HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:21

Menderes'te ortak akıl, ortak yönetim

Cumaovalılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür ve Turizm Derneği’nin açılışı Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar tarafından gerçekleştirildi. Kayalar, "Hayata geçireceğimiz iki proje olan kent konseyi ve halk meclisi ile hemşehri bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayacak, ortak akılda bir araya geleceğiz. Çok sesliliği önemsiyor ve her kesime eşit hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz" dedi.

Menderes te ortak akıl, ortak yönetim

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da kurucusu olduğu Cumaovalılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür ve Turizm Derneği’nin açılışı gerçekleşti. Açılışa Başkan Kayalar’ın yanı sıra Menderes Kaymakam’a Bahri Tiryaki, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kent değeri

Açılışta konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, hemşehri derneklerinin önemine değinerek, “Kentlerin oluşmasında en büyük etkenlerden birisi insan kültürüdür.  İnsan, aidiyet duygusuyla yaşadığı kentin kültürünü benimsemeli,  onu her zaman korumalı ve değerlerine sahip çıkmalıdır. Hemşehri dernekleri de bölge sakinlerinin bir araya gelerek aidiyet duygusu üzerine oluşturdukları ve bölgenin çıkarını göz önünde tutarak çeşitli işbirliğinin oluşturulduğu sivil toplum örgütleridir. Cumaovalılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür ve Turizm Derneği’mizde bu amaçla kurulmuş ve kentin değerlerine sahip çıkarak bu değerleri geleceğe taşımayı amaçlamıştır” dedi.

Ortak Hareket

Menderes Belediyesi olarak hemşehri dernekleriyle uyum içerisinde çalışacaklarını kaydeden Başkan Kayalar, “Her şey Menderes için sloganıyla yola çıkarken amacımız ilçemizin tüm değerlerine sahip çıkmaktı. Bu kapsamda hemşehri dernekleriyle ortak hareket etmeyi kendimize hedef bildik. Hayata geçireceğimiz iki proje olan kent konseyi ve halk meclisi ile hemşehri bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayacak, ortak akılda bir araya geleceğiz. Çok sesliliği önemsiyor ve her kesime eşit hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz.  Bu anlayışla Cumaovalılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür ve Turizm Derneği’mizin ve diğer hemşehri derneklerinimizin her zaman yanında yer alacak, destekçisi olacağız” dedi. Menderes Kaymakam’ı Bahri Tiryaki’de yeni kurulan derneğin Menderes’e hayırlı, uğurlu olması dileğinde bulundu.

Gelenek ve görenekler yaşatılacak

Cumaovalılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Akın ise, derneğin kurulmasının büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek “ Derneğimizin amacı Cumaovalı hemşehrilerimizin birlik ve beraberlik içinde yaşamaları, yöreye has gelenek, görenek, örf ve adetleri canlı tutarak gelecek nesillere aktarılması, değerlere sahip çıkarak sivil toplum faaliyetlerini icra etmektir. Bu kapsamda faaliyetlerini sürdürecek derneğimize katkı koyan, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.  Kardeşlik bağları ile güçlendireceğimiz ve değer katacağımız derneğimiz hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

 
O ülkeden büyük depremin ardından tsunami uyarısı!
 
Kayseri’nin gündemi İzmir’in TC’si!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin 8 Temmuz 2019 Pazartesi 17:38

Ben Menderes'e taşındığımda (1996) nüfus 12.000.'di Şimdi 100.000... Menderes'te doğmamış, annesi ve babası yerli olmayanları derneğe almamakla bu çok sesli ve katılımcı yönetimi nasıl sağlayacaksınız çok merak ediyorum...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta şeftali bayramı
Belevi mahallesi tarihin en büyük organizasyonuna ev sahipliği yaptı. ...
Birleşmiş Milletler sordu, Soyer yanıtladı: İzmir'in enerji hedefini açıkladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iklim değişikliğine karşı ...
Urla Belediyesi ve KalDer'den Ege'de bir ilk 
Urla Belediyesi ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi arasında ...
 
Karabağlar’da yaz spor okulları dolu dolu geçiyor
Karabağlar Belediyesi, çocukların yaz tatillerini daha verimli kullanmalarını ...
Narlıdere’nin sokaklarına ‘kadın eli’ değdi
Cadde ve sokakların temizliğine önem veren Narlıdere Belediyesi, kadın ...
Balçovalı çocuklara rüya gibi tatil
Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak ...
 
Bornova'da yaz kurslarına yoğun ilgi
Bornova Belediyesi'nin yıl boyunca pek çok branşta ve yaş grubunda verdiği ...
Başkan Tugay'dan Eskişehir çıkarması
Tugay, Eskişehir’i dünya kenti haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Urla'da plaj işgaline geçit yok!
Urla Özbek mahallesinde, bir kamp firmasının plajın girişini kapatarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva