HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Temmuz 2015 Cuma - 20:23

Menderes’te siyaset gündemine damga vuran kriz aşıldı

Menderes Belediyesi’nde AK Parti ve CHP’yi birbirine düşmesine neden olan belediye arazilerinin halı saha yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisi konusundaki kriz aşıldı. Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu’nun “İhanet ediyorlar” diyerek CHP’li 14 meclis üyesine tepki gösterdiği gündem maddesi son meclis toplantısında oy birliği ile ihtisas komisyonuna gönderildi. Toplantıda ayrıca bakanlıktan belediyeye projeler için 708 bin TL yardım alınması da kabul edildi.

Menderes’te siyaset gündemine damga vuran kriz aşıldı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Menderes Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında, daha önce krize neden olan belediyeye ait arazilerin Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne tahsisi konusu yine gündeme geldi. Tartışmalı geçen toplantı sonrasında arsaların halı saha ve gençlik merkezi yapılması için CHP’li meclis üyeleri bu kez onay verdi. Karar oy birliği ile ihtisas komisyonuna gönderildi. Kriz kısmen aşılırken komisyon raporundan sonra meclis kararıyla sorun tamamen ortadan kalkacak.

- '14 RET' KRİZİ TAM GAZ: SERTER-SOYLU KAPIŞMASI!..
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Öztürk Belediye Başkanı Bülent Soylu’yu eleştirdi. Öztürk, “Gergin bir hafta geçirdik. Ben de belediye başkanlığı yaptım ve sıkıntılı günler geçirdiğim de oldu. Hiçbir zaman çareyi gazetelerde, televizyonlarda aramadım. Bizi ilk olarak hemen ihanetle suçladınız. Gündeme konuyu bile almamıştık. Daha görüşümüzü bile söylemeden siz bize ve partimize tepki gösterdiniz. Bizim komisyonlarda oy birliği ile geçen halı saha yapılması kararı var. Bizim karşı çıktığımızı nasıl izah edersiniz? Araziler Gençlik ve Spor Bakanlığı Milli Piyango Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilecek. Buralarda reklamlar olacak. Bizim çocuklarımız o reklamların altında mı büyüyecek? Bunu da bize anlatın” dedi.
 
KİMSENİN SÖZÜNÜ KESMİYORUM
Öztürk’ün sözlerinin ardından konuşan Başkan Soylu, “Başkanlık önergesini veririm. Bir sıkıntı yok. Aziz Kocaoğlu bile bunu yapıyor. Siz başkanlık önergesini gündeme almadınız. Bu ret etmek değil mi? Ortada alavere, dalavere yok ki… Bunun ölçülüp biçilip bir tarafı yok. Bir tane halı saha yapılmış. Bundan sonrası için izin vermediniz. Bir karar aldıysanız arkasında durun. Kimsenin sözünü kesmiyorum. Yalan söyleyenin de sesini keserim” diye konuştu.
 
Toplantıda, CHP’li Öztürk geçen dönem belediye başkanına arazi satışları için verilen yetkiye karşı çıktıklarını söyledi. Başkan Soylu ise “Bu karar benim dönemimde alınmadı. O dönem burada görev yapan Halil Taşkıran ve Bülent Rüzgar’ın da imzaları var” dedi. Rüzgar söz alarak o dönem satışa onay vermediğini söyledi.


 
ONA DA YAZIKLAR OLSUN
Kararın eski başkan döneminde alındığının altını çizen Başkan Soylu, “Satış kararı alan CHP’nin o dönemki meclistir. Sizin partiniz döneminde alınan kararla ilgili bir metre yer satmayacağım. Menderes Belediyesi benim dönemimde 89 dönüm arazisi satın alarak köylülere verilmiştir. Yalan, riya varsa, lacivert laflarla milleti kandırma varsa beni susturamazsınız. Yalan varsa sesimi yükseltirim. Söz konusu Menderes ise sesim kısılana kadar bağırıp çağırırım. O dönem mecliste CHP’li olarak görev yapan şimdi bizim meclis üyemiz Mehmet Sinan da o satış kararının altına imza atmışsa yanlış yapmış. Ona da bunu söyler tepkimi ortaya koyarım. Ona da yazıklar olsun. Ben kimseyi baskı altına almadım. Kendi meclis üyelerime de bir şey demedim. Aşağıda Kur’an-ı Kerim var. Getirsinler el basayım. Kimseye baskı yapmadım” dedi.
 
SİZE GÜVENMİYORUM
Meclis toplantısında eski Belediye Başkanı CHP’li Ergun Özgün döneminde belediye arazilerinin satış yetkisinin başkanlığa verilmesi konusunda alınan kararın geri çekilmesi teklifi geldi. CHP’li Meclis Üyesi Hüsnü Yavuzkan, “Siz kendi meclis üyenize ‘Hata yaptınız’ diyorsunuz… Gelin yanlıştan dönelim ve karardan vazgeçelim” dedi. Bunun üzerine Başkan Soylu, “Belediyeyi çevirmek kolay değil… Her anlamda geri kalmış bir ilçede sıkıştığım zaman yer satma kararı alabilirim. Şimdiye kadar satılmadı. Ama daha önce bu konu gündeme geldiğinde size inandım. Saf, köylü çocuğu olarak inanınca şapa oturdum. Şimdi bu nedenle karardan vazgeçilmesine karşıyım. Size güvenemiyorum. Seferihisar Belediyesi şimdiye kadar 80 milyon TL tutarında yer sattı. Menderes’in yararına olacak işlere niye karşı çıkalım? Kim olursa olsun. Bu kararlara karşı çıkmak sapıklıktır. Benim il başkanım bana ‘şunu yapmayacaksın’ diyecekse ve o karar benim ilçemin menfaatine ise yapmayan Bülent Soylu adam değildir. Yaparım” diye konuştu.
 
BİZ DE SİZE GÜVENMİYORUZ
Tartışmaların uzaması üzerine meclis 15 dakika ara verdi ve önergenin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesine karar verildi. O komisyon toplantısında CHP’li meclis üyeleri karara onay verdi. Meclisin ikinci bölümünde komisyon kararı gereği tüm meclis üyeleri arazilerin spor alanı ve halı saha için tahsisine olur verdi. Konu plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken karar oy birliği ile alındı.



CHP’li Öztürk toplantıda, “Biz doğru olan her kararın altına imza atarız. Siz bize güvenmiyorsanız biz size neden güvenelim? Bu meclis dağılımı bir belediye başkanının arayıp da bulamadığı bir ortamdır. Karara ve önergeye olumlu oy kullanıyoruz” dedi.  Belediye Başkanı Soylu da Menderes’te yaşayan gençler adına meclise teşekkür etti.
 
ŞEHİR PLANCISI TARTIŞMASI
Belediye meclisinde şehir plancısı alınması konusu da tartışmalara neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Mustafa Öztürk, “Belediyede şehir plancısı bir tanede yeterlidir. Zaten görevde olan var. İki şehir plancısı uygun görülmedi. Bu maddeye biz ret oyu kullanıyoruz” dedi. Öztürk’ün sözlerinin ardından Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Şehir plancılarının alınmasının sebebi de şudur. Sizin de içinizde inşaat sektöründe çalışanlar var. Menderes hızlı bir şekilde gelişiyor. Doğalgaz hattının da gelmesi nedeniyle hızlı yapılaşma oluyor. Bu kadrolar bana hizmet değil Mendereslilere hizmet için alınmaya çalışılıyor. Yarın bir gün hızlı yapılaşmadan ve ilerlemeden dolayı aksaklıklar yaşanırsa vatandaş açıklama isterse benim yapacağım açıklama budur. Menderes’te insanların sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi için görevli sayısının artması gerekiyor. Bunlar benim dayımın oğlu, halamın oğlu ya da amcamın oğlu değil. İlçemize hizmet edecek personeldir. Her lafın altında buzağı aramayın” dedi. Önerge, CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla oy çokluğu ret edildi.


 
SİYASİ TERBİYEN BİLE YOK
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Mustafa Öztürk, “İl başkanımıza sataştınız. Bedri Serter bizim il başkanımızdır. Bizi gece de gündüz de davet etse koşa koşa gideriz. O günkü toplantının meclis öncesinde yapılmasını şansızlık olarak nitelendiriyorum. O toplantı sonrasında buradaki durumu gündeme getirmek doğru değil. Biz il başkanının talimatına uyarız ama biat etmeyiz. Görüş bildiririz” dedi.
 
Öztürk’ün eleştirisine yanıt veren Soylu, “En baştaki hata il başkanının ilçe belediye başkanını muhatap almasıdır. Ben il başkanına bir şey demedim. Sadece ona yanıt verdim. İl başkanı size ‘dirayetli durun’ dedi. Siz dirayetsiz misiniz? Biz burada başka işler mi yapıyoruz. Sen il başkanısın. Sen Menderes’i bilmezsin. Bana ‘git Ürkmez’in çöpünü topla’ diyor. Ürkmez Menderes’in sınırları içinde değildi ki… Çıkıp hakkımda ‘hasbelkader belediye başkanı oldu’ dedi. Beni halk getirdi, halk götürdü. Hiçbir belediye başkanı hasbelkader seçilmemiştir. Bir il başkanı bunu böyle nitelendiremez. Olsa olsa bir adam il başkanı olur. Siyasi terbiyesi bile yok. Aslında onun açıklama yapmaması gerekiyordu. Benim de yanıt vermemem lazımdı ama köylü çocukluğum tutuyor” diye konuştu.
 
BİZ DE TELEVİZYONA ÇIKALIM
CHP’li Öztürk Başkan Soylu’nun kendilerini televizyonlardan eleştirmesine de tepki gösterdi. Öztürk, meclis üyelerine de belediye bütçesinden hak tanınmasını, onların da yayınlara çıkarak açıklama yapmasını talep etti.



Belediye bütçesinden ayrıca ödenen miktarları da sordu. Bunun üzerine Başkan Soylu, “2013 yılında benden önceki dönem program başına Kanal 35’e 7 bin 500 artı KDV,  Ege TV’ye 2014’te ise 5 bin artı KDV ödeme yapılmış. Ben ise Kanal 35’e 2 bin TL artı KDV,  Ege TV’ye de 2 bin 500 TL artı KDV ödüyoruz. Bu ödemeler de gayet normaldir. Siz belediye başkanlığı yaparken televizyona çıkmadınız mı? Hep radyoya mı çıktınız? Yahudi gibi eski defterleri karıştırmadım. Televizyona çıkma meraklısı da değilim. Olayların altında hep çapanoğlu arıyorsunuz. Yapıyorsunuz cevabını veriyorum. Milletin kafasını yanlış bilgilerle doldurmayın. Encümen kararlarını CHP’li meclis üyeleri ile birlikte imzalıyoruz.  Eğer ben çete başıysam diğer arkadaşlar neden imza attı? O zaman onlar da karara onay vermeseydi. Yanlışı kim yapıyorsa adam ayırmayın. Kim yanlış yapıyorsa ‘yanlış’ dersiniz” dedi.
 
Toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Urkiye İnal kendilerini hainlikle suçlayan “ihanet” diyen Başkan Soylu’nun özür dilemesini istedi. İnal, “Biz sürekli Menderes’in iyiliği için çalışıyoruz ama siz sürekli bize köpürüyorsunuz” diye konuştu. Soylu, “Siz Menderes gençliğinden özür dilerseniz ben de sizden özür dilerim. Bende kıvırma yok” açıklaması yaptı.
 
GERGİNLİKLERİ SONA ERDİRİN
CHP’li Meclis Üyesi eski Gümüldür Belediye Başkanı Bülent Rüzgar toplumun gerildiğini ve çatışmadan kimsenin fayda sağlamayacağını söyledi. Rüzgar, “Gerginlikleri sona erdirin. Bana ‘Menderes’in düşmanısınız’ diyorlar. Bunu söyleyen de AKP’li Meclis Üyesi Ayşegül Duran Türker’di. Kimse beni hainlikle suçlayamaz.  Sizin belediye başkanı olarak meclis üyelerini bir araya getirmeniz gerekiyor. Menderes’in dostu Mendereslilerdir. Ne televizyon kanalları ne de basında çıkan haberlerdir” ifadelerini kullandı. Türker de öyle bir söz söylediğini hatırlamadığını söyledi.
 

 
Altay’dan yasağa karşı altyapı hamlesi
 
Ali İsmail’siz 2.yıl: Gözyaşları sel oldu…
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Öz Menderes li 12 Temmuz 2015 Pazar 11:01

CHP son seçimde 22500 oy almıştır yerel seçimde 20280 oy almıştır. Menderes te yaydıkları bir algı vardı CHP nin bağmsz aday çıkmasaydı CHP yerel seçimi kazanırdı diye bğmz aday 4400 oy almıştı bunun 2200 ü CHP ye gitti son seçimde diğer 2200 ü nerede ey ahali bğmz aday çıkmasaydı AKP seçimi farkla kazanacaktı.

Yorumu oyla      12      5  
Cumaovalı 11 Temmuz 2015 Cumartesi 22:48

Her konunun konuşularak cumaovasının menfaatine olan ne varsa yapılması gerekir...bu kadar tartışmaya gerek yok bence

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Belediyesi’nde şarbon paniği!
Başkanlık makamına gönderilen mektuptan çıkan madde nedeniyle belediye ...
İZKA'nın yeni yönetimi ilk toplantısını yaptı
Geçtimiğiz günlerde oluşan İzmir Kalkınma Ajansı'nın yeni yönetimi ilk toplantısını gerçekleştirdi.
‘Siz tatile biz tadilata’ ilk fırça Başkan Piriştina’dan
“Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır” diyerek, eğitim projelerine ağırlık ...
 
KENT A.Ş. işçisine erken bayram
İşçiden ve emekçiden yana çalışmalarıyla dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, ...
Kemalpaşa’da öğrencilere danışmanlık desteği
Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine ...
Gültepeli kadınlardan Pekdaş’a teşekkür
Gültepe Atatürk Meydanı’nda verilen bin kişilik iftar yemeğinde mahalle ...
 
Torbalı yatırımda şaha kalktı: 7 ayda 70 fabrika!
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in bütün yatırımcılara ‘pozitif ...
Doğan’dan Kocaoğlu’na: Köstek olmayın yeter
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ...
Karabağlar’da ibadethanelere bayram temizliği
Karabağlar Belediyesi, yaklaşan bayram ile birlikte ibadethaneler için ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva