HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2021 Pazartesi - 19:02

Menemen Meclisi'nde CHP fire verdi, borçlanmaya onay geldi

Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın, işçilerin tazminat ve ikramiyelerini ödemek için talep ettiği borçlanma yetkisini, 15 ret oya karşılık, 16 kabul oyuyla aldı. Ret oyu veren CHP'li gruptan 3 üyenin evet oyu verdiği görüldü.

Menemen Meclisi nde CHP fire verdi, borçlanmaya onay geldi

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Meclisi Mart ayı birinci oturumu, Menemen Belediye Meclis Salonunda, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Başkanvekili Pehlivan'a 65 milyon lira borçlanma yetkisi tartışmaları, Meclise damga vurdu. Zaman zaman sertleşen görüşmelerde CHP'li iki üyenin, vicdan yaptığını belirterek önergeye olumlu oy vereceğini açıklamasının ardından yapılan oylamada, 15 ret oya karşılık 16 kabul oyuyla, Başkanvekili Aydın Pehlivan'a borçlanma yetkisi verildi. CHP'nin ret oyu vermek için grup kararı olmasına karşın 3 üyenin evet oyu verdiği görüldü.

İKİ MADDEDE CHP GRUBUNUN DEDİĞİ OLDU
Meclis gündeminde yer alan, tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak avukata ödenecek aylık 4 bin 387 liralık aylık konusu, CHP'nin görüşü doğrultusunda Plan Bütçe Komisyonu'na gönderildi. Yine gündemde yer alan, bulvar, meydan ve sokaklarda yapılacak kazılar için belediye tarafından verilecek izin veya ruhsatlardan alınacak bedellere ilişkin tarife konusu da CHP'nin görüşü doğrultusunda Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Ayrıca Enerji Kentleri Birliği'ne CHP'li Çağlar Gülez asil, İhsan Perçin de yedek olarak yer almaları, oyçokluğuyla kabul edildi.

YILMAZ: KANUN, BORÇLANMANIN MÜMKÜN OLMADIĞINI SÖYLÜYOR
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'a, 65 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesi konusu, uzun tartışmalara neden oldu. CHP Grup Sözcüsü Ali Yılmaz, "531 milyon borcumuz olduğu söylendi. 350 milyonu SGK'ya ve Vergi Dairesi'ne... Gerisi piyasa borçları ve personel borçlarıdır. Bu düşünceyle, personele olan ikramiye, tazminat gibi, küçük esnafa ödeme yapmak için kredi talebinde bulundunuz. CHP olarak, Deniz Karakurt Hanım ve bizler ekip olarak Serdar başkanın görevden alınmasından sonra pek çok ödeme yaptık. Mali disiplin içinde sıkı para politikası çerçevesinde borçların ödenebileceğini düşünüyoruz. Ayrıca kanuni olarak bizim kredi çekme kararı almamız mümkün değil. Belediye kanunun 68. maddesinin b bendi açıktır. Kanuna göre, bizim bu borçlanmayı gerçekleştirmemiz için,  çekilecek kredi miktarını, önceki yılın gelir rakamının altına çekmemiz lazım. Kredi kullandığımızı varsayalım. Borçlanma kararı alanlara ve onaylayanlara zimmet çıkarılır. Bunun için bütçe disiplini uygulanmasını istiyoruz. Kredi kullanmamız mümkün değildir. Komisyon raporları da bu yöndedir. Geldiği şekliyle oya sunulmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

DEMİRCİOĞLU: BU PARA, İŞÇİLERİMİZE, ESNAFIMIZA GİDECEK
AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu ise, şunları söyledi: "Personel arkadaşlar, evlerine ekmek götüremez hale geldi. Esnafımız ödeme bekliyor. Maaşla alakalı bir alacak söz konusu değil. Yönetimin elini kolaylaştıracak, birikmiş ikramiyelerini alacak personelimiz. Bu süreçte yönetime bir cansuyu olacak, 65 milyon lira... Bu para, Menemen'e dağıtılacak. Menemenliler faydalanacak. personelimizin ailesi, çocukları faydalanacak. Menemen'in önünü açacak bu karara, vicdani olarak değerlendirme yapıp ona göre oy vermenizi bekliyoruz."

CHP'li Hasan Ünal'dan sonra Rasim Yiğit Özge de, alacakları ödenmediği için zor günler geçiren personelin durumlarından yola çıkarak, grup kararı dışında görüş bildirdi. Özge, "İşçi kardeşlerimizin serzenişleri, yüreğimi sızlattı. Ben size destek vermiyordum. AK Parti'ye hiçbir zaman destek vermedim. Ancak bu akşam kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumak istiyorum. İşçi ve emekçi arkadaşlarımın soluk almaları için, kredi talebinize olumlu oy vereceğim" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Grup Sözcüsü Halil Akbulut, Menemen Belediyesi'nin 140 milyon lira geliri olduğunu, bu parayla personel ücretlerinin pekala ödenebileceğini, dolayısıyla kredi çekmeye gerek olmadığını savundu.

PEHLİVAN: TALEBİMİZ UYGUN DEĞİLSE, ZATEN BAKANLIKTAN DÖNER
Başkanvekili Aydın Pehlivan, 1.5 aydır görevde olduğunu belirterek, işçiler gelen talepler doğrultusunda kredi alma konusunu gündeme getirdiklerini söyledi. Başkanvekili Pehlivan, "Herkesin paraya ihtiyacı var. Kimi kemoterapi görüyor, kimi anjiyo olacak, çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayacak. İşçi arkadaşlarımızın paraya ihtiyaçları olduğu bir gerçek. Bu Meclis'ten çıkacak müjdeli haberi heyecanla bekliyorlar. Bu kredi, Meclis'ten geçerse, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunulacak. Zaten kanunsuz bir durum varsa, bakanlık onay vermeyecektir. Bu nedenle, önergenin başkanlıktan geldiği gibi kabulünü rica ediyorum" açıklamasında bulundu.

15 RET-16 KABUL
Oylamada 15 ret oya karşılık, 16 kabul oyu verildi ve Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın 65 milyon lira borçlanma yetkisi talebi, Meclis'ten bir oy farkla kabul edildi.

 
Türk Hava Yolları uçağında bomba ihbarı
 
Konak Meclisi'nde 'Beştepeler' için oybirliği
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ddd 1 Mart 2021 Pazartesi 22:56

O vicdan yapan üyelere sorun bakalım başkanvekilliği oylamasında Akp lehine oy verenler hangi vicdanlılar

Yorumu oyla      6      4  
sonrası? 1 Mart 2021 Pazartesi 21:34

krediyle işçi maaşı mı ödenir?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir Meclisi karıştı!
Gaziemir Belediyesi Mart ayı olağan meclisinde CHP’li Belediye Başkanı ...
Baharın müjdecisi leylekler Selçuk semalarında
Baharın müjdecisi leylekler Selçuk semalarında
Başkan Gümrükçü'den bahar temizliği
Her Pazartesi günü farklı bir mahallede gerçekleştirilen temizlik çalışmasıyla ...
 
Büyükşehir Belediyesi Elazığ'da okul yaptıracak
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un talebiyle, İstanbul Büyükşehir ...
Vali Köşger 'vaka sayısı 200'e indi' dedi ve ekledi: İzmir normalleşmeye hazır!
Koronavirüsle mücadelede "yerinde karar dönemi" için gözler Kabine Toplantısı’na ...
Büyükşehir'den üst geçitlere estetik dokunuş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ana arterler üzerindeki yeni yaya üst geçitlerini ...
 
Karşıyaka’da fidanlar toprakla buluştu
Karşıyaka Belediyesi, daha yeşil bir Karşıyaka için ağaçlandırma seferberliğine ...
Meclis olağanüstü toplandı... Büyükşehir'de büyük uzlaşı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bugün Başkan Tunç Soyer’in çağrısı üzerine ...
Bornova Belediyesi kendi bitkilerini üretmeye başladı
İlçenin daha güzel görünmesini amaçlayan Bornova Belediyesi, parkların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva