HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Nisan 2019 Çarşamba - 12:55

Menemen'de yüksek gerilim!

Menemen ilçesinin yeni belediye başkanı CHP'li Serdar Aksoy ile önceki dönem belediye başkanı olan CHP'li Tahir Şahin arasındaki gerginlik, tırmanıyor. Serdar Aksoy, belediyede usulsüzlüklerin olduğunu ve suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Tahir Şahin ise Aksoy'un belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyemediğini, bu nedenle de gündemi değiştirmeye çalıştığını ileri sürdü.

Menemen de yüksek gerilim!

Menemen'de, her ikisi de CHP'li olan önceki dönem belediye başkanı olan Tahir Şahin ile yeni seçilen Belediye Başkanı Serdar Aksoy arasında, seçim döneminde başlayan gerginlik, her geçen gün artıyor. Serdar Aksoy, Menemen Belediyespor Kulübü'nde çalışan personeli, usulsüz olduğu gerekçesiyle geri çekmesinin ardından, Menemen Ovası'nda Şahin Ailesi'ne ait olan ahırı da, kaçak olduğu gerekçesiyle mühürledi. Tahir Şahin, Aksoy'un belediye personelinin maaşlarını ödeyemediği için gündemi değiştirdiğini ileri sürdü.

Kulüpteki yaklaşık 25 çalışanın geri çağırılmasının ardından, sporcuların aç bırakıldığını iddia eden Şahin, "Hem aç bırakıyor hem de ovanın göbeğindeki tesiste hiçbir güvenlik olmadan çocukları yalnız bırakabiliyor. Gece çocukların başına bir şey gelse nasıl bunu anlatacak. Bunun adına 'ahlaktan yoksunluk' denir. Bu nasıl bir sosyal demokratlık, bu nasıl insanlık? Menemen Belediyespor Kulübü, insanlık dışı bir hareket ile karşı karşıya kalmış vaziyette. Biz de bir çare bulacağız" dedi. 31 Mart'tan sonra belediyeden kulübe tek kuruş para istemediklerini ve bundan sonra da istemeyeceklerini belirten Şahin, "Mevcut belediye başkanı 'Bu takım şampiyon olmasın' diyor. 'Bu takım şampiyon olursa Tahir Şahin ismi tekrar gündeme gelecek. Benim ismim konuşulmayacak' diyor. Yeni belediye başkanında narsist bir yapı olduğunu görüyorum. Bunları ancak narsist yapısı olanlar yapar. Bunları söylediğim için kendimden de utanıyorum. Ama artık söylemek zorundayım. Bu hareket karşısında 'Yuh artık' derler. Kulüpten personeli çekmek, tamamen akla ziyan bir hareket, vicdansızlık örneğidir" diye konuştu.

'TAHİR ŞAHİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYI ARTIK BIRAKMALI'
Tahir Şahin, Menemen Ovası'nda ağabeyinin yarış atları için kullandığı ahırın da, kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlendiğini belirterek, "Koskoca bir ova. Herkes ineğine, tavuğuna, danasına bakar, damlar yapılır. Benim ağabeyimin de 5 tane yarış atı var. Gitmiş o at damını kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlemiş. Dam bu dam. Allah'ın dağında, herkes inek damı yapmış. Hadi benden bir şey istiyorsun, eyvallah. Atlardan ne istiyorsun? Çocuklardan, sporculardan ne istiyorsun? Bu tamamen bir vicdansızlık örneğidir" dedi. Serdar Aksoy'un, Menemen'de gerginlik yaratmak istediğini ileri süren Şahin, şunları söyledi:

"Mevcut başkan, Tahir Şahin taraftarları ile kendi taraftarları arasında bir gerginlik yaratmak istiyor. Ama kimse merak etmesin Tahir Şahin'in sağduyusu, Tahir Şahin'i sevenlerin sağduyusu, o gerginliği bu ilçede yarattırmayacak. Herkesi kuçakladık, barış içinde yaşadık. Belediye başkanı yaptığı bu hareketler ile bana göre utancından sokağa çıkmamalı. Varsa Tahir Şahin ile bir derdi, yargı yolu açık. Suç duyurusunda bulunabilir. İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulunabilir ama Tahir Şahin üzerinden siyaset yapmayı artık bırakmalı. Yoksa yarın öbür gün bu vatandaş, onu sokağa çıkartmaz. Tahir Şahin'in icraatları ile uğraşacağına, önce yapacağı projeleri açıklasın. Şu anda belediye çalışanlarına maaş ödeyemedi. Bütün bu gündemi değiştirmek adına kendi başarısızlığını örtmek adına bunları yapıyor."

Şahin, Başkan Aksoy'un Menemen Belediyespor'u şampiyon yapmamak için uğraştığını ama takımın buna rağmen şampiyon olacağını ve şampiyon olduktan sonra da kutlamalarda bütün bu yapılanları unutup kendisini de çağıracağını söyledi.

'BUNUN ADI HIRSIZLIKTIR'
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise Menemen Belediyesi'nin ve halkın mallarınının Şahin Ailesi tarafından kullanıldığını ileri sürüp, bunları geri alana kadar mücadelesinin devam edeceğini dile getirdi. Bugün Ankara'da olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerekli görüşmeyi yaptıktan sonra, belediyedeki usulsüzlüklerle ilgili savcılıklara suç duyurularında bulunmaya başlayacağını söyleyen Aksoy, "Menemen Belediyesi'ne, halkına ait bir mal, Menemen Belediyespor'a veriliyor. Yıllık 13 bin lira bedelle veriliyor. Ertesi gün başka bir firmaya Menemen Belediyespor üzerinden 300 bin liraya kiraya veriliyor. Bunun adı hırsızlıktır. Ben bunun hesabını soracağım. Çünkü bu halk bana bu yüzden oy verdi. Bunun hesabı sorulacak. Menemen'e ait olan malları da geri alacağım. Hepsini geri alacağım" dedi.

'TARLA VASFINDA OLAN YERLERE BİNA YAPILMIŞ'
Menemen Ovası'nda mühürlenen ahırın ise Tahir Şahin'in ağabeyine ait olmadığını savunan Aksoy, "Orada bile katakulli var. Mühürlenen ahır, amcasının oğluna ait. Bahsettiğimiz yer, tarla vasfında. Tarla vasfında olan yere binalar yapıyor. Arsaları birleştirmeden, birleştirmiş gibi üzerine binalar yapıyor. Hani nerede bunun ruhsatı? Kendi ailesinden bir şahıs, inşaat ruhsatı alıyor. Bunun mimari projesi nerede? Proje yok ortada. Projesiz, ısmarlama ruhsat veriliyor. Üstelik emsal artırılarak veriliyor. Ortada proje yok. Bununla ilgili soruşturma başlattım" dedi.

'PARAVAN ŞİRKET OLARAK KULLANDIRMAM'
İlçede birçok konuda usulsüzlüklerin bulunduğunu ve bunları usulüne uygun hale getireceklerini dile getiren Serdar Aksoy, "Bundan dolayı da bağırır, çağırır, şu olur, bu olur. Ben Menemen Belediyespor'u, paravan şirket olarak kullandırmam. Geri alacağız orayı. Orası halka ait. Bir aileye ait değil. Menemen Belediyespor, şu ana kadar bir ailenin zenginleşme aracı olarak kullanılmış" dedi.

Aksoy, İzmir'e döndükten sonra basın toplantısı yapacağını da söyledi. (DHA)

 
Urla'da ilk meclis: Kime/ne görev verildi?
 
AK Partili Şengül, Sürekli'nin il başkanı olmasına ne dedi?
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin 19 Nisan 2019 Cuma 11:12

kent 2 eshot durağına üstgeçit istiyoruz çocuklarımız yaşlılarımız tehlike altında sesimizi niye duymuyorsunuz

Yorumu oyla      4      5  
zeynep 18 Nisan 2019 Perşembe 09:20

kent 2 eshot durağına üst geçit istiyoruz biri ölünce mi sesimizi duyacaksınız

Yorumu oyla      5      5  
Nurgül 18 Nisan 2019 Perşembe 09:03

Tahir sahin in menemende zengin olmak için yaptığı hırsızlıklar biliyoruz buna rağmen ısrarla geçen dönem de aday gösteren kılıçdaroğlu serdar aksoyda farklı mı acaba Inşallah takılırım neden zaten nasıl olsa chp diye kalitesiz insanlara oyumuz gidiyor

Yorumu oyla      4      5  
Villakent 18 Nisan 2019 Perşembe 08:27

Villakent tek temizlik işlerinde çalışan 8-10 kişi var,,, sorsan belediye hizmeti... Ama maaşları ( helâli hoş olsun da kanuni olsun) bizler tarafından su faturasina eklenerek odetiliyor.. Bir de sadece gündüzleri görev yapan bankamatik bekçiler var.. Gündüz güvenliğe ihtiyaç yok ki.. adamlar hiç gelmesin de sinirlerimizi bozmasın bari

Yorumu oyla      4      5  
Kadir 18 Nisan 2019 Perşembe 00:31

Neymiş efendim menemene 3 yıl yatırım yokmuş sözde seçilmeden önce kimsenin maaşını ellemicem herşey sabit olcak diyen kişi 1 hafta önce tüm çalışanları toplayıp bu maaş size çok böyle saçmalıkmı varya başkan dedigin sözünüm eri olur seçilmeden önce başka seçildikten sonra başka olcaksa hiç olmasın daha iyi inşallah kayum atarlar menemene

Yorumu oyla      4      6  
selim 17 Nisan 2019 Çarşamba 17:56

Gelde ayıkla pirinçin taşını.Bu durumu şimdi Sn.Kılıçdaroğlu açıklasın.Ne diyordu,bizim belediyelerde yolsuzluk olmaz!

Yorumu oyla      6      6  
yılmaz 17 Nisan 2019 Çarşamba 16:25

Bence eski meclis üyeleri de hesap vermeli..Bu yapılanlara neden göz yumdular? 20 yıl boyunca neden yanlış yaptığını söylemediler? Şimdi konuşmak akıllarına geldi..???

Yorumu oyla      9      5  
çaylak 17 Nisan 2019 Çarşamba 15:03

Menemen bld çalışanların maaşları ödenmiyorsa bunun sebebinin eski başkanın benden sonrası tufandır anlayışı olduğunu menemende sağır sultan bile biliyo. Hamama giren terlermiş,terleme sırası sende. Şimdi hesap zamanı, İşin zorrr eski başkan...

Yorumu oyla      8      7  
ksk 17 Nisan 2019 Çarşamba 14:58

Eski başkan haksız kulüp üzerinden popüler olmak için 25 personeli belediye dışında mal bağışlar gibi başka bir yerde çalıştırırsan olacağı bu halka hizmet edecek işçiyi başka bir hizmette görevlendiremezsiniz.Ha destek için 2 veya 3 aşçı görevlendir ama 25 kişi neyin nesi...!

Yorumu oyla      7      5  
abuzer 17 Nisan 2019 Çarşamba 14:35

YENİ BAŞKAN DOĞRU OLABİLİRSİN ANCAK MEYDAN SAVAŞINA ÇEVİRMEN DOĞRU DEĞİL

Yorumu oyla      6      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da ilk meclis: Kime/ne görev verildi?
Urla Belediye Meclisi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra yeni başkan ...
Gaziemir’de şenlik başlıyor
9 ülke, 5 heyet ile Van ve Sinop’tan 300 çocuğun katılacağı 22. Gaziemir ...
Çiğlili muhtarlardan Başkan Gümrükçü'ye ziyaret
31 Mart yerel seçimlerinde seçilen ve mazbatalarını alarak göreve başlayan ...
 
Büyükşehir divanına kadın damgası!
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nden ...
Başkan Batur’dan amatöre destek sözü
Konak Amatör Spor Kulüpleri Birliği’ne üye kulüp başkanları Konak Belediye ...
Köy Enstitüleri Bornova'da unutulmadı
Cumhuriyet tarihinin en önemli eğitim kurumlarından olan Köy Enstitüleri, ...
 
Karşıyaka’nın bilim kahramanları Amerika’da!
Karşıyaka Belediyesi Vecdi Altay Çocuk Kulübü öğrencileri, her yıl dünya ...
Yavaş'tan Soyer'e: Belediye binasında göz merceği taranarak girilen bir oda var, hâlâ giremedim
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mansur Yavaş'ın kendisine ...
Çiğli’de “organize” işler... Başkanın adıyla para istediler!
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalardan Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva