HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2024 Çarşamba - 20:49

Menderes'te eylemli istifa!

CHP’li kurmayların hazırladığı meclis aday listesinde Alevi toplumundan verilen isimlerin yer almamasına tepki gösteren Alevi Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneği üyesi yaklaşık 1000 kişi, Belediye Meydanı’nda basın açıklaması yaparak, CHP’ye oy vermeyeceklerini duyurdu. Listede orta ve arka sıralara yazılan 3'ü Alevi 4 meclis üyesi adayı, istifa etti. İlçe Başkanlığının uzlaşma teklifi reddedildi.

Menderes te eylemli istifa!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan adaylarına yönelik tepkiler devam ederken, şimdi de meclis üye listeleri de tansiyonu yükseltti. Menderes’de İlkay Çiçek’in Belediye Başkan adayı yapılmasının ardından hazırlanan belediye meclis üye listesinde, Alevi Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneği’nin verdiği isimlerin yer almaması üzerine yüzlerce Alevi yurttaş, Belediye önünde eylem yaptı. Daha sonra İlçe Başkanlığına giden eylemci grup, uzlaşma teklifini reddetti. Listede orta ve arka sıralarda yer alan 3'ü Alevi isim, istifalarını verdi.

ÜÇ ALEVİ İSİM, ORTA VE SON SIRALARA YAZILDI
Menderes’teki büyük eylem ilçede büyük yankı uyandırdı. 15. sıraya yazılan Erkan Çınar, 16. sıradaki Haydar Çelen, 28. ve son sırada yer verilen Sabit Hışman, derneklerinin verdiği isimler yerine kendi isimlerinin yazıldığını, örgütlerine olan saygılarından dolayı istifa ettiklerini açıkladılar. Koray Kabaca da bu arkadaşlarına destek amacıyla istifa etti. İlçe Başkanı Hakan Karakurt ve Belediye Başkan adayı İlkay Çiçek, eylemcilerle uzlaşma ortamı aradı. Ancak eylemciler, Karakurt ve Çiçek’in konuşmasını dinlemeden ilçe binası önünden “Hak hukuk adalet” diye haykırarak ayrıldılar.

İŞTE O BİLDİRİ
Alevi Kültürler Derneği Menderes Cemevi Başkanı Satı Çelen’in okuduğu bildiride, Menderes’teki Alevi toplumunun, CHP adayına oy vermeyeceğine vurgu yapıldı. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu unsurlarından olan Alevi yurttaşlar.

Bugün geldiğimiz süreçte CHP’nin gerçek sahipleri ve emekçileri olarak yok sayıldığımız bir süreç yaşanmaktadır. Bizler asla partimizi terk etmiyoruz fakat bu ayrılıkçı zihniyeti yok sayıyoruz. Bunun bedeli seçim sürecinde mutlaka sandığa yansıyacaktır. Bilindiği gibi ülkemizde bir yerel seçim süreci yaşanmaktadır. Bu süreç içerisinde Alevi Kürt toplumu olarak ağırlıklı oy verdiğimiz CHP Menderes Örgütü’nün ilçe başkanlığına temsil edilmek üzere isimler verilmiştir. Bu durum başta adaylar, ilçe başkanları ve Genel Merkez olmak üzere tüm kademelere de bildirilmiştir.

Anc ak her seçimde olduğu gibi bugün de Aleviler, bu zihniyet tarafından çantada keklik olarak görülmüş, en basit talebimiz yok sayılmıştır. Bizler, inancımız gereği zalimin, Yezid’in karşısında, mazlumun yanında olduk. Bu düşüncelerimize en yakın sol sosyalist partilere özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiçbir talepte bulunmadan destek verdik. Ancak bu tavrımız bugüne kadar hep yanlış yorumlandı. Zannediliyor ki bizler bir partiye mahkum olarak, hiç sorgulamadan, taleplerimiz karşılanmadan oy vermek zorundayız. Eşit yurttaşlık haklarından yararlanamayan, ötekileştirilentoplumların seçeneksiz olduğunu düşünenler, bilsinler ki bizler sorgusuz sandığa gidin CHP Menderes adayına oy vermeyeceğiz.”

 
Dün zirvede Bahar vardı... İkinci bölümüyle gündem oldu!
 
Korkunç olay... Dedesini tabancayla vurdu!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kenan 22 Şubat 2024 Perşembe 11:24

Hemşehri dernekleri, dini örgütlenmeler... Ülkeyi kuran ideoloji siyasi sistemi bu şekilde çalışması için kurgulamamış bir asır önce. Sene 2024, hala stk olma bilincinin dışında talep ve hareketler var. Ne türden olursa olsun herhangi bir dini örgütlenmenin siyasete himaye kurması kabul edilmemelidir. Eylemci vatandaşlarımızın böyle düşünmesi önemli diye yazıyorum.

Yorumu oyla      1      0  
Partili 22 Şubat 2024 Perşembe 11:18

Kalkın ayağa, yetmez mi bu yapılanlar ! Hiç bir şeye mecbur değilsiniz.

Yorumu oyla      0      0  
Ömer Menemenli 22 Şubat 2024 Perşembe 09:30

Ben aleviyim diye bana yer verilmeli diyorsan bir başkasıda bende sunniyim banada SUNNİ olduğum için yer ver der.Bunun neresi demokrasi ve solculuktur.Sokakta olmayan bir tartışmayı parti içerisine taşımak CHP yapılacak en büyük kötülüktür.

Yorumu oyla      6      3  
chpli 22 Şubat 2024 Perşembe 09:18

niye chpnin alevilere pozitif ayrımcılık yapacak diye zorunluluğu mu var.ha akpde menzil ha chp de alevi dernkleri . ikiside aynı

Yorumu oyla      3      4  
Bulut 22 Şubat 2024 Perşembe 09:14

Alevi toplumu kayıtsız şartsız chp yi tarih boyunca ayakta tutan unsurlardır. Başkaları gibi menfaatleri doğrultusunda her partiye koşturanlardan olmadık. Bedel ödemeyen hak talep edemez ödediyse de alevi toplumu en doğal hakkıdır. İzmir adaylarında kaç tane alevi vatandaş var.

Yorumu oyla      4      7  
İzmirli 21 Şubat 2024 Çarşamba 23:30

Aleviler bu partinin ta kendisi olup mihenk taşıdır. Kilictarogluna düşmanlık ayrıca aleviler düşmanlık yapıldığı tüm ilcelerin listelerine bakılırsa görülür. Kimse kuruşa bakmasın temsiliyette aleviler olmazsa aleviler de zamanı gelince tokadı koyar.

Yorumu oyla      7      7  
Gulru 21 Şubat 2024 Çarşamba 22:47

Alevi diye illa Bi makam mevki mi yapsınlar siz cemevlerinden belediye lere aktarılan torpilli işlere alisiksiniz ama o iş bitti artık torpil yok izmirli yerli halk calisacak

Yorumu oyla      11      6  
Ali cankurtaran 21 Şubat 2024 Çarşamba 22:15

İnşallah il başkanı görür menderesin halini görmezse genel merkez görür özgür özel de görmezse türküye geneline bu tokatı gösteririz dersini alırlar inşallah

Yorumu oyla      4      10  
Chpli 21 Şubat 2024 Çarşamba 21:04

Ya bu derneklerden utanma yokmu!Alevi diye size öncelik mi edilecek?Hak et,savaş ve alnınıniz akılla aday olun.Zaten kilicdaroglu chp yi alevi partisi yaptı biz sunnilere ayrımcılık yapti

Yorumu oyla      12      11  
Helal 21 Şubat 2024 Çarşamba 20:59

Dik duranlara yanlışa karşı çıkanlara selam olsun o insanlara

Yorumu oyla      8      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Büyükşehir Adayı Tugay: Hayalim İzmir'i ortak yönetmek
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
Cumhur İttifakı Çeşme Adayı Tanık: Bizim bizden başkasına ihtiyacımız yok
Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, ilçenin öz kaynaklarının ...
Cumhur İttifakı Adayı Dağ’dan ‘Karşıyaka Stadı’ çıkışı: Bahanelerle stadı yapmaktan kaçtılar!
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ziyaretinde konuşan Cumhur İttifakı ...
 
Karantina'ya marina mı geliyor?
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, göreve gelmeleri ...
CHP Büyükşehir Adayı Tugay'dan Göztepe'ye destek müjdesi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. ...
TİP'in Kadıköy adayı belli oldu!
TİP Genel Başkanı Erkan Baş "Kadıköy'de seçimlere Genel Başkan Yardımcımız ...
 
Bayraklı Adayı Önal'dan belediye işçilerine ziyaret!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, günün ilk buluşmasında ...
CHP'den DEM Parti'ye tepki!
CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, DEM Parti'nin ...
Çiğli adayı Yıldız'dan liste yorumu: Kadının izi varsa, zor kolaydır!
Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, meclis üyeleri adayları ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva