HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2020 Perşembe - 10:42

Menderes'te AK Parti'den belediyeye 'logolu seccade' tepkisi!

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, CHP'li Mustafa Kayalar'ın başkan olduğu Menderes Belediyesi’nin camilerin 29 Mayıs’ta ibadete açılması öncesinde vatandaşlara dağıttığı seccadelerin, secdeye varılan yerine belediye logosunun basılmasına tepki gösterdi.

Menderes te AK Parti den belediyeye  logolu seccade  tepkisi!

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; CHP’li Menderes Belediyesi’nin camilerin 29 Mayıs’ta ibadete açılması öncesinde vatandaşlara dağıttığı seccadelerin secdeye varılan yerine belediye logosunun basılmasına sert tepki gösterdi. Başkan Artcı; son günlerde, dini değerlere ve Cumhurbaşkanına hakaret tartışmalarının odağı olan CHP’nin Menderes’teki yaklaşımının da çok farklı olmadığına dikkat çekti. Artcı yaptığı yazılı açıklamada; “ Seccade fotoğraflarını görünce önce fotomontaj sandık. Ama değilmiş. CHP’li Menderes Belediyesi; kaş yapayım derken göz çıkarmış. İnsanların namaz kılacağı seccadenin secdeye varıp baş koydukları yerine kocaman bir belediye logosu basmış. İnsanların dini duygularına hitap etmek istemişler ama ellerine yüzlerine bulaştırmışlar. Reklam yapsınlar tabi ama, Allah huzurunda secdeye varılan yerde değil! Bu konuda hassasiyet göstermeyen kim olursa olsun karşısındayız. Kendilerine gelince de mubah sanmasınlar!” diye konuştu.

Dinle ilgili olmadıkları çok belli…

Son günlerde ezana yapılan saldırıları kamuoyuna duyuran CHP Eski İl Yöneticisinin; Cumhurbaşkanı’na küfür ve hakaret ederek aşağılayan meclis üyesi ve belediye başkanlarının haklı olarak tepki gördüğünü ve haklarında soruşturma başlatıldığını söyleyen Başkan Artcı; hem siyasi ahlaka hem kanunlara aykırı bu söz ve tutumların kabul edilemeyeceğini belirtti. AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; sözlerini şöyle sürdürdü; “ Din ve vicdan özgürlüğünü kabul ediyoruz. Ama dine, dini değerlere, milli değerlere saldırıları, bu değerlerin kişisel menfaat için hayasızca kullanılmasını edemeyiz. Yaptıkları toplumu ayrıştırmak, toplum barışını bozmak. Bu tartışmalar devam ederken bir baktık ki Menderes Belediyesi vatandaşlara seccade hediye etmiş. İyi, güzel… Seccadenin tasarımı insanlardan tepki görünce merak ettik. Baktık ki; secdeye varılan baş kısmında, kocaman bir Menderes Belediyesi logosu var. Kaş yapayım derken göz çıkarmışlar. Asıl niyetlerini ortaya koymuşlar.”

Masum bir hata olamaz…

Menderes Belediyesi’nin toplumun dini duyguları üzerinden reklam yapayım derken, yine dini değer ve usulleri çiğnediklerini belirten AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı;  “ Seccade hediye edilebilir tabi; ama Allah’ın huzuruna çıkılan bu zemini belediye logosu ile kaplamak kata yanlıştır. Dinle ilgili olmadıkları o kadar belli ki! Böyle bir yanlış; masum bir hata olamaz, bilgisizlik olamaz. Hiçbir geçerli açıklaması yoktur.  Kastidir ve dinin pervasızca reklam amaçlı kullanılmasıdır. Koskoca belediye kurumunda bir kişi çıkıp da bunun doğru olmadığını söyleyememiş. Çok yazık! Menderesli hemşerilerimizin tepkisi bize ulaşınca, önce inanamadık. Sonra gördük ki, gerçekten seccadeyi kurumsal kimlikleri ile kaplamışlar. Bir kenarına, ‘Menderes Belediyesi’nin hediyesidir’ yazısı iliştirmek var; seccadenin tüm yüzeyinde kendi reklamını yapmak var!  Milletin hassasiyetleri üzerinden bu kadar odak haline geldikleri bugünlerde, üstüne bir de bu pervasızlıkları tuz biber oldu. Taş üstüne taş koymuyor, hata üstüne hata yapıyorlar. Yine de; beceriksizlikte, insanları kutuplaştırmakta, yapılan işi bozup yıkmakta ve daha nice yanlışta gösterdikleri tutarlılığı tebrik ediyoruz(!) ” diye konuştu.

 
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı sıkı takip
 
Başkan İduğ veresiye defterini yırttı, attı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan İzmir Tabip Odası'na ziyaret, hükümete eleştiri!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir Tabip Odası Başkanı ...
MHP’li vekil kampanya başlattı: Kolaya karşı karpuz!
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, evlere Coca Cola yerine karpuz alınmasını önerdi.
Başkan Sürekli 'hakaret tartışması' için konuştu: Suni gündem değil, acı gerçekler!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir’in bazı ilçelerinde ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Erken seçim kime yarar?
Mehmet KARABEL yazdı... Erken seçim kime yarar?
'Burada yapılan yargılama değil, hukuk cinayetiydi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan adı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilen ...
AK Parti İzmir İl Binası'na 27 Mayıs ve 15 Temmuz mesajlı dev pankart!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, “27 Mayıs’ın Hüznü, 15 Temmuz’un Onuru, ...
 
CHP’li Yücel’den tepkilere yanıt: Gündem değiştirme oyununa düşmeyeceğiz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti üye ...
CHP İzmir'de gündem 'sosyal medya': Hukuk zirvesinde ne kararlar çıktı?
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in koordinasyonunda toplanan hukuk komisyonu ...
Hakaret soruşturması genişliyor: İzmir’de belediye başkanı dahil 5 kişiye suç duyurusu!
İzmir’de Cumhuriyet Halk Partili Karabağlar Belediye Meclis üyesi Dila ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva