HABERLER>GÜNCEL
7 Kasım 2022 Pazartesi - 15:45

Menemen Davası’na ‘bilirkişi’ rötarı… Aksoy’dan ‘hak tecavüzü’ çıkışı!

Zimmet ve irtikap suçları ile hakkında dava açılan, sonrasında ise İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy'un davasının 6’ncı celsesi Karşıyaka  1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Bilirkişinin raporunun beklendiği dava  16 Ocak 2023 tarihine ertelenirken, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Menemen Belediyesi'nin görevden alınan Başkanı Serdar Aksoy kararın verilmemesini ‘hak tecavüzü’ olarak yorumladı.

Menemen Davası’na ‘bilirkişi’ rötarı… Aksoy’dan ‘hak tecavüzü’ çıkışı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Zimmet ve irtikap suçları ile hakkında dava açılan, sonrasında ise İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy'un yargılandığı davada 6’ncı celse gerçekleştirildi.

Mahkeme salonunda Serdar Aksoy ve avukatı hazır bulunurken tanık veya sanıkların dinlenmediği duruşmaya ‘bilirkişi raporu’ damga vurdu.

Temmuz ayında bilirkişi atanması kararı alan mahkeme heyeti bugün yeni celseyi gerçekleştirirken bilirkişiden gelen ‘zaman’ talebi ile karşılaştı.

Mahkeme açılışında konuşmasını gerçekleştiren mahkeme hakimi “bilirkişi Çağlar Kuşçu’nun verdiği dilekçede iş yoğunluğu ve dosya büyüklüğü nedeniyle 15 günlük ek süre istedi” ifadelerini kullandı. Mahkeme heyetinden yapılan açıklama sonrası ise Serdar Aksoy’un avukatlığını yapan Bilge Özer’den tepki geldi. Özer açıklamasında “ 6 Temmuz 2022’de duruşma vardı ve 15 günlük süre verdiniz. Ancak 1 ay 24 gün sonra ek süre istenmişti. Zaten bilirkişinin böyle bir hakkı yoktur” dedi.

Söze giren mahkeme başkanı ise bilirkişi bulamadıklarını ifade etti.

Hakimin ardından sözlerine devam eden Özer, “ Müvekkilim seçilmiş bir belediye başkanıdır. Beraat ederse belediye başkanlığı süresi görevden alındığı süre kadar uzayacak mı? Hayır! Danıştay’dan emekli olmuş biri ile geçtiğimiz günlerde sohbet ettim ve bu dosya ile ilgili ‘bundan daha acil karar verilmesi gereken ne olabilir’ ifadelerini kullandı.  Benim sizden ricam bir sonraki duruşma için 1 aydan az bir süre vermeniz olacaktır. Sonuç olarak bilirkişi raporunun ardından alınacak karara göre bizim de itiraz süreçlerimiz olabilecektir” diye konuştu.

Özer'in konuşması sonrası ise davacı avukatları mahkeme heyetine ‘bilirkişi raporu beklensin’ talebinde bulundu.

Yapılan görüşmeler sonrası ise dava 16 Ocak 2023 saat 10:40’a ertelendi.

AKSOY:  KASITLI OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Dava sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Serdar Aksoy, “Bilirkişi raporunun kasten hazırlanmadığı kanaatindeyiz. Çünkü burada bir baskı olduğunu düşünüyoruz. 3 ay sonraya bilirkişi raporu gelecek. Bilirkişi cuma günü diyor ki “ek süre istiyorum” diyor. O gün ayın 4’üydü, bugün ayın 7’si. Yani bunu bir hafta, 10 gün önceden demiyor. Son Cuma günü diyor ve davayı tekrar 2,5 ay sonraya atıyorlar. Bunun kasıtlı olduğunu biliyoruz. Açıkçası bunu da bekliyorduk. Suç isnadı yok, suç isnad edemiyorlar. O yüzden de uzatabildikleri kadar uzatacaklar. Milletin iradesini bu vesileyle gasp etmeye devam edecekler” dedi.

TELAFİSİ İMKANSIZ BİR HAK TECAVÜZÜ
Dava sürecinin ne zaman sonlanacağı yönündeki soruya da yanıt veren Aksoy, “Süreç genel seçimlere doğru sonlanır. Belki önümüzdeki ocak ayında mütalaa verilebileceğini düşünüyoruz. Bizim tek beklentimiz davadan düşmek. Çünkü Menemen Belediyesi’nin göndermiş olduğu ‘zimmet yok’ yazısı var. Biz zimmet nedeniyle cezaevine girmiştik ama belediyeden gelen yazıda ‘zimmet yok’ deniyor. Göreve dönememem için hukuken hiçbir sebep yok. Bu telafisi imkansız bir hak tecavüzü oluyor. Bunun hukuksal adı bu” ifadelerini kullandı.

SÜREÇTE ÇOK AÇIK BİR AKSAMA VE HAK İHLALİ VAR
Bilirkişi raporuna atanan isimler de eleştiren Aksoy, “Bilirkişiler mühendis ama BMC’den. BMC hakkında internette araştırma yaptığınız vakit neler göreceğiniz bellidir. Handikapları bellidir. Bize Mühendisler Odası’ndan bilirkişi tayini yapılacak denmişti ama Mühendisler Odası’ndan değil, iki tane BMC teknikeri atandı. Cuma günü de biz bunu ‘yetiştiremedik’ diyorlar. İşin ilginç tarafı da şu; bundan önceki mahkeme temmuz ayındaydı. 2 ay sonra bilirkişi tayin ediliyor. Süreçte çok açık bir aksama ve hak ihlali var” diye konuştu.

 
'Umutsuzluk aşılayanlara prim vermeyeceğiz'
 
Laboratuvarda üretilen kan insana nakledildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan promosyon ve giyim yardımı açıklaması
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bakanlık personeline ...
Sultan Abdülmecit tuğralı vakfiye ele geçirildi!
Beşiktaş'da bir iş yerine yapılan operasyonda, Sultan Abdülmecit tuğralı, ...
Feci kaza: Yolcu otobüsü, tanker ve TIR alev aldı
Ağrı'nın Tutak ilçesinde yolcu otobüsü, TIR ve tankerin karıştığı kazada, ...
 
Kaçmaya çalışan 4 terör şüphelisi yakalandı
Edirne'de yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan 3 FETÖ/PDY ve ...
Buca depremi için ilk bilanço: 80 binada hasar!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 4 Kasım gecesi ...
İzmir'in acil durum hastanesi yola çıktı!
İzmir'de, deprem ve salgın gibi olağanüstü durumlarda 'acil durum hastanesi' ...
 
Parti üyelerini taşıyan otobüs devrildi!
Nevşehir'de Yeniden Refah Partisi üyelerini taşıyan yolcu otobüsünün devrildiği ...
İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı'ndan örnek dayanışması
İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı, mezunlar arasında iletişimi pekiştirmek ...
Emniyet'ten 'zehir' raporu: 325 kişi tutuklandı
İzmir'de, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik düzenlenen baskınlarda gözaltına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva