HABERLER>GÜNCEL
17 Nisan 2021 Cumartesi - 12:37

Menderes'teki çöp tesisi krizinde yeni perde... Muhtarlardan ültimatom!

İzmir’in Menderes İlçesi’nde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine karşı olan 23 mahalle muhtarı ortak bildiri imzaladı.  Bildiride, “Bu projeyi ilçemizde istemiyoruz. Belediye başkanları ya halkın yanında duracaklar ya da rantın” ifadelerine yer verildi.

Menderes teki çöp tesisi krizinde yeni perde... Muhtarlardan ültimatom!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’e bağlı Gölova-Çakaltepe Mevkii’nde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Büyükşehir’in imar planlarını meclisten geçirdiği projeyle ilgili CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın “net bir karar verememesi” tepkilerin artmasına neden oldu. Kendi ilçe belediye meclis toplantısında “ÇED süreci olumlu çıkarsa tesisi istiyorum” diyen Başkan Kayalar’a birçok kesim tepki göstermişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında yine gündeme gelen projeyle ilgili Başkan Tunç Soyer Menderes’te ikna toplantısı yapmış, tesisle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

- KATI ATIK TESİSİ PLANLARINA VİZE… ‘MENDERESLİLER İNEK GİBİ SAĞILMAK İSTENİYOR’

Menderes’e bağlı 23 mahallenin muhtarı ortak hazırladıkları bildiriyle tesisin ilçeye yapılmasına karşı olduklarını söyledi. İlçe Belediye Başkanı Kayalar’ın tavrını netleştirmesini isteyen muhtarlar, “siyasi ikbal” vurgusu yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Menderes’e dayatılan ‘çöp kâbusu’ ne yazık ki varlığını korumaktadır. Doğası, turizmi ve tarım potansiyeli ile geliştirilmeyi bekleyen ilçemiz; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çakaltepe Mahallesi’nde yapmakta ısrar ettiği ‘Güney Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisi’ ile tam tersine kör bir uçuruma sürüklenmektedir.

Hemşerilerimizin aylardır devam eden isyanı da işe yaramamış; Menderes’in sonunu getirecek bu “çöp davası”; rant davasına dönüştürülmüştür.

Bir şehrin gerçek sahipleri yaşayanlarıdır. Yerel idareciler; onların hayatını kolaylaştırmak, hizmet üretmek, çıkarlarını korumaktan sorumludur. Söz konusu tesisin yapmak istemeleri; yaratacağı sorunlar açısından her şeyden önce bu sorumlulukları gereği doğru değildir.

Bilinmesini istiyoruz ki; Menderes halkının yereldeki temsilcileri biz muhtarlar; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘istihdamı artıracak çevreci bir yatırım’ kisvesi altında dayattığı bu projeyi ilçemizde istemiyoruz.

Ekonomisini toprağı işleyerek ayakta tutan ilçemiz; İzmir’in övünç kaynağı olan üretimiyle destek beklerken, geleceğine taş koyan bir hizmet anlayışını kabul etmemektedir. Bu görüşümüz; siyasi tercih ve statü gözetmeksizin tüm hemşerilerimizin ortak görüşüdür.

Menderes’in havasına, su kaynaklarına, topraktaki ürününe ve dahi yaşamsal tüm koşullarını zehirlemeyi istemek; bunu halkın verdiği oy ve yetkiyle kendisine hak görmek tam bir gaflettir. İzmir’in içme suyunu karşılayan Tahtalı Barajı’nın da ilçemiz sınırları içinde olduğu düşünüldüğünde, durumun vahameti daha da artmaktadır.

Kamuoyunun ve tüm yetkililerin bilmesini istiyoruz ki; Menderes; bu çöp tesisini istemiyor. Bu krizi çözmekle mükellef olanların acilen kişisel ikbal ve hırslarını bir kenara koyup; meseleyi Menderes halkının menfaatine ele almaları gerekmektedir. İlçe Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı bu noktada en büyük sorumlulardır. Dolayısı ile ‘şehrin ve halkın yararına’ gibi gösterdikleri bu proje için saflarını gözden geçirmek zorundadırlar. Ya halkın yanında duracaklardır ya da rantın!

Aylardır ikna edemedikleri Menderes halkına rağmen, zararı tescilli bu projeyi hayata geçirmenin bir bedeli olacağı aşikârdır. Ancak; Menderes halkı bu sorumsuz yerel idare anlayışının bedelini kendisi ve çocuklarına ödetmemekte kararlıdır.

Biz seçilmiş muhtarlar olarak; Menderesli hemşerilerimizin; hak ve değerlerini göz göre göre hiçe sayan bu çöp projesinden geri adım atılana kadar; tüm demokratik haklarını kullanacağını saygıyla kamuoyuna duyururuz.

KİMLER İMZALADI?

1. Gölova = Murat Kepenk

2. Çakaltepe =Güven Yılmaz

3. Tekeli Atatürk Mah = Osman Kavlağan

4. Tekeli Fevziçakmak - Tezcan Akınsu

5. Altıntepe =Cengiz Aksu

6. Barboros Mah. - Ali Seyfi Tufan

7. Dereköy = İbrahim Tonbul

8. Akçaköy =Mustafa Çavuş

9. Özdere Çukuralti -Mehmet Çolak

10. Kuyucak - Süleyman Eslik

11. Mithatpaşa Mah. - Ufuk Uz

12. Kasımpaşa Mah = Aziz Uslu

13. Küner - Harun İbiş Aydın

14. Gölcükler - Sultan Öztürk

15. Gümüldür Fevzi çakmak - Ayhan Yüksel

16. Özdere Orta Mah. = Özlem Levent Eser

17. Görece Cumhuriyet => Selahattin Şar

18. Görece Hürriyet - Filiz Şanli

19. Görece Ata Mah- Fehim Vatansever

20. Oğlananası Cumhuriyet Mah - Ramazan Dündar

21. Bulgurca - Bahtiyar Zeybek

22. Cüneytbey Mah - İlkay Çiçek

23. Gümüldür Atatürk Mah - Serkan Atız

BAŞKAN GELMEDİ!
Öte yandan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar katı atık bertaraf tesisinin planlarının kabul edildiği ve meclisten oy çokluğuyla geçen kararın görüşmelerine gelmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısına katılmayan Kayalar daha önce de aynı şekilde davranmıştı. 

 
Elektrikli mini araç, 'paylaşımlı' olarak İzmir'de yollara çıktı
 
Akhisarspor ile Altınordu bıçaksırtı derbide!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sallamak serbest 18 Nisan 2021 Pazar 00:13

Muhtar bilirkişi mi? Örneklerine bakarak çevre kirliliği olmayacağını söylüyorum, neye dayanacağım. Bu tesislerin nasıl çalıştığıyla ilgili en ufak bilgisi olmayanlar doğa katliamı olacak diye yazabiliyorlar. Viyana'da şehrin göbeğinde çöp fabrikası var yahu! Çöp dediğimiz şey atık değil, ham maddedir. Adamlar para verip çöp alıyorlar, biz tutturmuşuz istemiyoruz diye. Şaka gibi!

Yorumu oyla      2      4  
17 Nisan 2021 Cumartesi 22:55

sallamak serbest adlı yorumcu, sen neye dayanarak çevre kirliliği olmayacağını söylüyorsun! ayrıca muhtarların sözü neden dinlenmiyor?

Yorumu oyla      4      4  
Sallamak serbest 17 Nisan 2021 Cumartesi 18:58

doğa katliamı olacak diyen İzmirli. Hangi verilere dayanarak bunları söylüyorsun? Yapılacak projenin ayrıntılarını biliyor olmalısın ki bunları söyleyebiliyorsun.

Yorumu oyla      3      5  
Gölovalı 17 Nisan 2021 Cumartesi 18:08

Bu toprakları şimdiye kadar gereğince işledik dünyanın en güzel ürünleri bu topraklarda yetişir nedense Selçuk ilçesinde en verimli ovası Cibe mevkine kültür ve el sanatları köyü kuruluyor üstelik SELÇUK'tan hiçbir kimse yok bu işte kimlerin çıkarı var halk biliyor ve her şeyin farkında çünkü izmir milletvekilleri var ama kontenjan olarak geldikleri için yöre halkına hizmet olmuş mu olmamış mı önemli değil önemli olan genel merkez memnun olsun yeter malesef izmir işte böyle şu gerçek insanlar layık olduğu gibi yönetilir yapacak birşey yok...

Yorumu oyla      4      5  
İzmirli 17 Nisan 2021 Cumartesi 17:52

Bu proje doğa katliamı oluşturacaktır, hava su toprak kirliliğine yol açacaktır, madem vatandaş istemiyor bu çöp tesisi yapılmasın

Yorumu oyla      5      5  
Dün başka, bugün başka 17 Nisan 2021 Cumartesi 17:25

http://www.egedesonsoz.com/haber/Menderes-ten-Ankara-ya-tesis-cikarmasi/1028307 muhtarlar olumlu ayrıldık derken, şimdi de bu açıklama. Çöpü istemeyen yarın başka içlere çöpünü nasıl gönderecek? Merkez ilçeye niye yapılmıyor diye soranlar oluyor. 20 yıldır çöp merkez ilçe Çiğli'ye dökülmüyor mu? Dalga mı geçiyorsunuz yoksa şehirden haberiniz mi yok? Yeni yapılacak tesislerin Harmandalı'yla alakası da olmayacak.

Yorumu oyla      3      5  
Gürkan 17 Nisan 2021 Cumartesi 14:29

https://youtu.be/80GoTokBTcs adamlar yıllar önce bu işi çözmüşler, biz daha "istemiyoruz" aşamasındayız. Zararı tescilli diyenler neye dayanarak bu açıklamayı yapıyorlar anlaşılır gibi değil. İsveç, Norveç, Almanya gibi ülkeler bu işi nasıl yapmış halka anlatmak lazım. Anlatmazsan sonra böyle açıklamalar gelir.

Yorumu oyla      3      5  
Tarım, su diyenler 17 Nisan 2021 Cumartesi 13:55

Barajın dibinde OSB var. Yıkılıp, domates ekilsin.

Yorumu oyla      4      6  
izmirli 17 Nisan 2021 Cumartesi 13:45

BAŞKAN ORTADA KALMIŞ. BENCE YÜZDE 51 İSTEMİYOR YANİ İSTEMİYOR...

Yorumu oyla      8      5  
Vatandaş 17 Nisan 2021 Cumartesi 12:59

Bu proje mutlaka yapılacaktır ama yeri ve bölgesi seçilirkende hangi kriterler olacak bilim insanları ve üniversitelerden yardım alınabilir alındı mı? Ne gereği var diyerek oldu bitti ile ele alınıyor halk olmuş olmamış önemli değil önemli olan biz yaptık oldu mantığı ile hareket ediliyor...

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deşifre oldular: Rezidansta kalan dilenciler!
Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, rezidansta kalan ve ...
Emekli doktora 10,6 milyon dolarlık tuzak!
İstanbul'da 92 yaşındaki emekli doktor Mahmut Karaağaç'ı, önce sahte senetlerle ...
Güvenlik Soruşturması Kanunu, Resmi Gazete'de!
Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu, Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
İstanbul Boğazı'ndan Rus savaş gemileri geçti
Rus Donanması'na ait iki savaş gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e ...
Erkete uyudu, jandarma bastı... Menemen'de hayvan çiftliğine operasyon!
İzmir'in Menemen ilçesinde, jandarma ekiplerinin bir hayvan çiftliğine ...
Sedat Peker operasyonunda 10 tutuklama!
Sedat  Peker ve adamlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye ...
 
Gaye Karace Karadağ hayatını kaybetti
İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Yönetim Kurulu Üyesi Gaye Karace Karadağ hayatını kaybetti.
İzmir'de kumar operasyonunda 21 kişiye para cezası!
İzmir'in Tire ilçesinde gerçekleştirilen kumar operasyonunda 21 kişiye ...
Salgında tablo üzücü... Vaka sayısı 65 bin sınırında!
Ağır hasta 3 bin 205 oldu, 56 bin 510 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva