HABERLER>GÜNCEL
28 Ocak 2020 Salı - 12:53

Menderes’in eski Başkanı Özgün: Proje Soyer’in değil, Kocaoğlu giderayak kurdeleli hediye paketi bıraktı!

İlçede 15 yıl belediye başkanlığı yapan Özgün tartışma çıkaran çöp tesisi için, “Aziz Bey giderayak Mart ayının 7’sinde Orman İdaresi’nden buranın tahsisini istemiş. Giderayak bize hediye paketi bırakmış. Tunç Soyer’in projesi değil. Aziz Kocaoğlu’nun döneminde ön tahsisi yapılmış” dedi. Özgün, “Biz İzmir’e karşı görevlerimizi yerine getiririz, kaçmayız. Ama aptal yerine konulmayı da hazmedemeyiz. 2010 senesinde Aziz Kocaoğlu Menderes dedi. Kişisel bir çelişkiden beslenen duyguya dönüştürdü. Giderayak kurdeleyi bağladı paketi bıraktı. Soyer geldiğinde kurdeleli paket buldu” diye de konuştu.

Menderes’in eski Başkanı Özgün: Proje Soyer’in değil, Kocaoğlu giderayak kurdeleli hediye paketi bıraktı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Menderes’te 1999-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan Ergun Özgün, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye yapılması planlanan ve kentte tartışma yaratan katı atık entegre tesisi için konuştu.

Görev yaptığı dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ile karşı karşıya geldiğini ifade eden Özgün sürece dair önemli bilgiler verdi. Muhalefet konumundaki AK Parti, CHP’li yerel yönetimlere itirazlarını iletirken Özgün de projeye olumsuz baktığını açıkladı.

BİZ BU ÇÖP TESİSİNİ İSTEMİYORUZ
“Biz bu çöp tesisini istemiyoruz” diyen Özgün, “Ahalinin yüzde 90’dan fazlası buna itiraz ediyor. Nedeni şu; bizim bölgemiz çok nitelikli bir bölge. Güzel bir turizm alanıyız. Akdeniz’den Çanakkale’ye olan hat üzerinde en nitelikli sahillere sahibiz. Nem oranımız çok düşüktür. Kumumuz bataklık değildir. Yapılacak çöp tesisi Gölova mevki olarak belirtildi. Burası Yoncaköy, Ahmetbeyli, Özdere sahillerine kuş uçuşu 3-4 kilometredir. O kadar yakın. Havalimanının ev sahipliğini yapıyoruz. İnen turistlerin yüzde 60,’ı bizim ilçemizde konaklıyor. Bizim yatak kapasitemiz Çeşme’den falan çok fazladır. Mukayese edilemeyecek şekilde öndeyiz. Bizim tesislerimiz Kuşadası gibi yorgun da değil. Nitelikli turist göçü alıyoruz biz. Para bırakmadan gel-geç turistlerin konaklama alanı değiliz” dedi.

İZMİR TEMİZ SU İÇSİN DİYE BİZE YÜK BİNDİRİLMİŞTİR
Turizm vurgusu sonrasında çevre konusundaki hassasiyetini aktaran Özgün, “İzmir’in içme suyunu karşılıyoruz. Tahtalı barajını bünyemizde barındırıyoruz. Bu suyun korunması adına biz 30 yıldır koruma kurallarıyla yönetiliyoruz. Bölge insanı 30 yıldır koruma mevzuatıyla yaşamlarını sürdürüyor. Sanayi, fabrika olmaz iş yeri açamazsınız! Yüksek kat yapamazsın. Aklınıza ne geliyorsa… İnsanların işini, aşını, ekmeğini ve ekonomisini birinci derecede olumsuz etkileyen koruma kuralları İzmirli temiz su içsin diye bize dayatılıyor ve uygulanıyor. Bunlar bizim hemşerilik duygularımızı besliyor. İzmir temiz su içsin diye bize yük bindirilmiştir. Biz bunu gönüllük esasında olmasa bile sorumluluk olarak yürütüyoruz. 1990 yılından bu yana biz bunu sürdürüyoruz. Bu kadar insan bu kadar yıldır ekonomik anlamda zapturapt altında. Bunun karşılığında bize bir nimet sunulmamıştır. Bize külfet düşmüştür. Bu sudan elde edilen gelirle elde etilen yatırımlarla insanlar nimetini almıştır” açıklamasını yaptı.

BU ŞEHRİN DELİSİ BİZ MİYİZ?  BİR KOYUNDAN 1 POST ÇIKAR 2 POST ÇIKMAZ
Özgün ayrıca, “Şimdi 30 ilçe içinde İzmir’de yaşayan tüm insanlara karşı herkesin sorumluluğu vardır. Biz sıramızı savdık. İzmir’in içme suyunu biz üstlendik. Su bizden dedik. Eyvallah. Sütü bizden, suyu, çöpü bizden… Olmaz. Bu şehrin delisi biz miyiz? Bir koyundan 1 post çıkar, 2, 3, 4, post çıkmaz! Bizi aptal yerine koymayın! Bizim sorumluluğumuzu nezaketimizi aptallık olarak görürseniz sınırı vardır. Bizim de itiraz hakkımız var” diye konuştu.

KOCAOĞLU KİMSEYE HABER VERMEDEN TORBALI’DAN MENDERES’E KAYDIRMIŞ
‘Tesis nereye yapılmalı?’ sorusunu yanıtlayan Özgün, “Bizden önce, 2011 senesinde Torbalı’ydı adres. 2013 senesinde de Aziz Kocaoğlu kimseye haber vermeden Torbalı’dan Menderes’e kaydırmış. Büyükşehir’deki daire başkanlığından öğrenmiştim. 30 ilçe arasında 15 ilçeye bakarsın tüm veriler Menderes diyorsa o zaman ayrıca konuşuruz. Ama soruşturmadan gökten inmiş vahiy gibi ilçeme kondurursan biz martılarla yaşamak istemiyoruz. Biz yüksek sesle itiraz ettik, Aziz Bey ile aramızda sorunlar oldu. Sonunda benim ilçem kazandı” dedi.

PROJE SOYER’İN DEĞİL, KOCAOĞLU GİDERAYAK KURDELELİ HEDİYE PAKETİ BIRAKTI!
Özgün projenin Soyer’e değil Kocaoğlu’na ait olduğunu söyledi ve “Biz 6-7 senedir bu dertten uzak duruyorduk. Fakat Aziz Bey giderayak Mart ayının 7’sinde Orman İdaresi’nden buranın tahsisini istemiş. Giderayak bize hediye paketi bırakmış. Tunç Soyer’in projesi değil. Aziz Kocaoğlu’nun döneminde ön tahsisi yapılmış. Tunç Başkan bizlerle konuşma nezaketi gösterse, halk toplantısı yapsa… Biz Menderesliyiz ama İzmirliyiz. Biz İzmir’e karşı görevlerimizi yerine getiririz, kaçmayız. Ama aptal yerine konulmayı da hazmedemeyiz. 7 Mart’ta, seçimlerden 23 gün önce Aziz Kocaoğlu tarafından burası katı atık bertaraf ve depolama alanı olarak tahsisi istenmiş bir yer. Tunç Başkan geldi, aradı, buldu değil. Aramış olsa, baksa, Menderes diye açıklasa, neden ve niçin konusunda konuşuruz. Öyle bir durum yok. 2010 senesinde Aziz Kocaoğlu Menderes dedi. Kişisel bir çelişkiden beslenen duyguya dönüştürdü. Giderayak kurdeleyi bağladı paketi bıraktı. Tunç Başkan geldiğinde kurdeleli paket buldu. Tarihlerden belli zaten” açıklamasını yaptı.

SU BİZDEN, ÇÖP BAŞKASINDAN!
Özgün tesis projesinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti ve “Biz nimet külfet dengesini gözeterek külfeti yerine getirdik. Su bizden, çöp başkasından! İzmir bunu dengeli dağıtmalı ki bir tarafın üzerine çökmesin. Yoksa bizim de itiraz hakkımız var. Bir daha gözden geçirsinler. Tunç Başkan bunu geçmiş dönemden kalmış paket olarak değil de kendisinin hazırladığı bir proje olarak görsün. Yeniden değerlendirsin. Yüzde 95’in sahiplenmediği proje zaten kalıcı olamaz. Halkla kavga ederek bir şey yapamazsınız. Halkın onayını almamış hiçbir iş dünyanın hiçbir yerinde kalıcı olamaz” ifadelerini kullandı.  

 
Açlık sınırı rakamları belli oldu!
 
Tramvayla doğaya önemli katkı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eda - Orhan Yasak 29 Ocak 2020 Çarşamba 11:43

?? Özdere çöplük olamaz

Yorumu oyla      4      6  
Zehra Kösem 28 Ocak 2020 Salı 19:44

Helal olsun başkanım menderese sahip çikıcaz gerekirse yargıya gidicez çöp istemiyoruz bize barj havzası yetiyor zaten çok sağolon

Yorumu oyla      4      6  
suat uysal 28 Ocak 2020 Salı 19:15

önceki baskan ERGUN ÖZGÜN e bu konudaki mücadelesine teşekkur eder, yeni başkan M. Kayalardan da bu konuyu tekrar menderes seçmenini tercihlerini dikkate alıp tekrar karar vermesini bekliyoruz...!!!

Yorumu oyla      4      6  
chp li 28 Ocak 2020 Salı 19:10

menderes, izmirin en temiz en steril aynı zamanda kent ve kırsalı beraberinde barındıran hava limanı turizm tarım ve izmir içme suyunu sağlayan , yaşanası bir ilçedir.Bu gerekçeler çöp depolama ve katı atık tesisinin menderese yapılmaması için yeterlidir.

Yorumu oyla      4      6  
Halil şen 28 Ocak 2020 Salı 18:06

Ağzına sağlık Ergün başkan

Yorumu oyla      4      6  
Kazım UYSAL 28 Ocak 2020 Salı 15:11

Yazık eski başkan ERGÜN ÖZGÜN menderes in hakkını savunuyor ama şimdiki yöneticilerden ses yok

Yorumu oyla      4      6  
menderes'lı 28 Ocak 2020 Salı 15:01

Başkan ağzına sağlık.Sanki bu çöp tesisini CHP liler istiyor da AKP liler istemiyora getirmeye çalışiyorlar ama böyle bir şey yok.BİZ MENDERESLİLER OLARAK ÇÖP İSTEMİYORUZZZZZZZZZZZ.

Yorumu oyla      4      6  
izmirli 28 Ocak 2020 Salı 13:54

çöp tesisi değil, bertaraf tesisi... siz bunları bırakın da akp hükümetinin ülkeyi ne hale getirdiğini halkın önüne taşıyın...

Yorumu oyla      5      5  
Komedi 28 Ocak 2020 Salı 13:41

Sanayi, fabrika olmaz derken? Baraja 4 km mesafede, Tekeli'de organize sanayi bölgesi var.

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 28 Ocak 2020 Salı 13:31

Bu şehrin çöpü yıllardır Harmandalı'ya dökülüyor, Menderes'e değil. Ayrıca, 2014'de aday gösterilmeyince bağımsız aday olup partiye seçim kaybettirenler hiç konuşmasın.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski vekilin oğlunun aracı kurşunlandı!
CHP'den 22 ve 23. milletvekilliği yapan Urla'nın eski belediye başkanlarından ...
'Yıkılan binalar için acil kira yardımı bugün'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ depremine ilişkin ''İlk yıkılan ...
'Katılım payı ödemeksizin sağlık hizmeti alacaklar'
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, depremden ...
 
Taksiciler yol kesip evrak kontrolü yaptı
İstanbul'da turizm şirketine ait aracın önünü kesen taksiciler evrak kontrolü yaptı.
Mehmet KARABEL yazdı... Neredeydik... Nerelere geldik?
Mehmet KARABEL yazdı... Neredeydik... Nerelere geldik?
Trump'tan Erdoğan'a taziye telefonu
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı ...
 
Mahkeme planları iptal etmişti: Bakanlıktan TRT binalarına yeni vize!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konak’ta bulunan ve 56 milyon TL’ye satılan ...
MSB: Eylem hazırlığındaki 5 terörist yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı, Tel Abyad'da hücre evlerine düzenlenen eş zamanlı ...
4 ay geçti ama bir çok hasarlı bina hala yıkılmadı
Silivri'de 4 ay önce meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva