?Bankalardan kullandığımız krediler ne alemde? Önceki yönetime 1 kuruş kredi vermemişti bankalar ve İller Bankası. Siz geldiğinizde ardı ardına kredi kullandınız. O kadar satış yapıldı, siz bu kredileri ödediniz mi merak ediyorum.  Bir Kıbrıs gezisi düzenlendi. Kıbrıs'a geçmişte de geziler düzenlendi. Ancak bu geziye 500 kişinin katıldığı ve bunun maliyetinin de 23 milyon TL olduğu açıklandı. Bu konuda size iftira atıldığını düşünüyorum. Menemen Belediyesi sarhoş olmuş. CHP'nin bıraktığı malları çatır çatır satıyorlar. Çok paradan dolayı" ifadelerini kullandı.

KARAKURT: SATIŞLARIN YAPIYLA İLGİSİ VAR MI?
Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Grup Başkanvekili Deniz Karakurt, FETÖ'den tutuklanıp serbest bırakılan bazı kişilerin bir araya geldiğini söyledi. Son dönemde belediye tarafından yapılan satışlara atıf yapan Karakurt, “2016'daki hain kalkışmanın ardından ekonomi ve iş çevrelerinde ilçemizde de palazlanmış olanların büyük çoğunluğu tutuklanmış ve çeşitli hapis cezalarının ardından serbest bırakılmışlardır. Bu iş insanlarını serbest bırakılması toplumda da Menemen'de de büyük rahatsızlık uyandırdı. Ancak son 1 senedir bu örgüt üyeleri ile ceza almış kişilerin tekrar bir araya geldiğini görüyoruz ve biliyoruz. Bülent Arınç'ta dedi ya 'Ankara parsel parsel paralel yapıya satıldı' Menemen'in parsel parsel satılması bu yapılanmayla mı ilişkisi var?” dedi.

Karakurt’un sözlerini kesen Pehlivan, kendisine söz vermeyeceği yönünde tepki gösterirken “Ahlaksızca davranmayın! Burada çok şey konuşuruz! Burada söz vermiyorum size” diye konuştu.

DEMİRCİOĞLU: ÇAMUR AT İZİ KALSIN ÇALIŞMALARINI BIRAKIN!
Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, “Deniz hanım düştüğünüz durumu siz hak ettiniz. Ben 4 yılı aşkın süreçtir meclis üyeliği yapıyorum, diğer meclis üyelerimizi bu kadar sıkıntıya sokacak ithamda kimse bulunmamıştı. Madem böyle iddialar var kafanızda savcılığa gidersiniz. FETÖ ile çamur at izi kalsın çalışmalarını bırakın. Halil Bey 1 liralık işi 10 liraya yaptırıyorsunuz dedi. Varsa böyle bir şey çıkıp söylerim. Deniz hanım siz haddinizi aştınız. Alçak bir terör örgütü ile bizi yan yana koyamazsınız. Varsa bir iddianız avukatsınız, gereğini yaparsınız” ifadelerini kullandı.

SALONU TERK ETME RESTİ ÇEKİLDİ
Karakurt’a söz verilmediği gerekçesi ile Cumhuriyet Halk Partisi Grubu ‘mikrofonlarımızı açmadığınız gerekçesi ile salonu terk ediyoruz’ ifadelerini kullandı. CHP’lilerin sözleri sonrası araya giren Başkan Vekili Pehlivan, “Söz vereceğim kişiye mikrofon verilecek. Size demokrasi yaramıyor demek ki. Bugüne kadar gösterdiğim iyi niyet, beyefendilik yeter!” dedi. CHP grubu sonrasında ise meclisten çıkmaktan vazgeçti.

DEMİRCİOĞLU: ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM
Sözlerine devam eden Demircioğlu, “Deniz hanım 4 yıldır birlikte görev aldığı meclis üyelerine FETÖ'cü dedi. Ben kendisinden şikayetçi olacağım. Orada ispat edersiniz. İl başkanlığında açıklama yaptınız, 30 ilçe başkanlığından destek istediniz, yürüyüş yaptınız, bu talanı bitireceğiz dediniz… Sizin bugün yürüyüş yaptığınız insan sayısı bizim yaptığımız icraatlardan daha azdı. Kimse size inanmıyor. 30 ilçeden partililer ile yürüyüş yaptınız 100‘ü geçmedi sayı ” diye konuştu.

ÜNAL: KENDİ ADAYINIZA BAKIN
Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal FETÖ tartışmaları üzerinden CHP’ye yüklenirken, “Arkadaşlar FETÖ’den bahsettiler. FETÖ arıyorsanız geçtiğimiz genel seçimlerde 1’inci sıra 1’inci bölge milletvekili adayınıza bakın. Kendi içinizde arayın FETÖ’yü. Genel Başkanınızın danışmanı Rasim Bölücek var, onu ziyaret edebilirsiniz" dedi. 

PEHLİVAN: BİZ MENEMEN'İN ÖNÜNÜ AÇTIK
Son olarak konuşan Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen'in yıllardır alamadığı hizmetleri aldığını belirtirken, "Makus talihini yenmek üzere olan Menemen’de 4 ay geriden gelen maaşlar vardı. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren biz 1 tane arkadaşımızı işten çıkarmadık. Onlarla çalışmaktan onur ve gurur duyduğumu söylüyorum. Göreve geldiğiniz her anda CHP’li belediyeler kendi aranızdaki devir teslimlerden sonra bile çok ciddi personel kıyımlarına geçtiniz. Tahir Bey’in yaptığı sözleşme, kim göreve gelirse gelsin belediyeyi yönetmesin diye hedefledi. Sadece o dönemde Mutlak Mutluan hakkında 1 kişi çıkıp açıklama yapmadı. Şimdi bu süreci üstlenmeye çalışıyorsunuz. Menemen'in makuz talihini yenen 16 meclis üyesine teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. 250 milyon TL o dönemki sözleşmeden kalan bir tutar var. O dönem haksız yere işten çıkarılan kıymetli arkadaşlarımızın işe iade davaları ihbar tazminatları yaklaşık 150 milyon TL… Kim ödeyecek bu 400 milyon TL’yi? Döneminde yapmadığınız girişimlerden kaynaklı burada erkeklik yapmaya kalkmayın. Aydın Pehlivan artık doğrular ile ilgili nezaketini bozmuştur. 400 milyon TL sadece işçimizin alacağı var. Sadece Seyrek’te CHP'li belediye başkanı bin 600 dönüm yer vermiştir. Menemen'in tüm mallarının önünde haciz vardı. Biz Menemen'in önünü açtık. Biz 1,2 milyar TL'ye yakın borcu temizliyoruz. Meclis üyesi arkadaşımız enflasyon var diyor. 14 yıllık ikramiyeyi ödemedin, 14 yıllık enflasyonu hesapla vicdansız! 55 daireyi bir telefon parasına verirken hiç mi vicdanınız sızlamadı? 1 telefon parasına 1 daire verdiniz! Burada konuşacaktınız o zaman! Bide buraya gelip konuşuyorsunuz. Bugüne kadar Menemen halkına veremeyeceğimiz tek bir hesabımız yok. Burada FETÖ diyorsunuz ya. Alnımız ak burdayız! Bütün arkadaşlarımıza ithamda bulunamazsınız, bundan sizi men ederiz.  Burada birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Varsa bildiğiniz burda değil hakim ve savcılar orda, gidip şikayet edersiniz. Biz sizi şikayet edeceğiz ancak! Hepinizin çoluğu çocuğu var. Burada kimin neleri olduğunu bu memleket biliyor. Menemen Belediyesi artık güçlü, kudretli, ayağı sağlam basan, masaya güçlü oturan bir belediye haline gelmiştir. Kısa sürede çok büyük hizmetlere hep birlikte imza atıyoruz. Menemen artık Paris. Er meydanı 31 Marttır. 31 Mart'ta tartıya çıkacağız" dedi.

 
Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi açılıyor
 
Dışişleri Bakanı Fidan, diplomatik temaslarda bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve CHP İlçe Örgütü Ankara'da CHP ...
Başkan İduğ mecliste konuştu: Her şeyi belediyeden bekleyen anlayış doğru değil!
Bornova Belediyesi Meclisi’nde AK Partili Meclis üyeleri Başkan İduğ’u ...
Aliağa Belediye Meclisi gerçekleştirildi
Aliağa Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan toplantısı, Belediye Başkanı Serkan ...
 
Sünger Kent İzmir'in dört bir yanında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele için hayata geçirdiği ...
İzmir’de kış tarifesi zamanı… Baykuş seferleri başladı
İZDENİZ’den yapılan açıklamada kış tarifesine geçilmesi sebebiyle vapur ...
Alaçatı Wind Fest açılış kortejiyle başlıyor!
Alaçatı Wind Fest, 4 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de ülke bayraklarıyla ...
 
Başkan Batur, geleceğin mimarlarıyla buluştu
Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Konak ...
KODA yeni sezonu alkışlarla açtı
Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası ...
Ödemiş'te hayat durdu!
Ödemiş'te hayat durdu!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva