HABERLER>POLİTİKA
21 Ağustos 2019 Çarşamba - 15:25

Menderes yangın yeri: AK Parti: Su bile vermediler... Kayalar: Çay parasını bile ben verdim!

Siyasi partiler arasında tartışmalara neden olan İzmir yangını ile ilgili söndürme-soğutma çalışmaları devam ederken AK Parti’den yeni açıklama geldi. Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, “belediye yangınla mücadele eden görevlilere bir bardak su bile vermedi. Yemek, su gibi temel ihtiyaçlar karşılanabilirdi. CHP’li tüm isimleri bölgede gezerken, fotoğraf çektirirken gördük” dedi. Artçı'ya yanıt veren Menderes Belediye Başkanı Kayalar "her gün kendisi de dahil Yeniköy kahvehanesinde partisinin milletvekilleri, genel başkan yardımcılarının içtiği çayların parasını bile ben ödedim" dedi.

Menderes yangın yeri: AK Parti: Su bile vermediler... Kayalar: Çay parasını bile ben verdim!

EGEDESONSÖZ- İzmir’de 500 hektarlık alanın kül olmasına neden olan orman yangında söndürme çalışmaları tamamlanırken soğutma ve kontrol süreci sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bizzat yakından çalışmaları koordine ettiği yangın siyasi parti temsilcileri arasında tartışmalara neden olmuştu. Yangında kullanılmayan Türk Hava Kurumu uçaklarıyla başlayan gerilimli süreç daha sonra yangın alanına kimlerin gelip gelmediği, ne kadar destek verdiği gibi konular nedeniyle ayrı bir noktaya geldi.

Yangından en fazla zarar gören ilçeler arasında yer alan Menderes İlçesi’nde köyler tedbir amacıyla boşaltılmıştı. Vatandaşlar söndürme çalışmaları sonrası evlerine yerleşti. Tahliye edilen hayvanlar da tekrar ahırlara yerleştirildi.

Yangınla ilgili yeni bir açıklama da AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’dan geldi. Artcı, yangın bölgesinde temel ihtiyaç olan su ve yiyecek konusunda bakanlığın tedbirleri aldığını fakat belediyelerin hiç destek vermediğini söyledi. Artcı, “Bir bardak su bile vermediler” dedi.

Başkan Artcı, “Karabağlar Tırazlı mevkiinden başlayıp Çatalca, Yeniköy, Efemçukuru ve Kuyucak mahallelerimizde 2 gün boyunca devam eden orman yangını büyük bir mücadele sonunda kontrol altına alınmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yangının ilk başladığı andan itibaren şu ana kadar söndürme çalışmalarında çok başarılı ve koordineli bir şekilde süreci organize eden ve yöneten Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli başta olmak üzere Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey'e, İzmir Valimiz Erol Ayyıldız'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ'a, AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya' ya, AK Parti İzmir İl Başkanımız Sn. Kerem Ali Sürekli ve teşkilat mensuplarımıza, Menderes Kaymakamımız Bahri Tiryaki’ye, Menderesimizin kurum müdürlerine, havadan helikopter desteğiyle söndürme çalışmalarında etkin rol oynayan değerli pilotlarımıza ve Orman mühendislerimize, ülkemizin çeşitli bölgelerinden yangına müdahaleye gelen kahraman orman muhafaza ve yangın söndürme ekiplerimize, canla başla küreğiyle traktörüyle tabir-i caiz ise göğsünü siper ederek yanıgana müdahalede bulunan Menderesli hemşehrilerimize canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Bu elim afette can kaybı yaşanmaması tek tesellimiz olmuştur” diye konuştu.

KAMUOYUNUN VİCDANINA HAVALE EDİYORUM
Artcı, yangınla mücadele ederken bazı isimlerin gerek sosyal medya gerekse basın yayın yoluyla klavye ve kamera siyaseti yaparak halkın gözündeki değerlerini yitirdiğini ifade etti. Artcı, “Ne yazık ki bazı CHP’li milletvekilleri ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hiçbir teknik bilgi ve belgeye dayanmayan cahillik ötesi açıklamalarda bulunmuşlardır. Bölgemizde 3 gün boyunca hızı saatte 70-80 km yi bulan rüzgara rağmen canlarını tehlikeye atarak yangının köy yerleşim yerlerine ulaşmasını engelleyen Kahraman pilotlarımızın ve arazideki teknik personelin emeklerini görmezden gelen ve hiçe sayan bozuk zihniyetli şahıslar, yangın bölgesine dahi gelmeyip sadece köy meydanlarında fotoğraf çekinmeyi kendilerine görev edinerek anında bölgeden uzaklaşmışlardır. ‘Yanan alanların 1 metrekaresini dahi imara açtırmayacağız’ diyerek Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 169. Maddesi'nden bi haber olanları kanun ve yasalarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyorum. Karabağlar ve Urla’daki yangın bölgelerine gidip fotoğraf çektiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, üzülerek söylüyorum ki Menderesimize gelmemiştir. Bu hareketi Menderesli hemşehrilerimizde derin bir üzüntüye sebep olmuştur. Ne yazık ki CHP’nin sosyal medyadan açıklama yapan yöneticileri ve CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Candan’ı da yangın bölgesinde hiç görmedik. Şahsen kendisiyle hiç karşılaşmadım. Bir bardak suyu, bir kase çorbayı yangınla mücadele edenlere çok görenleri kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. Tarım ve Orman Bakanlığımızın ülkemizin çeşitli yerlerinde 11 Kasım da düzenleyeceği 3 Milyon Fidan dikim projesinin Guinness Rekorlar Kitabı na gireceği etkinliğe 1 adet bile ağaç dikmeyen ama ağaç siyaseti yapan tüm ağaç(kaos)severleri bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

KAYALAR'DAN AÇIKLAMA: İÇTİĞİNİZ ÇAYIN BİLE PARASINI BEN VERDİM
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise konu ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Kayalar açıklamasında, "her gün kendisi de dahil Yeniköy kahvehanesinde partisinin milletvekilleri, genel başkan yardımcılarının içtiği çayların dahi parasını ben kendi cebimden ödedim. Böylesine acı bir olayda yapmış olduğumuz destekleri anlatmak ve bu açıklamaları yapmak zorunda bırakması ne yazık ki beni derinden yaraladı" dedi.

Kayalar, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"AK Parti Menderes İlçe Başkanı Sayın Süleyman Artçı’nın açıklamalarını üzülerek okudum. Sayın Artçı, yaptığı açıklama ile ne yazık ki yaşadığımız yangın faciasını siyasete alet etmektedir. Ancak kendisi şunu bilmelidir ki Menderes Belediyesi olarak facianın başladığı ilk andan itibaren tüm imkanlarımızla alanda söndürme çalışmalarına destek verdik. Bütün ekibimizle ve ekipmanımızla yangın kontrol altına alınıncaya kadar alanda yer aldık. Yangından etkilenen mahallelerimizde ki vatandaşlarımız için belediye binamız ve belediyemize ait Görece Spor Salonu ile Şehit Ömer Halisdemir Parkı’mızı 24 saat açık tutarak mağduriyetlerini giderdik. Yangın alanında çalışan tüm ekipler için sabah, öğlen ve akşam olmak üzere 750 kişilik gıda desteği, bin adet su desteğinde bulunduk. CHP İlçe Başkanımız Sayın Gizem Candan, ilçe örgütümüz ve belediye meclis üyelerimiz de olay yerinde her daim bizlerle beraber söndürme çalışmalarına destek oldular. Aslında Sayın Artçı’dan biz teşekkür beklerdik. Çünkü her gün kendisi de dahil Yeniköy kahvehanesinde partisinin milletvekilleri, genel başkan yardımcılarının içtiği çayların dahi parasını ben kendi cebimden ödedim. Böylesine acı bir olayda yapmış olduğumuz destekleri anlatmak ve bu açıklamaları yapmak zorunda bırakması ne yazık ki beni derinden yaraladı. Koordine eksikliği nedeniyle çok kısa sürede kontrol altına alınabilecek bir yangının faciaya dönmesine sebep olan yetkililerle ilgili kendisi neden bir açıklama yapmıyor da aslı olmayan tamamen iftira üzerine kurduğu yalanlarla kamuoyunu yanıltıyor? Sayın Artçı öncelikle yangına müdahale için kullanılması gereken uçakların faaliyette olmayışını eleştirsin. İzmir’in hatta ülkemizin yüreğini yakan bir facianın henüz daha külleri bile soğumamışken sadece siyaset olsun diye yapılan bu açıklamayı tüm Menderes ve İzmir halkının vicdanına bırakıyorum"

 
Efes Selçuk, Genç Opera Yıldızları'nı ağırlayacak
 
Bakanlıktan ağaç dikme rekoru hedefi
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İnsan 23 Ağustos 2019 Cuma 18:32

Yeniköylü lakaplı arkdaş akşam mustafanın kahvesine gelde menderes belediyesinin kumanyasını gece 1 e kadar nasıl tağıttığımı bi anlatayım ortalığı karıştırma kahveci mustafaya sor o beni sana gösterir işiniz gücünüz çamur ne bu hazımsızlık koçum

Yorumu oyla      4      5  
vatandaş 22 Ağustos 2019 Perşembe 08:44

BUNDAN BİLE NEMALANMAYA ÇALIŞAN ZAVALLI BEYİNLER SAĞINIZ SOLUNUZ FARK ETMEZ BİZ DİYOZ 500 HEKTAR CİĞERİMİZ YANDI BUNLAR HALA ÇAY DERDİNDE...İRONİMİ DESEM :) İRONİ NE DER :) MEYDAN KİMLERE KALMIŞ

Yorumu oyla      5      5  
Menderesli 22 Ağustos 2019 Perşembe 03:15

Keşke mimarlık bürosuno helikopter ihalesi vereceğiz diye uçakları yok efendim bozuktu gibi bahanelerle ihaleden eli boş göndermeseydiniz de yangın bu kadar uzun sürmeseydi. O zaman dağıtılacak suya da aşa da gerek kalmazdı. Helikopter İhalesi kime verildi. Bence onu bir araştırın bakalım altından ne çıkacak.

Yorumu oyla      5      5  
Halk adamı 21 Ağustos 2019 Çarşamba 22:47

Yenikoylu yazan arkadaş haddini bil yalan söyleme gelen arabalar hepsi yangın yeri ne gitti yalan yere karalama yapma bir gün doğru samad lazım olur unutma

Yorumu oyla      5      5  
Halk adamı 21 Ağustos 2019 Çarşamba 21:53

Şimdi mustafa kayaları eleştiren sayın artçı şunu ıyi bil senin akıl hocaların mendereste seçim kaybetti sende onun yolundan gidiyorsun sendende bir şey olmaz kahveye millet vekiliniz ve sayın soylu çok soylu bsy plakalı aracıyla gelip yeni köyde çayını kahvesini içti sanki belediye başkanımız gibi havalarda her halde 8000 fark yediğini unuttu onun için sen bu akıl hocalarına uyma sayın artçı mustafa kayalar ve ekibi yangının başından sonuna mücadele vermiştir siz o uçakların yağını ve motorunu yaptırın mustafa kayalarla uğraşacağınıza. Sen o akıl hocalarının devri bitti sende başlamadan bittin yalanla olmaz sayın artçı kargayla gezenin burnu boktan kurtulmaz .

Yorumu oyla      4      7  
Kurban 21 Ağustos 2019 Çarşamba 21:49

Bakın den yeniköyün yerli halkındanım bırakın çayı kahveyide ciğerimiz köyümüzün güzelliği gitdi gün birlik olma günüdür nasıl ağaçlandirma yaparız onu kanuşalim burada sayin mustafa kayalar evet çay yemek boyoz su dağitmiştir parasinı ödemişdir tam tersi akp sayin vekiller atilla kaya keremali surekli vede eski başkan sayin soylu evet kendi içtiği kahve çayin parasini ödemişdir halka yok bu arada sayin gizem candan yangin sahasindan vede yenikoy çatalca bahçecik de en önde tahliye çalişmalarinda bulunmuşdur bunada inan mayan varsa yenikoy koy kahvesine sorsunlar kimler çay parasi verdi kimler vermedi kahvelerden alacağiniz cevap tipki dediğim gibi olacaktir bundan art niyet arayan varsa koy kahvesine sorsunlar kim para vermiş kim vermemiş

Yorumu oyla      4      5  
vatandaş 21 Ağustos 2019 Çarşamba 21:17

Arkadaş yangın alanında gördüğüm kadarıyla türkiyenin her köşesinden arazöz ve söndürme personeli vardı ama nedense gece uçma kabiliyeti olan yangın söndürme uçakları ortada yoktu hani reisinizin bob başkanlığı üstlendiği kokalarını yerlere döküp sonra fabrikalarını açtığınız israile gönderdiğiniz uçaklar diyorum izmirin dağlarında açan çiçeklere düşmanlığınızdanmıdır nedir o kadar ormanın yanmasına göz yumdunuz gündüz sönen yerler gece rüzgarla alevlenerek yayıldı siz ortada yoktunuz su bile vermedi dediğiniz adamlar sulu yemek dağıttı kahve önünde paylaşıldı diyen arkadaş kuyucak muhtarınada sorsun herkes kendi cebinden yer içerken oda buda benden diyerek kendisi de ödedi kişisel sorunlarınızla millete iftira atmayın yukarda allah var

Yorumu oyla      5      5  
K. Mehmet. 21 Ağustos 2019 Çarşamba 20:26

Ağzı olan konuşuyor başkanım. Boş teneke ses yapar.

Yorumu oyla      6      5  
ahmet 21 Ağustos 2019 Çarşamba 20:21

akp liler bir kerede sayın cumhurbaşkanım demeden konuşun.Liyakat sizde geçerli değil tabi tek kıstas itaat makamlarınız size bahşediliyor öyle oluncada acınacak hallere düşüyorsunuz.

Yorumu oyla      6      5  
Mustafa evis 21 Ağustos 2019 Çarşamba 18:59

İsrail deki yangına. Yunanistan''da ki yangında seferber olan uçak helikopter gönderen Ler menderes içinde tüm ülke seferber olmalıydı burda benim evim yanarken komşum yardıma kosmuyorsa yazık 80 il var 80 itfaiye yoktu bırakın siyaseti de bu ormanları tekrar nasıl yeşillendirme yaparız onun planını yapin

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den kurultay tarihi için açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP'de 2020'nin Şubat ayında ...
İYİ Parti'den kayyum için ilk yorum
İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'ndan, İçişleri Bakanlığı tarafından ...
İzmir yandı, Kırkpınar gözyaşlarını tutamadı: Bunun hesabı sorulur!
Kentte 3 gün boyunca süren orman yangınlarının yaşandığı bölgeye giderek ...
 
CHP'li Sındır'dan Bakan Pakdemirli'ye Guiness eleştirisi
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Karabağlar ilçesinde başlayan, ...
'Madem böyle yapacaktınız sandığı neden koydunuz?'
Üç belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
MHP yangınların ardından kolları sıvadı: 300 bin fidan dikilecek!
Kentte günlerce süren orman yangınları sonrasında 500 hektarın üzerinde ...
 
'Kırsalda bitirdiğimiz MLKP ile Amerikalılar görüştü'
İçişleri Bakanı Soylu, "14 gün önce Suriye'nin bir tarafında bizim kırsalda ...
CHP İzmir’de flaş karar: Eski Başkan Karabağ ihraç talebiyle disipline gönderildi!
Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Karabağ, il yönetim kurulu tarafından ...
Savcı Sayan’dan açıklama: Serkan Acar'ı tanımıyorum!
Aliağa’dan Ağrı Belediyesi’ne gönderileceği belirtilen memurların listesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva