HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2020 Cumartesi - 13:32

Menderes'te 'saat kulesi' polemiği!

Menderes’te tartışmalara neden olan saat kulesi yeni yerine taşındı. Çevre düzenlemeleri yapıldıktan sonra yeni haliyle gece de ışıklı hale getirilen saat kulesi için vatandaşların teşekkür ettiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Akıl var mantık var. Meydanın göbeğinde kazalara neden oluyordu. Bu haliyle daha çok ilgi gördü” dedi. AK Parti'den ise tepki geldi.

Menderes te  saat kulesi  polemiği!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’nde AK Partili eski Belediye Başkanı Bülent Soylu döneminde meydandaki döner kavşağın ortasına konulan saat kulesi kaldırılarak yeni yerine taşındı. Uzun süredir altyapı çalışmaları devam eden saat kulesi ilçenin ulaşım yolları ve ağı daha kolay olan başka bir caddesine nakledildi. Söküm işlemleri sırasında krize neden olan saat kulesi figürü düzenleme kapsamında gece ışıklı hale getirildi.

Ayrıca, daha önce ayyıldızlı park çevresinde dikilen ve Türk Dünyası’ndaki ülkelerin birlikteliğini temsil eden yabancı ülke bayrakları da Fırat Yılmaz Çakıroğlu Spor Sahası’nın etrafına dikildi.

Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar, “Menderes’in merkezinde otopark ve ulaşım konusunda sıkıntılarımız vardı. Döner kavşağın ortasına konulan saat kulesi kazalara neden oluyordu. Hiçbir altyapısı düşünülmeden tamamen gelişigüzel dikilmiş. MOBESSE kameralarının kabloları bile kopartılmış. Yeni düzenlemeyle daha iyi olacak. Trafiğin akışını UKOME ile karar alarak yeniden düzenlemeyi düşünüyoruz. Akıl var mantık var. Bir bardak fırtınada su kopartanlar, hizmetler engelleniyor, kaldırılıyor gibi söylemlerde bulunanlara gerçekleri gösteriyoruz. Menderes’te kararlar yeni dönemde halka sorularak, danışılarak alınıyor. İnsanlarımızın istemediği bir şeyi yapmıyoruz. Yeni düzenlemelerimiz için vatandaşlarımızdan çok sayıda teşekkür alıyoruz. Bu dönem ekonomik imkanlarımızın da iyileşmesiyle birlikte Menderes’i aldığımız seviyenin çok üstüne çıkartacağız” dedi. 

AK PARTİ’DEN TEPKİ: KOYUN CAN DERDİNDE, KASAP ET DERDİNDE
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın sözlerine tepki gösteren AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; “ Memleket top yekun Coronavirüsle mücadele ederken; vatandaşlarımızın canı ve geleceği için büyük bir badire ile karşı karşıyayken; şov derdine düşmenin makul bir açıklaması olamaz. Zaten; laf ola beri gele işlerle 1 yılı tükettiler. Her şehrin bir meydanı, her meydanın bir anıtı vardır.  Her yerleşim yerinin bir merkezi vardır. Bu yerel yöneticiler için en önemli vaatlerden, projelerden biridir. Bizimki ise; genişletmesi gereken, tüm kesimleri gözetip, kentsel bir planlama ile geliştirmesi gereken bir merkezi ortadan kaldırıyor. Yapılmış, yerinde bir esere, seyyar muamelesi yapıyor. Parçalayıp ilçenin sağına soluna dağıtıyor. Trafik sorununu çözmenin başka yollarını aramak zoruna gidiyor, ayağımıza taş değdi der gibi koca anıtı ortadan kaldırıyor.” diye konuştu.

GÜNDEMLERİ ŞOV YAPMAK
Artcı açıklamasında “Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor dönemde dahi birilerinin gündemi halen meydandaki anıt! Gündemleri, şov yapmak. Koyun can derdinde kasap et derdinde. Menderes ne yazık ki 1 yıldır; ‘yık, yap, böl, sat, parçala, değiştir’  ile gündeme gelen bir belediyecilikle muhatap. İşi gücü bırakmış, nasıl taşırım, nasıl yıkarım, nasıl satarım, nasıl iş yapıyormuş gibi görünürüm diyerek verilen yerli yersiz karar ve uygulamalarla zaman kaybediyor, yaralar alıyoruz. Bir şehrin olmazsa olmazı, merkezleridir, meydanlarıdır. Bu, dünyanın da ülkemizin de her yerinde böyledir. Bir sorunu çözmenin yolu, bir yatırımı, doğru bir işi ortadan kaldırmadan da bulunabilir. Biz buna, ‘kentsel planlama’ diyoruz. ‘Çevre düzenlemesi’, ‘Alt yapı desteği ’ diyoruz. Görünen o ki, Menderes Belediye Başkanı bunlardan bi haber. Yarın ikinci kez aday olduğunda meydan vaadinde bulunursa, o meydana da bir sembol anıt vaadinde bulunursa şaşırmayacağız! Dayanaksız, geçerliliği olmayan işlerle geçecek bir 4 yılımız daha var gibi görünüyor. İzmir’in çöpüne kucak açacaksınız, meydanında da istediğiniz gibi top koşturacaksınız. Bu böyle olmaz! Menderes’imiz için gerçekten üzücü. Büyük bir zaman, kaynak ve enerji kaybı…” ifadelerini kullandı.

 
372 kişi hakkında Koronavirüs nedeniyle işlem yapıldı
 
Soyer’den 'büyük dayanışma' raporu: 10 bin aileye ulaştık!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Levent çetin 29 Mart 2020 Pazar 03:32

Yeni yer için eleştirilere bakıyorum, tek kelimeyle laf olsun torba dolsun. Saat kulesi için yer seçimi tam isabet, restorasyon on numara. Başkanı tebrik etmek gerekirken eleştirmek ancak partizanlıkla açıklanabilir. Lütfen hamaseti bırakın ve Sayın Başkanın kısıtlı olanaklarla ve her türlü zorluklara rağmen bir senede yaptığı çalışmaları, yapmaya çalıştıklarını görün. Doğru yapılan bir işi takdir etmek bir erdemdir.

Yorumu oyla      5      3  
Mekân Cumaovası 28 Mart 2020 Cumartesi 23:38

Madem akape top yekün koronayla mücadele ediyormuş neden araştırma ve geliştirmede icraat gösteren hıfsısıhayı kapatmışlar memleketin vatandaşını düşünüyoruz hizmet ediyoruz ayağına Urladaki karantina adasını da napmışlar akapeli yetkililere sorarmısınız

Yorumu oyla      4      3  
Halil doğan 28 Mart 2020 Cumartesi 20:58

Kazalar oluyor diye kaldırılmış sözüm ona saat kulesini kaldırıp yerinedeüç şeritli otobanmı yaptınız

Yorumu oyla      2      4  
Vatandaş 28 Mart 2020 Cumartesi 19:45

Bu konuyu polemik haline getirmek isteyen bir tarzda açıklamasını yapmanın amacı nedir? Bir eleştiri yapmadan önce işe yarar projelerinizi yapmaya bakın. Sırf kötülemek için kalkıp büyük bir sorun çözmüş gibi yapılan işlerinizi buyutmenizin bir anlamı bulunmuyor. Yaptığınız her iş hem emek hem de maddiyat içeriyor. Sadece siyaseten bir alan yaratmak için öncelik sırasında olması gerekenleri arkaya atıp, katı atık bertaraf tesisinde bozulan itibarınızı düzeltmeye ya da konuyu saptırmaya çalışmayın. İnsanları eleştirirken elle tutulur şekilde yaparsanız biz seçmenin gözünde ancak yer edersiniz. Tesis hakkında aksiyon alın da o zaman çıkıp konuşun. Sanki Menderesin tek derdi saat kulesi!!

Yorumu oyla      3      4  
Ekmel olcayto 28 Mart 2020 Cumartesi 19:30

Bu akp yolları tebrike şayan çok güzel kendilerini paralıyorlar önce 1 oy fark alsam terk ederim diyen sonradan zengin olan başkana hesap sorun .....

Yorumu oyla      5      4  
Turgay Gözen 28 Mart 2020 Cumartesi 18:22

Saat kulesi yeni yerinde çok daha güzel.ayrica bu kadar sorun varken kanal istanbul ihalesi bence abesle istimal

Yorumu oyla      6      3  
City_of_Angels 28 Mart 2020 Cumartesi 18:00

Çok pardon sayın artçı ! Şov konusuna değinemediğimi fark ettim. Geçmiş dönemin en uzun süreli tv kanalına çıkan ve en medyatik başkanlar sıralamasını alt üst eden şov yapan başkanı kimdir ? ( Ben cevabı biliyorum ya siz ? ) Sosyal medyaya kaç foto yüklendi acaba ? Sayın Artçı bu söylemlerinizle bir yere varamazsınız. Biraz geçmiş dönemi ve yaptıklarını düşünerek seçici cümlelerden oluşan demeçler bekliyoruz sizden..

Yorumu oyla      5      3  
City_ of_ Angels 28 Mart 2020 Cumartesi 17:48

Sayın Artçı !! Geçen dönem satılanları sayar mısınız ? Merkezde saat kulesinin etrafından dönerken ( dönebilenler ) uzun araçlar kaç kez çarptı ve zemin döşemesi tadilat edildi ? Partinizin önceki dönem yönetimi kaç parkı yıktı, yeniledi ? Corona virüs diyorsunuz. Siz işletmeci olarak devletten ne desteği aldınız ? Halkbanktan faizsiz kredi çekebiliyor musunuz ? Bitmeyen hastane olarak tarihe geçen hastanede satırlarımın noktası olsun !!

Yorumu oyla      6      3  
Mekân Cumaovası 28 Mart 2020 Cumartesi 15:36

#mustafakayalar Başkanımız profosyonel çalışma ekibiyle çıktığı yolda hem üstüne kalan BORCU hemde verdiği sözleri yerine getirerek Menderes''i güleştirmeye devam edecek herkez emin olabilir bu konuda #herşeygüzelolacak #bahargelecek #menderesteçiçekleraçacak

Yorumu oyla      5      3  
Erol Mıdık 28 Mart 2020 Cumartesi 15:14

Harikasın Mustafa Devam Tren e bakanlara taviz yok. Süper Alkışlıyorum.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de evlere çorba servisi... Gümrükçü: Hedefimiz her gün 1000 eve girmek!
Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de belediyeler salgınla mücadele noktasında ...
Başkan Özçınar korona günlerinde evde örgü örüyor
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, sosyal medya hesabından örgü ördüğü ...
Urla’da yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine eve hizmet
Urla' da evden çıkamayan yaşlılara hazırlanan yardım kolileri dağıtıldı.
 
Büyükşehir'den minibüs esnafına destek
Korona salgını nedeniyle toplu taşımacılıkta yaşanan düşüş minibüs esnafını ...
Bornova pazarında 'ateş ölçer'li kontrol!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, semt pazarlarında koronavirüsün yayılmasını ...
İzmir'de sosyal mesafe etiketleri yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri gıda fiyatlarını ...
 
Tugay’dan mahallelere ‘koronavirüs’ ziyaretleri
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, koronavirüs salgınına karşı ...
Buca'da koronavirüse karşı seferberlik
Bucalı hemşehrilerin evlerinde güvenli bir şekilde koronavirüsten korunmaları ...
Başkan Soyer açıkladı: Yeni Fuar alanı bakanlığa tahsis ediliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Gaziemir’deki yeni fuar alanının ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva