HABERLER>POLİTİKA
12 Aralık 2016 Pazartesi - 23:36

Meclis'te kavga: HDP'li vekil revire kaldırıldı

Dolmabahçe'deki hain saldırı nedeniyle Meclis’te çıkan gerilim kavgaya dönüştü. Aldığı darbeyle burnu kanayan HDP’li Behçet Yıldırım’a revirde müdahale edildi.

Meclis te kavga: HDP li vekil revire kaldırıldı

Dolmabahçe'deki hain saldırı nedeniyle Meclis’te çıkan gerilim kavgaya dönüştü.

Genel Kurul’daki bütçe görüşmesinde HDP sözcülerine tepki gösteren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Buraya çıkıp siyasetten, demokratik siyasetten barıştan bahsedenler. Belki kendilerini aptal yerine koyan, aptal rolünü güzel oynayan bazı Avrupalı politikacıları kandırabilirler. Onları kandırdıklarını sananlar ne bizi ne de aziz milletimizi kandıramayacaklar” dedi. “Ne olur bir kere PKK terörünü lanetleyin, adını söyleyerek lanetleyin” diyen Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öyle ‘Her türlü şiddeti kınıyoruz’ gibi yutturamayacağınız ifadelere bizim de karnımız tok, Türk milletinin de karnı tok. Ama söyleyemezsiniz, neden söyleyemeyeceğinizi de biliyorum. Çünkü iradeniz sizin elinizde değil, iradeniz o bombayı oraya koyanların elinde. Gücünüz yok, iradeniz yok. Burada gelip bir tiyatroda konuşur gibi konuşup yerinize oturuyorsunuz. Gerçekler acı. Gerçekler o 44 şehit gibi çok acı. Bu acıyı siz de bizimle beraber yüreğinizde hissetmek zorundasınız. Bu acıyı hissetmediğiniz sürece demokrasiden bahsetmeyin, doğru konuşmuyorsunuz.”

BAKANIN MUHATABI ÖRGÜT DEĞİL
Akdağ’a yanıt veren HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ise, Bakan’ın terör kurbanlarıyla ilgili, “Hepsinin bir hikayesi ve ellerinden alınmış bir gelecekleri var. Nasıl kıydınız onlara? Nasıl vicdanınız el verdi?” sözlerini hedef aldı. Bilgen, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanı olarak bir terör eyleminden sonra çıkıp terör örgütüne hitap ediyorsanız sizi bunu açıklamaya davet ediyorum. Bakan’ın muhatabı terör örgütü değildir. Ya bakan olduğunuzu bilmiyorsunuz ya sorumluluğunuzun farkında değilsiniz. Bize iradeden bahsediyorsunuz, bu imzaları (anayasa teklifini) hangi metni görüp de imzaladınız” diye konuştu.

KURAN ÇIKIŞIYLA İPLER KOPTU
Akdağ’dan önceki konuşmasında “Bakınız Allah’ın resulü ne buyurmuş: ‘İnsanlar arasında en çok sevmediğim kimse barışa yanaşmayan inatçı hasımdır’ hadisi. Ayeti kerimede diyor: ‘Ves sulhu hayrun’, ‘Barış daha hayırlıdır” diyen HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da kürsüden Akdağ’a tepki gösterdi. Aslan’ın “Buyurun Kuran-ı Kerim’i hakem yapalım. ‘Kuran-ı Kerim yok’ diyorsanız, İncil, Zebur, Tevrat, Budizm, Hinduizm; ne istiyorsanız hakem belli, hakemi kabul edin. Biz size ‘Kuran’a buyurun’ diyoruz” sözlerine AK Parti sıralarından tepkiler yükseldi. Gerilimin tırmanması üzerine Başkanvekili Akif Hamzaçebi görüşmeye ara verdi. Bu sırada AK Parti Milletvekili Gökçen Enç’in HDP sıralarına yürümesiyle diğer milletvekilleri de toplanınca arbede başladı. AK Partili Enç ile HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp’in kavgasını araya giren CHP’liler güçlükle engelledi. Arkadaşlarınca uzaklaştırılan iki kadın milletvekili birkaç kez daha birbirlerinin üzerine yürüdüler. AK Parti grubunu CHP’liler HDP sıralarından uzaklaştırmaya çalışırken, HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ile AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ kavgaya tutuştu. İki milletvekilinin yumruklaşmalarını bazı partililer durdurmaya çalıştı. Bir süre arbedeyi önlemeye çalışan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan daha sonra sinirlenerek HDP’lilerin üzerine yürüdü. CHP’lilerin ve AK Partili yöneticilerin müdahaleleriyle ortam yatıştı.

BURNU KANADI
Aldığı darbeyle burnu kanayan HDP’li Behçet Yıldırım’a revirde müdahale edildi. Hamzaçebi, oturumu açtığında, “Bir milletvekili arkadaşımızın revire kaldırıldığını öğrendim. Şiddeti asla onaylamıyorum. Kadın milletvekillerimize yönelik cinsiyetçi sözler olduğu bana iletildi. Asla onaylamıyorum, lütfen dikkat edelim” diyerek uyardı. (Hürriyet)

 
Beşiktaş yürüyüşü: Tüm renkler tek yürek!
 
72 sanıklı FETÖ davasında ilk duruşma raporu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 13 Aralık 2016 Salı 09:13

BİRİLERİNİN İRADESİ ÖRGÜTTE, BİRİLERİNİN İRADESİ KURUCU BAŞKANINDA. ÖZGÜR İRADELERİ İLE OY KULLANAMAYANLAR... TÜRKİYE DE FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR VEKİLLERE İHTİYAÇ VAR..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar
Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, açıklamada bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım İzmir'e geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım 23 Aralık’ta İzmir’e gelecek.
Celal Kılıçdaroğlu oturma eylemine başladı: Ağabeyim lüks içinde yaşıyor…
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, "Ağabeyim ...
 
Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama
Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin ...
HDP Sözcüsü: Selahattin Demirtaş kalp spazmı geçirdi
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Edirne'de tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı ...
Flaş! AK Parti İzmir'de 3 yeni başkan belli oldu
Genel Merkez Buca, Güzelbahçe ve Kiraz’da yeni başkanları belirledi.
 
CHP: PKK amacına asla ulaşamayacak
İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı gündemiyle olağanüstü toplandı. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırının olduğu noktada
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta meydana gelen ve Türkiye'yi ...
Anayasa değişikliği teklifi komisyona sevk edildi
AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan anayasa değişikliği teklifi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva