HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2021 Salı - 14:26

Menemen’de maaş tartışması ve ‘kadrolaşma’ iddiası!

Meta-Su'da çalışan işçilerin ücretlerinin ödenmemesi konusunda kendisinin isminin geçmesini değerlendiren Menemen Belediyesi Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt, "Bu kimin tarafından söyleniyor bilmiyorum ama bu çok rahatsız edici bir durum. Benim görevim idari görevdir. Maaşı ödemek belediyenin görevidir. Eğer belediye kasıtlı olarak bunu yapıyorsa faturayı işçiye ödetiyor demektir. Bunun hissiyatı ve vicdani ağırlığı çok büyük" dedi. Karakurt ayrıca “Duyduğumuza göre kadro yerleştirmeleri başlamış, ben buna da karşıyım. Geldiğim süre içerisinde hiçbir kadrolaşma yapmadım" dedi.

Menemen’de maaş tartışması ve ‘kadrolaşma’ iddiası!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Meclis Üyesi ve Menemen Belediyesi Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt, Menemen Belediyesi bünyesindeki Meta-Su şirketi yönetiminden istifa etmemesi nedeniyle işçilerin maaşlarının ödenmediği yolundaki iddialara yanıt verdi.

Menemen'de gerçekleşen ilk başkan vekilliği seçimlerinde kuradan çıkan isim olan ve yaklaşık 3 hafta görevde kalan Deniz Karakurt, mahkeme kararı ile gerçekleştirilen ikinci kuradan AK Parti Adayı Aydın Pehlivan'ın kazanması sonrası  gündeme gelen Meta-Su personellerinin maaşlarının ödenmemesi tartışmaları hakkında kendisinin bir ilgili olmadığını söyledi.

Karakurt ayrıca seçimlere itiraz sürecinde AK Parti'de iki günde işleyen sürecin kendilerinde 10 günde işlemesine dikkat çekerken, Menemen Belediyesi'nde kadrolaşmaların olduğu konusunda duyumlar aldıklarını da belirtti.

"DOSYADA HENÜZ BİR TEBLİGAT DAHİ YOK"
Karakurt, "Daha henüz mahkeme sonuçlanmadı. Biz de mahkemenin bugünlerde, hiç olmazsa ilk dosyanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Davayı açalı bir haftayı geçti halen dosya hiçbir işlem görmedi. Dilekçesini veriyoruz fakat maalesef mahkeme bu durumda kör ve sağır. Sürecin yavaşlatıldığını düşünmek istemiyorum. Eğer bu tarzda düşünmeye başlarsanız çok büyük bir kaos ortamı oluşur. Güven ortamı tamamen ortadan kalkar, ben böyle olduğunu düşünmek istemiyorum ama daha fazla hiçbir şey aklıma gelmiyor yani. Davayı açalı 10 gün civarında oluyor daha henüz dilekçemiz tebliğe çıkmadı. AK Parti dosyası açıldı iki gün sonra bir ara karar verildi. Yürütmeyi durdurmaya ilişkin, 2 gün sonra savunma için bir hafta bir süre verildi bize. Bizim dosya açılalı 10 gün oldu, dosyada henüz bir tebligat dahi yok. Hiçbir işlem yapılmadı. Yargının bir an önce karar vermesi gerekiyor çünkü şu anda askıda olan bir durum söz konusu. Umarım bir an önce doğru ve adil karar verilir" dedi.

"KADRO YERLEŞTİRMELERİ BAŞLAMIŞ"
Menemen Belediyesi'nde kadro yerleştirmelerinin başladığı yönünde duyumlarının olduğunu ifade eden Menemen Belediyesi Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt, "Yargı süreci şu anda pandemi nedeniyle çok büyük bir sıkıntıda. Eskiye göre dosyalarımız çok daha ağır işliyor bu bildiğimiz bir gerçek. Fakat pandemi 1 ay önce de vardı. AK Parti’nin başvurduğu dönemde de aynı şeyler vardır. Bu öncelikli incelenmesi gereken bir dosya ve sıradan bir dosya değil. 1 ay önce de dosyanın hızını gördük.  Hak kaybı oluyor. Duyduğumuza göre kadro yerleştirmeleri başlamış, ben buna da karşıyım. Geldiğim süre içerisinde hiçbir kadrolaşma yapmadım. Doğru da bulmuyorum… Ama duyumlarımız kadrolaşmanın devam ettiği yönünde" diye konuştu.

"VİCDANİ AĞIRLIĞI ÇOK BÜYÜK"
Kendisinin istifa etmediği için Meta-Su personellerinin maaşlarının ödenmediği iddialarını da yanıtlayan Deniz Karakurt, "En çok rahatsız olduğum duyum Meta-su işçilerinin maaşları ödenmemiş ve işçiler beni arayıp da 'siz istifa etmediğiniz için Meta-Su’dan ödenmiyor’ dedi. Bu kimin tarafından söyleniyor bilmiyorum ama bu çok rahatsız edici bir durum benim görevim idari görevdir. Maaşı ödemek belediyenin görevidir eğer belediye kasıtlı olarak bunu yapıyorsa faturayı işçiye ödetiyor demektir. Bunun hissiyatı ve vicdani ağırlığı çok büyük. Bir emek söz konusu, ben bunu kesinlikle yetkili arkadaşların yaptığını düşünmüyorum, böyle bir kasıt da aramıyorum altında, olmadığını düşünüyorum fakat ben ne Aydın Bey in ne de diğer meclis üyesi arkadaşların bunu yaptığını düşünmüyorum. Muhtemelen farklı kişiler bunu kasıtlı olarak yapıyor olabilir. Bu tarz duyumlarımız var" ifadelerini kullandı.

 
Kültürpark'tan Soyer'e: Taslağı geri çek!
 
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da patlama sesleri
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali yalçın 26 Ocak 2021 Salı 18:27

menemenin başını yedinz bence siz artık hiçbir yerde olmammlıaınız gerekir.Başarısız insanlar kenara cekilmesin, blmeliler

Yorumu oyla      2      3  
Kocakurt 26 Ocak 2021 Salı 16:51

18 kişiyle 12 kişilik gruba kaptir sonra zırla Içinizde satılanlar var ona bakin siz

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'AK Parti ne yapmak istedi de engel olduk?'
CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, parti olarak sürekli ...
CHP'li Beko'dan iktidara 'acil' çağrı!
Ekonomik kriz ve pandeminin ağır şartlarında emekli, memur ve işçinin ...
CHP'de yüksek gerilim!
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi hakkında katıldığı bir programda ...
 
MHP lideri Bahçeli'den HDP kapatılsın çağrısı
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, "HDP kapatılsın" ...
AK Partili Dağ, İzmir'e yapılan yardımı açıkladı: Yalana sarılarak algı oluşturanlar...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, pandemi ...
AK Partili Kırkpınar’dan CHP’lilere ‘tarım’ yanıtı: Minderden kaçan sporcu gibiler!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir’in Ödemiş ilçesinde ...
 
CHP İzmir’in acı günü
Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Konak ilçe yöneticisi ve Konak Kent ...
CHP'de eski ilçe başkan adayına 'ihraç' şoku!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği ...
MHP İl Başkanı Şahin: Soyer, Abdullah Gül'ün ekibinden!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, açıklamaları ve icraatlarıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva