HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2020 Perşembe - 22:06

Menemen Belediye Meclisi'nde karara bağlanamadı: Perşembe Pazarı için ortak akıl zirvesi!

Belediye Başkanı Serdar Aksoy, devam eden inşaatın, yapılan küçük düzenleme yüzünden yeniden imar komisyonuna gitmesine gerek olmadığını dile getirdi. Tartışmalardan sonuç alınamayınca, STK'lar, muhtarlar ve partilerin ilçe başkanlarının salı günü yapılacak toplantıda bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.

Menemen Belediye Meclisi nde karara bağlanamadı: Perşembe Pazarı için ortak akıl zirvesi!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi Ağustos ayı birinci toplantısı, Belediye Bakanı Serdar Aksoy başkanlığında toplandı. Komisyonlardaki görevlerinden istifa edenlerinin yerlerine yeni isimler getirildi. Buna göre, CHP'li Koray Atasoy'un yerine Özgül Metin seçildi. CHP’li Gürkan Develi’nin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre, Ekoloji ve Sağlık Komisyonu’ndan istifa etmesi nedeniyle yerine CHP’li İhsan Perçin getirildi. Çevre, Ekoloji ve Sağlık Komisyonu üyeliğine CHP’li Çağlar Gülez seçildi. Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu’ndan istifa eden Gürkan Develi ve Koray Atasoy'un yerine CHP’li Düzgün Küçük ile Seval Bozkurt görev yapacak.

Perşembe pazarı için ihale
Perşembe Pazarı için ihale düzenlemek ve sonuçlandırmak amacıyla belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesine yönelik önerge, mecliste tartışıldı. AK Parti Grubu, önergenin imar komisyonuna gönderilmesini istedi. Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise “Zaten geçmiş dönemde imar komisyonu bu kararı almış. Biz kendi dönemimizde küçük bir düzenlemede yaptık. Devam eden bir inşaatın imar komisyonuna gitmesine gerek yok. Yeni başlanacak bir inşaat olsa imar komisyonuna gitsin ama şu an gerek yok” yanıtını verdi. AK Parti Grubu’nun ısrar etmesi üzerine Başkan Aksoy, şu açıklamada bulundu:

Süreci artık başlatmak zorundayız
“Her belediye meclis üyesinin encümen üyesi gibi davranması söz konusu olamaz. Buradaki usul bellidir. Encümen, ihale ya da farklı bir şekilde karar verirse oturur konuşuruz. Ama süreci başlatmak zorundayız.  Halk, belediye meclisi ivedi davrandı, geç davrandı demez. Yürütme organıyla ilgili tepki koyar. Yürütme de belediyedir. Başlamış olan inşaatı tekrar imar komisyonuna göndermek demek topu taca atmaktır. Hukuk komisyonumuz toplansın kararı alsın, biz de kararı verelim, topu taca atmayalım. Biz usulleri belirlemiyoruz. Encümene yetki kararı alıyoruz. Biz bu maddeyi niye iptal edip tekrar getirdik, usulle ilgili bazı arkadaşların serzenişi vardı. Biz de tekrar belediye meclisine getirdik. Kararı alalım, Menemen Halkı da pazarına kavuşsun.”

Salı günü toplantı yapılacak
Başkan Serdar Aksoy, Perşembe Pazarı ile ilgili süreçte ilçe dinamiklerini daha iyi bilgilendirmek için toplantı önerisinde bulundu.  STK temsilcileri, muhtarlar ve siyasi partilerin ilçe başkanlarının katılacağı toplantıda belediye yetkilileri tarafından detaylı bir şekilde açıklama yapılacak. Başkan Aksoy, “Şunu yapabiliriz tüm meclis üyelerimiz tüm sivil toplum kuruluşları başkanları, tüm muhtarlarımızla Perşembe pazarıyla ilgili bürokrat arkadaşlarımızın sunumuyla çok geniş bir toplantı yapabiliriz. Herkes bilgi sahibi olmuş olur. Hukuk Komisyonumuz kararı versin, oylamayı yapalım. Zaten süreç daha yeni başlıyor. Hep birlikte bir araya gelelim, bürokratlarımız bilgileri versin.  Salı akşam iş çıkışı saatinde tüm STK, muhtarlar, meclis üyeleri ve belediye meclisinde temsil yetkisi alamamış olan siyasi partilerimizin ilçe başkanlarıyla bir araya gelelim. Süreç içerisinde şeffaf olmak anlamında da Salı Günü ilk toplantımızı yapalım. Sonraki süreçte de encümen üyeleri biraz önce saymış olduğum kişilere bilgi versin. Menemen halkının daha fazla sıkıntı yaşamaması için bu inşaatın en kısa zamanda bitmesi gerek”  dedi. Öneri için meclis toplantısına yarım saat ara verildi. Yapılan değerlendirmenin ardından toplantının 11 Ağustos Salı Günü yapılmasına kararı verildi.

Aksoy'a yapılan saldırılar kınandı
Meclis’te sahte sosyal medya hesaplarıyla Başkan Aksoy’a ve ailesine yapılan hakaretler gündeme geldi. Aksoy, bu hesapları kullanan kişiler hakkında ortak bir tavır sergilenmesi gerektiğini ve mecliste bir karar alınarak kınanması gerektiğini söyledi. Aksoy, “Bize ailemize sosyal medya hesapları üzerinden saldırılarda bulunuyorlar. Ben bunların kim olduğunu biliyorum. 2 kişi için savcılığa suç duyurusunda bulundum ama sonuç alınmadı. Bugün bizim başımıza geldi. Yarın AK Partili, MHP’li, İYİ Parti arkadaşlarımızın başına gelebilir. Burada genel siyasi bir karar yok. Buradan kınama kararı, lanetlemesi kararı aldık” dedi.

 
AK Partili Meclis Üyesi'ne Meclis çıkışı saldırı!
 
Engelli genç kızdan 2 gündür haber alınamıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Meclisi'nde gündem İstanbul Sözleşmesi
Buca Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. ...
Bergama Belediye Meclisi tedbirlerle toplandı
Bergama Belediyesi’nin Ağustos ayı Meclis Toplantısı Koronavirüs tedbirleri ...
Beydağ'da koronavirüs denetimleri
Beydağ'da yapılan koronavirüs denetimine İlçe Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ...
 
Başkan Kılıç paylaştı: İşte Buca’nın Korona haritası!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, sosyal medya hesabı üzerinden Buca ...
O ilçede Go-Kart pistine karşı: Doğa için nöbet!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ilçede yapılması planlanan Go-Kart ...
Torbalı’da ‘Tercih Günleri’ başladı
Her sınav ve tercih dönemi öğrencilere özel çalışmalar gerçekleştirerek, ...
 
Ödemiş’te Koronavirüs tedbirleri denetimi
“Kontrollü sosyal hayat dönemi” denetimleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nın ...
Karşıyaka Zabıtası’ndan 64. yıl kutlaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Zabıta Teşkilatı’nın 64. kuruluş ...
Bornova’da koronavirüs denetimleri arttırıldı
Ülke genelinde koronavirüs vakalarının tekrar yükselişe geçerek günlük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva