HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2019 Çarşamba - 13:52

Menemen'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yıl dönümü, Menemen’de büyük gurur ve coşkuyla kutlandı. Bayram programı, 28 Ekim tarihinde saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin sunumu gerçekleşti.

Menemen de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Menemen’de de büyük coşkuyla kutlandı. Bayram programı, 28 Ekim tarihinde saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin sunumu gerçekleşti.  Törene Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Ethem Çağcı, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci, CHP Menemen İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, öğrenciler ve Menemenliler katıldı.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında aynı gün gerçekleşen Fener Alayı, Menemen Stadyumu önündeki buluşma ile başladı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve eşi Dilek Aksoy’un da yer aldığı, her yaştan binlerce Cumhuriyet sevdalısının katılımıyla gerçekleşen Fener Alayı Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Cumhuriyet Bayramı’nı tek ses tek yürek kutlayan Menemenliler, yürüyüş sırasında hep bir ağızdan marşlar söyledi, Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına sonuna kadar bağlı kalacaklarını haykırdı. Menemen Belediye Bandosu’nun eşlik ettiği kalabalığa, çevredeki apartmanlar ve iş yerlerindeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

‘BİZE DÜŞEN CUMHURİYET’İ MUHAFAZA ETMEK, ONU YÜCELTMEKTİR’
29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı programı, Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak’ın kaymakamlık binasında tebrikleri kabulü ile başladı. Ardından Atatürk Caddesi’nde Menemenlilerin yoğun katılımıyla resmi geçit töreni gerçekleştirildi. Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Ethem Çağcı ve eşlerinin katıldığı resmi geçit töreni öğrenciler, gaziler ve askerlerin geçit töreni sonrası, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve spor etkinlikleri ile renklendi.  Menemen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği ortaokullar ve liseler arası Cumhuriyet Koşusu “Kros Yıldızlar ve Gençler” yarışmasında dereceye girenler de tören sırasında madalyalarını aldılar. 

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Cumhuriyet, fikirleri, ilkeleri ve devrimleriyle her zaman yolumuzu aydınlatan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı paha biçilemez bir mirastır. Bize düşen çocuklarımıza miras olarak Cumhuriyet’i muhafaza etmek, onu yüceltmektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

 
Bakan Albayrak: Piyasalardaki toparlanma güçlü bir şekilde sürüyor
 
İzmir'de kaçak göçmen operasyonu: 2'si organizatör 87 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karakayalı’dan flaş çıkış: Yunanistan belediyesi değilim!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İŞKUR’un önceki dönemde ...
Çeşme’de 29 Ekim coşkusu
Cumhuriyet’in 96. yılı Çeşme’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Yüzlerce ...
'Atatürk Yolunda Cumhuriyet Kadınları' Foça'da sergilendi
Ressam Nazlı İlknur Çıdam’ın ahşap üzerine yaptığı eserler, Foça’da sergilendi.
 
Ödemiş'te Cumhuriyet Bayramı'nda anlamlı açılış
Ödemiş Belediyesi, çalışan kadınların çocuk bakımına destek olmak amacıyla ...
Selçuk, Başkan Sengel'e saldırıya karşı ayakta!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Şirince köyünü ziyaret ...
Gaziemir’de Haluk Levent coşkusu
Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yılı Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ...
 
Dikili’de Cumhuriyet’in 96. Yılı coşkusu
Cumhuriyet’in 96. yaşı kutlamaları kapsamında Dikili Belediye Başkanı ...
Torbalı'da dolu dolu 29 Ekim
Torbalı’da Cumhuriyet’in ilanının 96.yılı büyük coşkuyla kutlandı.
Bucalı gençlerden Cumhuriyet yürüyüşü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Buca Belediyesi’nin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva