HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ağustos 2019 Cuma - 15:31

Menemen'de anlamlı açılış... Başkan Aksoy'dan AK Partili Dağ'a salvo: Menemen'i dolaştırayım sana

Menemen'de Sevgi Yolu, Uğur Mumcu Heykeli, Şiir Sokak ve Açık Halk Kütüphanesi açılışı yapıldı. Açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Serdar Aksoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'a yüklendi. Aksoy, "CHP’li belediyelerden ses çıkmıyor, ben duyamıyorum diyor. Ona buradan şunu söylemek istiyorum. Ayağa kalk, Menemen’e, İzmir’e gel duyarsın, kırmızı plakalı arabana bin gel, İzmir’deki belediyeleri dolaş duyarsın. Her türlü engellemeye rağmen belediyelerin nasıl çalıştığını gör. Menemen’i bizzat ben dolaştırayım sana" dedi.

Menemen de anlamlı açılış... Başkan Aksoy dan AK Partili Dağ a salvo: Menemen i dolaştırayım sana

Dün gerçekleşen açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve Menemenli vatandaşlar katıldı.

“MENEMEN’İN YENİ KONSEPTİ HİZMET”
Konuşmasına, Sevgi Yolu, Uğur Mumcu Heykeli, Şiir Sokağı ve Açık Halk Kütüphanesi’ni kısa zamanda tamamlayarak açılışa yetiştirmelerinden dolayı Menemen Belediye emekçilerine ve İZSU yetkililerine teşekkür ederek başlayan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Sevgi Yolu’nu esnafı ile birlikte planladıklarını, başlama ve bitiş tarihlerine beraber karar vererek başarılı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Görevde bulundukları 4 aylık süre içerisinde Kadın Danışma Merkezi’ni ve kreşi açtıklarını, 22 yeni hizmet aracı kiralayarak Menemen sokaklarını temizlemeye başladıklarını belirten Başkan Serdar Aksoy, hizmetlerine açtıkları yenilenen Sevgi Yolu, Şiir Sokağı, Halk Kütüphanesi ve Uğur Mumcu Heykeli ile devam ettiklerini anlattı. Menemenlilerin modern, temiz bir şehirde yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Aksoy, “Yenilenen Sevgi Yolu Menemen’in yeni yüzü olacak. Açtığımız Şiir Sokağı ile Nazım Hikmet’i, Ahmed Arif’i, Edip Cansever’i soluyalım istiyoruz. Bugün doğum günü olan Cumhuriyet ve devrim şehidimiz Uğur Mumcu’yu anmak amacıyla Uğur Mumcu Heykeli’nin açılışını yapıyoruz. Yine bugün açılışını yaptığımız Halk Kütüphanesi ile Menemenlilerin kitap okumasına katkı sağlamak istiyoruz. Kadınlarımız gelsin kitaplarını okusun, çaylarını içsin, gençler gelip burada ders çalışsın, zaman geçirsin istiyoruz. Bu Halk Kütüphaneleri’ni Menemen’in her yerinde açacağız. Menemen’in yeni konsepti artık hizmet” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYELERİN SESİNİ DUYMAK İSTEYEN HERKESE DİNLETİRİZ”
Hafta içinde AK Parti’li Milletvekili Hamza Dağ’ın CHP’li belediyeleri eleştiren açıklamalarına karşılık ise Serdar Aksoy, “Biz CHP’li belediyeler çok büyük sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz.  Önümüze elbette engeller koyacaklar ama biz halkımıza hizmet etmekten imtina etmeyeceğiz. Ak Parti’li Milletvekili Hamza Dağ, CHP’li belediyelerden ses çıkmıyor, ben duyamıyorum diyor. Ona buradan şunu söylemek istiyorum. Ayağa kalk, Menemen’e, İzmir’e gel duyarsın, kırmızı plakalı arabana bin gel, İzmir’deki belediyeleri dolaş duyarsın. Her türlü engellemeye rağmen belediyelerin nasıl çalıştığını gör. Menemen’i bizzat ben dolaştırayım sana. Bu kendisine açık davetimdir. Sayın Hamza Dağ buyursun gelsin. CHP’li belediyeler neyi nasıl başarıyor evelallah herkese gösteririz. Gerek sosyal medyada gerek kendi medyalarında yapmış oldukları her türlü yanlış habere rağmen biz iş yapmaya devam edeceğiz. Biz yeni dönemde artık özgürlükçü demokrasiyi hazmedeceğiz” açıklamalarında bulundu.

“VATANIMIZA SAHİP ÇIKIN”
Konuşmasında İzmir’de çıkan yangınlara da değinen Başkan Aksoy,  “Değerli dostlar biliyorsunuz ki İzmir’de yangın var. Medyada uçaklarla alakalı haberler çıkıyor. İzmir’i Yunanlılar yaktı, emperyalistler yaktı, ama İzmir küllerinden yeniden doğdu, ayağa kalktı. Bugün AKP’ye, MHP’ye oy vermiş arkadaşlarıma sesleniyorum. Vatanımıza sahip çıkın. Üstünü yağmalamaları bitti şimdi de altını yağmalamaya çalışıyorlar. Çalışmak hizmet etmek için ilk önce vatan aşkı olması gerekiyor. Buna sahip olanlar sadece vatanına sahip çıkar. Hizmet eden hizmet üreten vatanına sahip çıkar. Şehrin, vatanın büyümesi sadece böyle mümkün olabilir” diye konuştu.

VATANI İÇİN ÖLENLERİ HALK ASLA UNUTMAZ”
Başkan Aksoy’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da önemli açıklamalarda bulundu.

Uğur Mumcu Anıtı’nın açılışından önce efsane gazeteci hakkında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya,”Hem bu ülke topraklarını hem de Ortadoğu’yu kan gölüne çevirenleri korkmadan, son nefesine kadar yazan usta gazeteci Uğur Mumcu’yu bu halk asla unutmadı, unutmayacak. Selam olsun halkı için can verenlere. Selam olsun vatanı için can verenlere” dedi.

ELLERİ KOLLARI BAĞLANSA DA CHP’Lİ BELEDİYELER HİZMETE DEVAM EDECEK”
CHP’li belediyelerin Türkiye’nin dört bir yanında elleri kolları bağlansa da, ekonomileri en alt noktaya getirilse de çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini anlatan Yıldırım Kaya, “Siz 12 Eylül karanlığında kitapla silahı yan yana getirdiniz. Kitapla silahı yan yana getirmek cehaletin ürünüdür. Biz Atatürk’ün silahı beline takarak 7 düvele karşı mücadele ettiğini biliriz. Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 kitap yazdığını ve 4 bin kitap okuduğunu da biliriz. Biz, daha önce vatan toprakları işgal edildiğinde kadınlarla, gençlerle, Anadolu’nun yiğit insanlarıyla, Diyarbakırlısıyla Edirnelisiyle birlikte mücadele edip bağımsızlığını kazanmış ve bu arada 4 bin kitap okumuş bir nesilden geliyoruz. İşte Halk Kütüphanesi’nin anlamı bu. Kurtuluş Savaşı’na başlarken Mustafa Kemal Atatürk’ü ilk karşılayanlar kimlerdi biliyor musunuz? Ayağı yalın, başı açık, fistanı yırtık, dul ve yetim kadınlardı. Onlarla birlikte Kurtuluş Savaşı’nı kazandı, onlarla birlikte Cumhuriyeti kurdu, onlarla birlikte devrimleri bir bir hayata geçirdi. İşte onun için kadınlara yönelik yerleri açmaya başladık. Kadın Danışma Merkezi, kreşleri açtık” diye konuştu.

“HALKIN İRADESİNİ YOK SAYANLAR KENDİ İRADELERİNİN HİÇ OLACAĞINI BİLMELİLER”
Süleyman Soylu’nun CHP’ye yönelik yaptığı CHP tercihini yapsın açıklamasına da değinen Kaya,  “Bugünün tek adam diktatörlüğünün atadığı bürokratları, bakanları yayınlara çıkmışlar caka satıyorlar. Diyorlar ki, Cumhuriyet Halk Partisi tercihini yapsın. Ey Soylu sen bir bürokratsın. Senin siyasetle işin olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi yolunu seçti, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yolu sevgi yoludur, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yolu barış yoludur, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tercihi Cumhuriyettir, demokrasidir. Ortadoğu’da Amerika’nın Truva Atı olmadık biz. Ortadoğu’da Amerika’nın Truva Atı olanlar demokrasiye dil uzatamazlar. Halkın iradesini yok sayanlar kendi iradelerinin hiç olacağını bilmeliler” şeklinde konuştu.

“İzmir’in dağlarında çiçeklerin açması için biz Cumhuriyet’in 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk’e, devrimlerine, onun mücadele arkadaşlarına sözümüzü yerine getirmek için and içtik. 4. büyük devrimi, demokrasi devrimini gençlerimizle, kadınlarımızla ve halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Hiç kimse ama hiç kimse heveslenmesin. Bu ülke birlik ve bütünlük içinde yaşayacak. Eşitlik içinde bir arada yaşayacağız. Ne bir santim verecek toprağımız var, ne de başka ülkelerin topraklarında gözümüz var. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz. Yurtta barış dünyada barış diyenleriz. 1 Eylül Dünya Barış Gününüzü şimdiden kutlarım, yolunuz açık, mücadeleniz daim olsun” diyen Yıldırım Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Arnavutluk’tan yaptığı çağrıyı da dile getirerek,  bu topraklarda, barışı ve demokrasiyi egemen kılacaklarını vurguladı.

 
Baykal’dan kayyum yorumu: Demokrasi de olacak hukuk da
 
Belediye işçilerinden ağaçlandırma kampanyasına destek
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menemenli 23 Ağustos 2019 Cuma 19:10

Yorumunuz:butonlar açıp halka ödetmek kimin işi sen iyi bilirsin alttaki yorumcu. Burada kısıtlı imkanla hizmet yapanı eleştireceğine 18yılda ekonomiyi bu hale getirenleri eleştir.

Yorumu oyla      4      5  
REİS 23 Ağustos 2019 Cuma 15:47

SENDE Mİ GENEL BAŞKANIN GİBİ BUTOLANLA AÇTIN HEYKELİ BAŞKAN

Yorumu oyla      5      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer’den Türkiye’yi ayağa kaldıran vahşete tepki!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Emine Bulut’un 4 yıl önce ...
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nden açıklama: Doğa ananın çığlığı artık duyulmalı
Kıyı Ege Belediyeler Birliği bir çevre deklarasyonu yayınlayarak, “Zaman ...
Başkan Sandal'ın odasından 'böcek' çıktı! Binanın içinde birileri dinlemiş
31 Mart 2019 yerel seçimleriyle birlikte belediye başkanlığı değişen ilçelerden ...
 
Seferihisar'da halk market açıldı
Seferihisar Belediyesi örnek bir projeye imza atarak vatandaşların daha ...
Urla'da kavun şöleni
Urla Belediyesi tarafından Nohutalan Köyü’nde bugün (24 Ağustos Cumartesi) 6'ncısı ...
Başkan Kılıç'a Fethi Sekin teşekkürü
İzmir’in kahramanı Şehit Fethi Sekin’in adının Buca’daki parkta yaşatılması ...
 
Karşıyaka'ya gönüllü zabıtalar geliyor
Karşıyaka Belediyesi, kentlilik bilincini güçlendirmek ve yerel yönetim ...
Bayraklı'da deprem gerçeği masaya yatırıldı
Bayraklı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü'ne bağlı Deprem Etüt Merkezi ...
Ödemiş'te kadınlara destek
Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kadın Yaşam Merkezi’nde,  kadınlara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva