HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mart 2018 Pazartesi - 11:41

Menemen Belediye Başkanı Şahin’den adaylık çıkışı: Kocaoğlu ‘yokum’ diyorsa Tahir Şahin ‘buradayım’ diyor

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, SonSöz TV'nin canlı yayın konuğuydu. Başkan Şahin, stat krizi ve yeni dönemde adaylık konuları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Menemen Belediye Başkanı Şahin’den adaylık çıkışı: Kocaoğlu ‘yokum’ diyorsa Tahir Şahin ‘buradayım’ diyor

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu.

Belediye Başkanı Şahin kent ve ülke gündemine dair birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin ayrıca geçtiğimiz günlerde ilçe stadında yaşanan isim krizi hakkında net ifadeler kulandı. Şahin, AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait’in beraberindeki ekiple ‘Tahir Şahin’ isminin stattan indirilmesi sırasında olay yerinde olmasını da ayrıca değerlendirdi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu özelinde önemli mesajlar veren Şahin net açıklamalarda bulunurken, ‘İzmir Aziz’dir Aziz kalacak’ dedi.

İZMİR 10 YILDIR STAT KRİZİ YAŞIYOR
Şahin, “İzmir’de 8-10 yıldır bir stat krizi yaşanıyor. Bunu biliyoruz. Yok şuraya, buraya yapalım, yapmayalım, yok İzmir Büyükşehir belediyesi yapsın yok şu yapsın diyerek bir kıskançlık krizi içinde ben yaparsam ona yarar, buna yaramaz anlayışlarıyla İzmir Stat krizi yaşıyor. Biz eksikleri olan bir şehir stadı kiralamıştık. O dönemden bu yana kendi ölçeğimizde maçlarımızı stadımızda oynadık. Takımımız küme atlayınca federasyon kriterler istemişti. Ona uymayan şartlar oynarken 10 yıl dolarken tribünlerin yıkılıp yeniden yapılmasını istemiştik.  Yerin tahsis edilmiş olması gerekiyordu. Yer tahsis edilmemiş olmasına rağmen biz oraya yaklaşık 10 milyon liraya yeni tribünler inşa ettik” dedi.

SİYASALLAŞTIRILACAĞINI GÖREMEDİK, HATAMIZ BUYDU
“Biz bu çalışmaları yaptıktan sonra CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız Tahir Şahin ismini önerdi” diyen Şahin, “CHP Grubu’nun tamamı kabul etti. MHP’li iki üye de kabul etti. AK Parti Grubu’ndan da 3 kişi kabul etti, Tavsiye kararıyla isim Tahir Şahin oldu. Mevzuat tamamlandı. Doğru yaptık. Yanlışımız varsa beden terbiyesi müdürlüğünden bir açıklama gelmesi lazımdı.  AK Parti’den de onay gelince biz bu işin siyasallaştırılacağını görmedik. Bizim hatamız buydu. İlçe başkanı, bazı meclis üyeleri ve eski vekillerin bu ismi kıskanacağını görememiştik. Bizim hatamız buydu” açıklamasında bulundu.

4 DÖNEMDİR BAŞKANLIK YAPIYORUM 5’İ DURDURAMAYACAKLARI İÇİN…
“Yaşarken isim konur mu?” tartışmalarına değinen Şahin, “Elbette konur. Hep biz insanlara öldükten sonra değer veriyoruz. Yaşarken değer vermezsem öldükten sonra mı değer vereceğim? Hepimizin değerli büyükleri de yaşarken verilmiş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi var. Bu lafı ona da mı söylüyorsunuz? Bana etik değil derken ona da mı söylüyorsunuz? Yazık ve ayıp buluyorum. Bana göre ismi çok kıskanmışlar. Ben ismimin öne çıkmasını isteseydim. Tahir Şahin, Gölpark, meydan, otopark, kültür merkezi açmış. Bunlara Tahir Şahin diyebilirdi. Bunları bakanlıktan izin de almadan yapabilirdim. 4 dönemdir başkanlık yapıyoruz. Tekrar seçim olduğunda adaylık koyarsak vatandaşlarımız bizi çok seviyor. 5’i de durduramayacakları için bu hareketleri yapıyorlar. Ne Bakanlık ne Büyükşehir’den delikli tek kuruş almadan stat yapmışız. Büyük bir kıskançlık kriziyle debelenmişler. Üzüldüm mü? Üzüldüm” dedi.

RET GELDİ AMA…
Şahin, “Bize yetkililerden Tahir Şahin ismi için ret geldi. Ama Tahir Şahin ne yapmıştır, kimdir, oraya ne katkı koymuştur anlamında ret geldi. Bu stadın tamamını Tahir Şahin yapmıştır diye not koymamışız bizim hatamız da bu” diye konuştu.

ATATÜRK İSMİNİ ALAYCI BİR BİÇİMDE ÖNERDİLER
“AK Partili arkadaşlar Atatürk ve Kubilay’ın ismini önerdiler” diyen Şahin, “Ama ben o stat için Atatürk isminin küçük olacağını söyledim. 4 bin 500 kişilik bir stat. Stat bile değil. Alaycı bir biçimde önerdiler. Biz çok Atatürkçüyüz diye kendilerini enjekte etmeye çalışıyorlar. Kubilay’ın ismini kültür merkezine vermişiz. Önerirlerken bile samimi değillerdi. Atatürk ismi kolay kazanılmadı” dedi.

BUNLAR SORUMSUZ İNSANLAR
Olaya ilişkin konuşan Şahin, “Beni aradılar. Bırakın ne istiyorlarsa yapsınlar’ dedim Ya biz beraberimizdeki 15-20 kişiyle oraya gitsek. Arbede olsa. Bunun sorumluluğunu kim verecek? Bunlar sorumsuz insanlar. Bunlar nasıl ilçe başkanlığı, meclis üyeliği, milletvekilliği yapmış? Ev sahibi kiracının evine izinsiz girebilir mi? Benim evim deyip de girebilir mi? Bu hırsızlık ve saygısızlıktır” açıklamasında bulundu.  

ERDOĞAN DUYSA BUNLARI PARTİDE TUTMAZ!
Şahin, “Falçatayla kesiyorlar. Bu ne hırstır? Falçatacılık mı yapmaya başladılar? Meclis üyesi her herro, ya merro diyor. Azdan az çoktan çok gider diyor. Siz kabadayıcılık mı yapıyorsunuz. Eğer Recep Tayyip Erdoğan bunları duysa bunları partide tutmaz. O ismi orada tutar. Tasvip etmese bile bunlara kızar. Onlar orada sadece kendilerini değil AK Parti’yi de küçük düşürmüşlerdir. Bütün bunları AK Parti’ye mal edemem. Ama ilçe başkanı orada duruyor ve temsil ediyor. Gelin kötülük yapın desem bu kadar kötülük yapamazlar” dedi.

FESATİZMİ KİMSE DEVREYE SOKAMAZ
Şahin, “Ben kendi adıma üzülmüyorum. Hırsa kapılmışlar. Ben insanlık adına üzülüyorum. Biz üstüne gitmedik, daha büyük olaylar olmasın diye. Birliğimizi bozmak istiyorlar. Hiç kimse bizim aramıza fitne fesat sokamaz. Kimse fesatizimi devreye sokamaz” açıklamasında bulundu.

AZİZ BEY ALLAH’INA KADAR SOSYAL DEMOKRAT AMA YOKUM DİYORSA TAHİR ŞAHİN DE BURADAYIM DİYOR
Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu özelinde net ifadeler kullanırken kendi durumuyla ilgili önemli mesajlar verdi. Stat açılışına katılan Kocaoğlu için Menemenlilerin attığı ‘İzmir Aziz’dir Aziz kalacak’ sloganı hakkında da konuşan Şahin, “Benim de Aziz Bey’den alacağım bir vizyon yoktur, Aziz Beyin de benden alacağı yoktur. Ben vizyonuma güveniyorum. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetebilirim ama yönetmeliyim demiyorum. Günün birinde bir fırsat gelirse Büyükşehir’i yönetmek isterim. Ama Aziz Başkan devam edeceğim derse devam eder. Herkes istemem yan cebime koy diyor. Kendimde beğendiğim en büyük özellik ‘ben istiyorum’ diyorum. Büyükşehir gündeme geldiğinde ‘niye yönetmek istemiyor ki?’ diyorum. Elbette yönetmek isterim. Ama şekil ve şartla oluşursa yönetmek isterim. Oluşmazsa ‘vah tüh’ diyecek adam değilim. Stat açılışına geldi. Hem siyasi hem de yaş olarak büyüğüm. Stat ‘İzmir Aziz’dir Aziz kalacak’ dedi. Hoşuma gitti. Benim için İzmir’in sosyal demokrat biri tarafından yönetilmesini isterim. Aziz Bey de Allah’ına kadar sosyal demokrat. Hemşerilerimizin öyle slogan atması beni onurlandırdı. Zerre kadar bir kıskançlığım olmaz. Tahir Şahin’de fesatizm duygusu yok. Tahir Şahin’de bir tek sevgi var. İzmir Aziz’dir Aziz kalacak. Ben de diyorum. Ancak Aziz Bey ben yokum diyorsa Tahir Şahin de ben buradayım diyor. Bunda gocunacak yanlış anlaşılacak bir şey yok. Aziz Bey ile sadece yoğurt yiyişimiz farklı. O borçlanmayı sevmiyor, ben seviyorum. Belki o doğru yapıyor biz yanlış yapıyoruz” dedi.

BENCE ADAY OLMAMALI
Şahin, “Zaman zaman azizi beyle abi kardeş gibi konuşuyoruz. Zaman zaman da Sayın Sırrı Aydoğan olsun, Aziz başkan olsun direk takılıyorum. ‘Ben sizin yerinizde olsam bu saatten sonra aday olmam’ diyorum. Yaşa baktığınızda bence aday olamamalı bana göre. Olursa da saygı duyarım Bence aday olmamalı. Olacaksa sonuna kadar yanındayız arkasındayız”

DEMEK Kİ İZMİR’DEN UMUTLU DEĞİLLER, BİZ 30’DA 30 DİYORUZ
2014 yerel seçimlerinde kaybedilen 8 ilçe hakkında konuşurken AK Partili temsilcilerin bu sayıyı daha yükseğe çıkaracaklarını iddia etmesi için, “8 ilçe kaybedilirken aday belirlemede parti büyük bir hata yaptı. İnsanlar kızgınlıklarını öne çıkardı. Kabahat şundadır bundadır demiyorum. 8ilçeyi kaybettik. Ak partili arkadaşlarımızın bunun 2-3ye katlanacağını söyleyeceği kadar doğal bir şey görmüyorum. Siyaset iddia işidir. 8 ilçe ikiye katlanırsa 16, üçe katlanırsa 24 yapar. O zaman İzmir’den çok umutlu değiller demek ki. Umutlu olsalar 30’da 30 derler. At umut anlayışı içindeler. Eğer siyaset yağacaksan 30’da 30 diyeceksin. Biz 30’da 30 diyoruz. Biz geçmişte o hatayı bir kere yaptık, onlar bir daha yapacağımız düşünüyorlar. Ama biz o hatayı bir kez daha yapmayız. Yeni dönemde yepyeni bir anlayışla yürüyeceğiz. AK Partililer bunu böyle bilsin” diye konuştu.

2014’TE ÖNSEÇİM OLSAYDI…
Başkan Şahin, yaklaşan yerel seçimler öncesi ön seçim konusuna dikkat çekti. Şahin, “Ön seçim olsaydı kaybettiğimiz belediye sayısı belki 2 olurdu. Belki de otuzda otuz ilçe yapardık. Tüzükte milletvekilliği ve belediye başkanları önseçimle gelir’ denmesi gerekiyor; demeseniz olmaz. Parti içi demokrasi gereği ön seçim olmalı. Önseçim olsaydı Balıkesir, Denizli de bizim olurdu. Belki Uşak da bizim olurdu. Beş yıl sonra Aksaray’ın da bizim olmasını yolunu açardık. 20 keredir atamayla yapıyoruz ama olmuyor. İktidar olamıyoruz, herkes önseçim konusunu desteklemeli. Birincisinde belki değil ama ikincisinde bu mekanizma oturduğunda parti o zaman iktidar olacaktır” diye konuştu.

 
Emekliler nefesini tuttu... 2 bin lira heyecanı!
 
Genç ressamlar Konak'ta yarışacak
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali İhsan Dere 8 Kasım 2018 Perşembe 11:56

Parti tüzüklerimiz çokmu mükemmel ki!.. Önseçim mükemmel olsun,ön seçim yapılacaksa önce Tüzükler baştan aşağı değişmeli...

Yorumu oyla      9      5  
6 Mart 2018 Salı 10:37

Bu görevdeki başkanlar nedense önseçimde çok ısrarlı nedeni kendilerine göre üye ve delege yapısı uluşudur.önseçim bağımsız ve eşit koşularda olursa ön seçimdir .yoksa başkanların yönlendirmesi ile yapılan ön seçim doğru bir seçim değil .ikibin onbeş önseçimlerinde belediye başkanları destek verdikleri milletvekilli adayları vardı bunu inkar edemezler.başta eski il başkanı belediyelerin çoğunda destek aldı.başta Karşıyaka,Çiğli,Bornova,buna menemen,bayraklı kısıtlı ve diğer ilçeler belediye başkanları taraftı ve örgüt bu doğrultuda oy kullandı.bunun adı ön seçim olama.önce yeni isimler yıparanmaış kadın ve genç siyasetçiler olmalı parti yenilenmeli.tıpkı bilimin ve teknolojinin kendisini sürekli yenilendiği gibi.

Yorumu oyla      10      5  
Dilek 5 Mart 2018 Pazartesi 20:43

Adaylar halka sorulsun kime oy vereceğimize biz karar verelim eski yüzler istemiyoruz başkanlık meslek değildir

Yorumu oyla      10      5  
Seyfi ÜLKER 5 Mart 2018 Pazartesi 18:38

Ayrıca Plan Revizyonu Yapıyorsunuz... Ulukent de Bahsettiğiniz Alan İçin Plan Revizyonunda Spor Alanı Kararı Alın Sonrasında Tahsis İşi Kolay.. Siz Maliyeden Belediye Hizmet Alanını Stadyum Yapmak İçin İstiyorsunuz Bunun Olmayacağını Sizde Biliyorsunuz.. Bence Önce Planı Revize Edin, Arkası Gelir..

Yorumu oyla      10      5  
Adil 5 Mart 2018 Pazartesi 18:31

Kimin aday olacağına genel merkez karar veriyor sanıyorduk. Aynı kişileri istemiyoruz istedikleri kadar adayım desinler.

Yorumu oyla      12      6  
Ulaşım 5 Mart 2018 Pazartesi 12:12

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda; 90 dk aktarma hakkında merkez kent, çevre kent ayrımcılığı devam ediyor. Merkeze sübvanse var, taşraya yok ! Adı ise hizmet eşitliği !

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’ya ‘kardeş’ geldi!
Urla Belediyesi “Kardeş Şehir” olduğu Eskişehir Tepebaşı Bedediyesi’ni ...
Başkan Atila defteri, kalemi eline aldı ve…
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila 2014 yerel seçimleri ile birlikte ...
ESHOT'tan örnek tasarruf
Otobüslerin yıkanması sırasında kullanılan suyu devir-daim yoluyla arıtmaya ...
 
TOKİ Başkanı Turan’dan İzmir çıkarması
Başbakanlık TOKİ Başkanı Ergün Turan İzmir’e gelerek projeleri yerinde ...
Karabağlar'da Türkan Şoray Nikah Salonu hizmete açıldı
Daha önce sadece nikah törenleri için kullanılan Karabağlar Belediyesi ...
Bornovalı çocuklar afete hazır
Temel Afet Bilinci konusundaki farkındalığı arttırmak için faaliyetler ...
 
Bornova'da 8 Mart'a özel etkinlikler
Bornova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü 5 gün sürecek ...
İzmir'in o ilçesinde ömür boyu elektrik faturası ödemeye son verecekler!
Seferihisar Yenilebilir Enerji Kooperatifi Seferihisarlılarla buluştu ...
Başkan Pekdaş'ın esnaf buluşmaları tam gaz!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, seçimlerini tamamlayan esnaf odalarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva