HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Aralık 2016 Perşembe - 10:31

Menderes’in duvarlarını tuval yaptı!

İzmir’in Menderes İlçesi'nde kötü görünümlü duvar ve trafoları tuval gibi kullanarak resim çizip boyayan belediye çalışanı 37 yaşındaki Nazmiye Dikmen Şen, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Menderes’in duvarlarını tuval yaptı!

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nde masa başında çalışan Şen'in yaşamı, bir anaokulundan gelen "Duvarlarımıza resim çizip boyar mısınız" istemi ile değişti. Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, bu istemi yerine getirecek personeli ararken Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitiren Şen'i buldu. Masa başından kalkan Şen, artık ilçenin duvarlarına sanat eserlerine dönüştürüyor.

Menderes Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli Nazmiye Dikmen Şen, ilçedeki kötü görünümlü duvarları, boş trafoları tuval gibi kullanıyor. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimari ve Çevre Tasarım Bölümü mezunu Şen’in sanatsal yönü Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun göreve gelmesiyle ortaya çıktı. Başkan Soylu döneminde belediyeye gelen bir dilekçe ile hayatı değişen Şen, o süreden sonra Menderes’in çehresini değiştiren kişi oldu. Dilekçede bir anaokulunun duvarına resim çalışması yapılması istenince bu işi yapacak kişinin arayışına girildi. Başkan Soylu, Şen’in sanatçı yönünü ve bu işi yapabileceğini öğrenince Fen İşleri'nde masa başı görevine son verip dışarıda görevlendirdi.

"ÇOCUKLUK HAYALİM GERÇEKLEŞTİ"
Çocukluk hayalinin gerçek olduğunu belirten Nazmiye Dikmen Şen, şunları söyledi: "Çocukluğumda hobi olarak başladığım resim çizme merakım lise ve üniversite yıllarında aldığım eğitim ile profesyonelleşti. Menderes Belediyesi’nde çalışmaya başlayınca resim ile olan bağımı koparmadım. 3 buçuk yıldır çalıştığım Menderes Belediyesi’nde başkanımız Bülent Soylu’nun göreve gelmesiyle hayallerime kavuştum. Menderesli biri olarak doğup büyüdüğüm yere bir eser kazandırmak hep hayalimdi. Belediyemize gelen bir dilekçe ile hayalim gerçek oldu. Dilekçede bir anaokulunun duvarlarına resim çizilmesi isteniyordu. Başkanımız Bülent Soylu da beni bu işe uygun görerek masa başı işinden alarak sahalara yönlendirdi. O gün bugündür güzel ilçemin dört bir noktasında resim çalışmalarını gerçekleştiriyorum. Belediyemizde boyacı olarak çalışan Mete Kerem adlı arkadaşımızı da eğiterek kendisiyle birlikte güzel işlere imza atıyoruz. Yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımız da çok beğeniyor. Özellikle ilçemizin kültürel ve tarihsel yanını ortaya çıkaran çalışmalara ağırlık vermeye çalışıyorum."

"RESİMLERİ HANGİ ŞİRKETE ÇİZDİRDİĞİMİZİ SORDULAR"
Nazmiye Dikmen Şen’in ilçede önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu belediyelerden arayıp resimleri hangi şirkete çizdirdiklerini sorduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizin farklı noktalarında yeni projeleri hayata geçirirken yenileme, düzenleme çalışmalarımızı da yapıyoruz. Bu çalışmalar da vatandaşlarımızdan gelen talepleri de yerine getirmeye çalışıyoruz. Belediyemize yapılan bir müracaatı değerlendirirken Nazmiye arkadaşımızın bu işe uygun olduğunu öğrendik ve kendisine hayali olan işi yapma imkanını sağladık. O günden itibaren Menderes’te çok güzel işlere imza atıyor. Sanatçı yönüyle ilçemizde birçok alanda sanatsal çalışmalar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeyi de sürdürüyor. Kendisinin bu başarısı başka belediyelerin de dikkatin çekmiş. İzmir Büyükşehir Belediyesi Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri belediyemizi arayarak bu çalışmaları yaptırdığımız şirketi öğrenmek istedi. Kendi çalışma arkadaşımızın yaptığını öğrendiklerinde ise ne kadar şanslı olduğumuzu dile getirdiler. Herkes tarafından takdir gören işlere imza atıyoruz. Sanatsal çalışmalarımızla Menderesimiz'i güzelleştirmeye devam edeceğiz."

 
CHP’li Bakan’dan sert sözler: Eğitimli mürit yetiştirme projesi!
 
Kimliği belirsiz kişiler CHP il binasına girdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir perdesinde Oscar'lı yıldızlar geçidi!
Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleri yine çarpıcı ...
Adnan Saygun’da Azeri ezgileri yankılandı
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “1 Festival İzmir”in en renkli konserlerinden ...
LİYAKAT 'Büyük Efes Sanat Söyleşileri' ile buluştu
LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği) yürütmekte olduğu girişimcilik ...
 
Fotoğraflar yarışacak: Tarih sahnesinde Konak
Konak Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenleyeceği “Tarih Sahnesinde Konak” ...
AASSM'de Kenan Doğulu rüzgarı esti!
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) bu yıl ilk kez düzenlenen ...
Liseli müzik grupları Karşıyaka'da yarışacak
Karşıyaka Belediyesi, üçüncü kez ‘Liselerarası Müzik Yarışması’ düzenliyor. ...
 
Dario Moreno’nun adı sanat evinde yaşayacak!
İzmirli sanatçı Dario Moreno’nun adıyla taçlandırdığı ‘Karataş Dario Moreno ...
Buca'da 'Fasl-ı Asuman' şöleni!
Buca Belediyesi'nin organizasyonunda sinema ve tiyatro dünyasının başarılı ...
AASSM'de caz şöleni: '1 Festival'dan çok fazlası!
Caz müziğinin en iyi gitaristlerinden Richard Bona, Ahmed Adnan Saygun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva