HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Şubat 2016 Pazartesi - 09:17

Menderes'te büyük şölen: Develer meydana indi...

Menderes Belediyesi Deve Güreşleri Festivali’nin ikincisi düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Menderes te büyük şölen: Develer meydana indi...

Menderes Belediyesi tarafından yörük kültürünün önemli simgelerinden olan deve güreşleri festivali Çileme Mahallesi’nde düzenlendi. Özel olarak hazırlanan alanda gerçekleşen etkinliğe İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ve on binlerce vatandaş katılım gösterdi.

GÜN BOYU SÜRDÜ
Vatandaşların güreşleri izlemek için sabahın erken saatlerinde akın ettiği etkinlikte tülü cinsinden 100 deve yer aldı. Etkinlik yörük derneklerinin halk dansları gösterileriyle başladı. 7’den 70’e on binlerce vatandaşın yer aldığı etkinlik akşam saatlerine kadar devam etti.  Etkinlik alanında vatandaşlar mangal yakarak piknik keyfi de yaptı.



TEK TEK DOLAŞTILAR
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, alanda stant açan esnaf ve piknik yapan vatandaşlarla bir araya geldi.  Tüm alanı dolaşan Soylu ve Kaya ile vatandaşlar da hatıra fotoğrafı çektirdi.

VALİ’DEN BAŞKAN SOYLU’YA KUPA
Yarışlarda derece girenler kupayla ödüllendirildi. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu adına yarışan devenin galip gelmesi nedeniyle Başkan Soylu kupasını İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın elinden aldı.



VALİ’DEN TEŞEKKÜR
Etkinlikte konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “ Menderes Belediyesi’nin düzenlediği festival yörük kültürünü yaşatmak adına önemli. Etkinlik ile on binlerce vatandaşımız bir araya geldi.  Başta Sayın Başkan Bülent Soylu olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

GELENEKLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya da deve güreşlerinin gelenek ve göreneklerimizin bir parçası olduğunu belirterek, “ Menderes Belediyesi yörük kültürünün önemli bir parçası olan deve güreşlerine sahip çıkıyor. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak adına yapılan festivali önemsiyoruz. Büyük bir katılım olması da belediyemizin ne kadar doğru bir adım attığının göstergesi” İfadelerini kullandı.

ETKİNLİKLER ÖNEMLİ
Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal ise, “ İlçemizde bu tür etkinliklerin düzenleniyor olması önemli. Hem ilçede yaşayan vatandaşlarımız hem farklı ilçelerden Menderesimize misafir olan vatandaşlarımız güzel bir günde bir araya geldi. Festivale emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

BİR VE BERABERİZ
Festivalin ev sahibi Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da, “ Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Deve Güreşleri Festivalimiz’in ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz festivalimize katılım oldukça yoğun. Bu etkinlikleri yapmaktaki amacımız gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak birlik ve beraberliğimizi sağlamak. Bugünde bunun en güzel örneği Çileme Mahallemiz’de sergilendi. On binlerce vatandaşımızla ile bir ve beraber oldu. Menderes’in özlediği tablo burada oluştu. Yörük kültürünün önemli simgelerinden deve güreşleri festivalimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

 
Başkan Uyar yıkım yerinde: İnceledi ve anlattı!
 
Güzelbahçe'de muhteşem gece!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uyar yıkım yerinde: İnceledi ve anlattı!
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz ve ...
İzmir'in derelerine 7.7 milyon liralık güvenlik şeridi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dere kenarlarına taktığı 37 kilometrelik ...
Başkan Kocaoğlu'na Atina daveti
Aziz Vukolos Günü etkinliği için gelen Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili ...
 
Bartholomeos Karşıyaka'da: Atatürk, barış ve dostluk vurgusu
Aziz Vukolos Günü için İzmir'e gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Karşıyaka ...
Bucalı çiftler toplu tören ile dünya evine girecek
Sağlıklı bir nesil oluşturmanın temelinin sağlıklı bir aile yapısı kurmak ...
Menderes’te renkli kortej
Menderes Belediyesi Geleneksel Deve Güreşleri Festivali kapsamında kortej ...
 
Konaklı çocuklar kar keyfi yaptı
Konak Belediyesi’nin spor okullarında kurs gören minik sporcular için ...
Karşıyaka'dan örnek akaryakıt tasarrufu
Karşıyaka Belediyesi, bünyesinde bulunan 200'ün üzerinde motorlu araç ...
Bornova'nın hobi kursları hayata bağlıyor
Bornova Belediyesi’nin hobi ve beceri edindirme kurslarından 7’den 70’e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva