HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Kasım 2019 Cuma - 18:57

Menemen'in iki mahallesine taziye evi

Menemen’in Asarlık ve Yeşilpınar mahallelerinde yapımı tamamlanan Taziye Evleri düzenlenen törenle açıldı. 29 Kasım Cuma günü Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tarafından açılışı yapılan Taziye Evleri halkın yoğun katılımıyla açıldı.

Menemen in iki mahallesine taziye evi

Menemen Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde Asarlık semtinde iki adet Taziye Evi’nin yapımını tamamlayarak bugün vatandaşların hizmetine açtı. Açılışa Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Belediye Meclis Üyeleri, CHP ve İYİ Parti İlçe Yöneticileri, Menemen Müftüsü Mehmet Seven, STK temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve Asarlıklı vatandaşlar katıldı.

Başkan Aksoy: “Toplumsal bütünlüğümüzü sağlama noktasında bu merkezler önemli bir yer tutuyor”

Asarlık Taziye Evi’nin açılışında konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Taziye Evleri bizim kültürümüzde var olan bir gerçek. Bizler buralarda hem dayanışma içinde oluyor, hem de acılarımızı paylaşıyoruz. Toplumsal bütünlüğümüzü sağlama noktasında bu merkezler önemli bir yer tutuyor. Bugün Asarlık’ta 2 tane Taziye Evi’nin birden açılışını yapacağız. Asarlıklı dostlarıma 3. Taziye Evi’nin de buradan müjdesini vermek istiyorum. Bir diğer müjdem ise Turgut Özal Bulvarı ile ilgili olacak. Turgut Özal Bulvarı’nı baştan sona yeniliyoruz. Menemen’e, Asarlık’a yakışır bir şekilde Turgut Özal Bulvarı’nı tüm peyzaj ve kaldırım çalışmalarıyla, ışıklandırmasıyla birlikte yepyeni bir görüntüye büründüreceğiz. Asarlık’a bir müjdem daha var. Haziran ayı itibariyle doğalgaz Asarlık’a geliyor” diye konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana tek bir amaç için, Menemen’e hizmet etmek, bir şeyler katmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Aksoy, “Menemen’de taş üstüne taş koymak için çalışıyoruz. Siyaseti bir kenara bırakarak bir şey söylemek istiyorum. Buraya kim katkı sağladıysa buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Eleştirmeyi bileceğiz ama yeri geldiğinde teşekkür etmeyi de bileceğiz. Dolayısıyla buranın yapımında bir şekilde emek vermiş geçmiş dönem yönetimine de çok teşekkür ederim. Menemen Belediye çalışanlarına teşekkür ederim. O emekçi arkadaşlarım ciddi bir çalışma sonucunda burayı hayata geçirdiler. İnşallah Menemen Belediyesi olarak saymış olduğum 3 projemizi önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

“Bir olalım, tek olalım, kardeşçe yaşayalım istiyoruz”

Konuşmasına Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a teşekkür ederek başlayan Irmak Mahallesi muhtarı Metin Koçak ise, “Asarlık’ta hizmete susamış bir topluluk var. Serdar Başkanımız göreve geldikten sonra kendisi ile görüşerek sorunlarımızı anlattık. Bu tesis ile ilgili de görüştük ve 1.5 ay gibi kısa bir zamanda proje tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Asarlık için ilgi ve destek bekliyoruz. Doğalgaza, metroya ihtiyacımız var. Bu konuları da yine başkanımızla görüştük. Biz bir olalım, tek olalım, kardeşçe yaşayalım istiyoruz” dedi. 

Arkasından mikrofona çıkan Gölcük Muhtarı Yakup Görceğiz, “Bu Taziye Evi benim içi çok önemli biz hizmet. Çünkü insan en fazla birini kaybettiğinde, cenazesi olduğunda yanında birilerinin olmasını istiyor. Menemen Belediyesi bu Taziye Evi’ni yaparak yanımızda olduğunu gösterdi. Bu nedenle Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Menemen Müftüsü Mehmet Seven’in duaları ve kurdele kesiminin ardından açılışı yapılan Asarlık Taziye Evi’nin Başkan Aksoy ve konuklar tarafından gezilmesinden sonra Yeşilpınar Taziye Evi’nin açılışına geçildi.

Yeşilpınar Taziye Evi açılışında yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Aksoy, “Ayrı yok gayrı yok. Vatanda bizim, bayrakta bizim, Asarlık’ta bizim, Menemen’de bizim, Alevi’de bizim, Sunni’de bizim, Türk’te bizim, Kürt’te bizim, hepsi bizim. O yüzden buraya emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 
'Proje parasıyla tatil' suçlamasına Valilik ne dedi?
 
CHP İzmir'de ilk ilçe kongresi 14 Aralık'ta o ilçede!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZDENİZ Genel Müdürü istifa etti!
İZDENİZ Genel Müdürü Utku Arslan istifa etti.
Büyükşehir’den o ilçeye destek: Turistik tesis alınacak
Mali sorunlar yaşayan belediyelerin kasalarına para aktarabilmek için ...
Başkan Koştu, altın madeni davalarından çekilme gerekçesini açıkladı: Zararı yok, değer katıyor!
Bergama Belediye Başkanı Koştu, ilçede altın madenlerine karşı yürütülen ...
 
Konak'ın 'iyilik bankası' yüzleri güldürüyor
Konak Belediyesi ihtiyaç fazlası, kullanılabilir durumda olan her türlü ...
Başkan Eriş, geleceğin şeflerini tebrik etti
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali ...
Briç heyecanı Bornova'da yaşanacak
Bornova Belediyesi, Bornova Briç ve Spor Kulubü işbirliğiyle Briç Turnuvası ...
 
Soyer'den engelleri kaldıran ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’ni ziyaret etti.
ESHOT’ta çözüm oranı yüzde 82!
ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bağlı çağrı merkezine ayda ortalama yaklaşık ...
Geleceğin yıldızları Torbalı'da yarışıyor
Gençleri kültür-sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva