HABERLER>POLİTİKA
11 Ocak 2017 Çarşamba - 20:46

Meclis’te ‘İzmir’ tartışması: Sertel ile Eroğlu ve Dağ karşı karşıya!

Anayasa görüşmelerinin gerçekleştirildiği TBMM’de İzmir tartışması çıktı. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in sözlerine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Partili Hamza Dağ yanıt verdi. Toplantının ana gündemi kırsal kalkınma destekleri oldu.

Meclis’te ‘İzmir’ tartışması: Sertel ile Eroğlu ve Dağ karşı karşıya!

EGEDESONSÖZ - Anayasa değişikliğinin komisyondan geçmesinden sonra TBMM’de başlayan görüşmeler sürüyor. Yoğun mesai yapan mecliste milletvekilleri ülke ve kent gündemiyle ilgili tartışmalar da yaşıyor. Oy kullanma ve tüzük tartışmaları ile gündeme gelen görüşmelerde İzmir’e yapılan yatırımlar ve kırsal kalkınma konuları da tartışmalara neden oldu.

TBMM’de ilk sözü CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel aldı. Sertel, ilk olarak, “İnsanlar birbirine selam veremez noktada, asık suratlı, gülen insanların neredeyse ‘niye gülüyorsun?’  diye yargılandığı bir ülke hâline geldik. Bunda tabii çok gerekçe var ama asıl gerekçelerden biri de AKP iktidarının hep unutturmak istediği ve sütre gerisine attığı ekonomi. Ekonomi, Türkiye’de çalışanların gerçekten geçinemediği ve insanların zor durumda yaşam koşullarını namuslu ve onurlu bir biçimde sürdürmek için çırpındığı bir bataklık hâline gelmiş durumda” dedi.

SÖZLEŞMESİNİ UZATMADINIZ
Taşeronun kaldırılmadığını da belirten Sertel, “Sayın Ahmet Davutoğlu işçilere ‘taşeronu en kısa sürede kaldıracağız ve bu ülkede taşeron işçilik bitecek.” dedi, söz verdi, bu sözünü dahi tutamadı ve ne yazık ki siz, Sayın Ahmet Davutoğlu’na taşeron işçisi muamelesi yaptınız ve sözleşmesini uzatmadınız.  Ben İzmir çocuğuyum. Balçova Termal vardır İzmir’de, termal otelleri vardır. Danimarka’dan, Norveç’ten emekliler gelirler ve orada tedavi görürler, sağlık muayenesinden geçerler, sağlık tedavisi için Balçova Termal’in şifalı sularına girerler. Bizim emeklimiz ise sokağa çıkamaz noktada. Kahveye gitse -çay olmuş 1,5 lira- çay içecek parası bile cebinde yok, işçinin hâli ortada ama köylü ve emekçiye, köylü kesimine, üreten kesime gelince bütün atasözlerini geriye çeviren bir cümleyi söylemek istiyorum: Hani deriz ya “Ne ekersen onu biçersin.” diye. Çiftçi için, köylü için söylenen tek söz var, tek cümle: “Çiftçi, ne ekerse eksin dert biçiyor.” Yatlara, uçaklara indirimli yakıt sağlıyorsunuz, çiftçiye gelince o indirimli yakıtı vermiyorsunuz. Gübrede, tohumda ona destek olmuyorsunuz ve çiftçi ne ekerse eksin dert biçiyor” diye konuştu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPTI
İzmir’deki kırsal kalkınma modelini anlatan Milletvekili Sertel, “Bizim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın uyguladığı bir model var. Tire Süt Kooperatifi aracılığıyla İzmir’de ve çevrede yaşayan bütün çocuklara, 0-4 yaş grubu çocuklara ücretsiz her hafta 4 litre süt dağıtıyor ve bunu bir kooperatif aracılığıyla yapıyor. Bu işe, önce ilkokul çocuklarına süt dağıtımıyla başladı ve Bayındır’da, Ödemiş’te, Kiraz’da, Tire’de süt üreticileri kalkındı; 6 ineği olan 12 yaptı, 12 olan 24 ineğe sahip oldu ve süt üreticiliği gelişti. Hatta, o kadar gelişti ki, Bursa’dan Sütaş geldi, fabrikasını Tire’de süt üreticilerinin yakınına kurdu çünkü akıllılık yaptı, taşımada kolaylık sağladı. Ege’de kalkınma modellerinin önemli bir dönemecidir bu. Süt üreticisi, bugün memnun çünkü arkasında İzmir Büyükşehir Belediyesi var.

Yine, Bademli… Bilir misiniz Ödemiş’in Bademli’sini? Türkiye fidanının yüzde 64’ünü, Türkiye’deki ıslah edilmiş fidanın, meyve fidanının yüzde 64’ünü Ödemiş’in Bademli beldesi karşılıyor. Bu nasıl oldu? İşte, yine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı her yıl 1,5 milyon meyve fidanını alarak İzmir’in bütün ücra köylerine, dağ köylerine kadar ulaştırdı ve meyve fidanlarını ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesinden alan köylüler bin kez İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.Sevgili arkadaşlarım, iki tip belediyecilik var; ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gibi olacaksın, Hollanda’ya, lale soğanına milyon dolarlar akıtacaksın ya da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gibi olacaksın Bayındır’da yerel çiçekçiliği kalkındıracaksın. Bayındır, Bademler köyü, bu köylerde yaşayan yurttaşlarımız şu anda Türkiye'nin çiçek ihtiyacını karşılar noktada, tarımda kazanır noktaya geldi. İşte, kalkınma modelleri bu, örnekler bu. Arıcılığı teşvik etti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kalkınmada model bu. Her anlamda çok güzel örnekler var.

Sayın Bakan (Veysel Eroğlu) yine, dinlesin, Türkiye’de 554 civarında arıtma tesisi var, temiz su toprağa gitsin diye; bunun 157’si İzmir’de arkadaşlar. İzmir’in suyunu, körfezini her açıdan temizleyerek ekonomiyi canlandırmaya, yatırımları canlandırmaya çalışan bir kent” dedi.

NAMAZ KILANLA BİRA İÇEN YAN YANA
Sertel, yaşam tarzı konusu üzerinden de sözlerini sürdürdü. Sertel,  “İzmir’de demokrasi var, kimse kimsenin yaşam tarzına karışmıyor. Orada bira içen çocuk ile Kordon’da namaz kılan insan yan yana duruyor ve kimse kimseyi asla rahatsız etmiyor, İzmir öyle bir kent” ifadelerini kullandı.



AK PARTİ’Lİ DAĞ’DAN JET YANIT

CHP Milletvekili Sertel’in sözlerinin ardından söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Gerçekten, İzmir’de son dönemde çok ciddi gelişmeler var, İzmir’de çok büyük hizmetler de yapıldı. İzmir’de süt anlamında Ödemiş gerçekten sütün merkezi oldu. Yılda 4 milyar ton süt üretimi varsa AK Parti iktidarının yapmış olduğu çok büyük teşviklerle bu yapıldı. Bayındır’da fidancılık gelişmişse bu yine AK Partili belediyeyle beraber ve önceki dönem belediyeyle beraber yapmış olduğu hizmetlerle oldu. Yine fidancılık, tarım, hepsi gelişmişse bu bir belediyenin tek başına yapacağı iş değil. Belediyenin yapmış olduğu o faaliyetleri de destekliyoruz, güzel şeyler ama takdir edin ki bunlar bir belediyenin yapacağı, alacağı sütlerle olacak iş değil.  Diğer taraftan, bir İzmir görüntüsü verilirken sanki İzmir Türkiye’den ayrı bir yerdeymiş gibi bir anlayış oluyor.  Demokrasi Türkiye'nin her yerinde, özgürlük Türkiye'nin her yerinde. İstanbul’da da bir yerde bira içen bir insan var, diğer tarafta namazını kılan bir insan var. Bu ülkenin her bir yeri, 81 vilayeti, 7 bölgesi, tamamı demokrasiyle yönetiliyor. Özgürlük var, öyle siz çıkıp buradan İzmir’i ayrı bir yere koyup diğer illeri ayrı bir yere koyarsanız yanlış yaparsınız. Kesinlikle bunu yapmayın, bir kere daha bunu yapmamanız konusunda sizi uyarıyorum, ben de bir İzmir Milletvekiliyim. Atila Bey, ‘İzmir çocuğuyum’ dedi. Ben de bir İzmir çocuğuyum. İzmir’de büyüdüm, gözümü İzmir’de açtım, İzmir’in sokaklarını, her yerini çok iyi bilirim, onun için İzmir’i bu ülkede ayrı bir yere koymanız doğru değil” dedi.

NİĞDE “PATATESİMİZİ ALIN” DİYOR
Dağ’ın sözlerinin ardından CHP’li Sertel “sataşma var” diyerek yeniden söz aldı. Sertel bu kez, “Eskişehir’de doğdum, İzmir’de kırk bir yıldır bulunuyorum, o anlamda Türkiye’nin bütün illeri benim için çok önemli. Kars’tan da sorumlu milletvekiliyim ve Kars’la ilgili sorunları da Sayın Ahmet Arslan’ın başını ağrıtacak şekliyle her seferinde getiriyorum. Benim buradaki amacım, iktidara yol ve yön göstermekti.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, bütün ilköğretim çağındaki çocuklara ücretsiz süt dağıtıyordu, çocukların büyümesinde, kemik gelişiminde süt çok önemliydi. Bunu Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı tam altı yıl sonra keşfetti ve bu uygulamayı Türkiye’ye getirdi. Bunun için de hakikaten de teşekkür etmek lazım ama ilk etapta tabii, çocuklarımız zehirlendi, süte de hile karıştı, o da olur, o da geçti, şimdi düzeldi. İyi şeyleri örnek alsınlar diye söylüyorum, güzel şeyleri örnek alsınlar diye söylüyorum. Türkiye’de kalkınma modellerini yaratmanız lazım. Niğde’den patates üreticisi bizi arıyor ve ‘Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Ödemiş’in patatesini satın alıyor, İzmir’e ücretsiz dağıtıyor, acaba bizim patatesimizi de satın alır mı?’ diyor. Bayındır Belediye Başkanı da Cumhuriyet Halk Partili. Çiçekçiliğin merkezi oldu, bundan gurur duymak lazım, onur duymak lazım. Asla ve asla İzmir övgüsü yapmıyorum, İzmir’in modellerinin Türkiye’ye örnek olması için söylüyorum” diye konuştu.

KUŞ CENNETİNİ BİZ KURTARDIK
İzmirli iki milletvekilinin karşılıklı konuşmasının ardından bu kez Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da söz istedi. Eroğlu, “Kürsüden ‘bakan iyi dinlesin’ diyerek bana sataştı. Ben de konuşacağım” diyerek söz aldı.

Bakan Eroğlu, “Ben de o bölgenin bir insanıyım. Özellikle 7 Haziranda da İzmir Milletvekiliydim. Dolayısıyla, kısa bir dönem de olsa İzmir’i yakinen tanıdım. Ben gerçekten vekillerime şaşıyorum. Sahil kesimleri güzel ama arka tarafları gezdiğimiz zaman gerçekten şehircilik açısından İzmir sınıfta kalmıştır, üzülerek söylüyorum. Ayrıca, bakın, Gediz’den bahsettiniz. Gediz’de biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık. Ancak, özellikle bazı şehirlerimizin atık su arıtma tesisleri yeni başladı.  Dere ıslahları, ağaçlandırma, erozyon kontrolü çalışmaları Gediz’de yapıldı. Ayrıca, biliyorsunuz, İzmir’deki kuş cennetini bile biz kurtardık” dedi.

Bakan Eroğlu’nun sözleri üzerine CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, “Gediz yine hâlen zehir akıyor Sayın Bakan, hâlen zehir akıyor” diye bağırdı.

SÜT DAĞITMAK NE Kİ?
Bakan Eroğlu, kırsal kalkınma konusuna değinirken, “İzmir’de Büyükşehir’den bahsediyorsunuz, süt dağıtıyor. Yahu süt dağıtmak ne ki, bütçenin kaçta kaçı? Şimdi, sadece bizim Torbalı’daki Fetrek Deresi’ne verdiğimiz, Büyükşehir’in dağıttığı sütün belki bin katı kadar masraf yapıyoruz. Ayrıca köprüler yıkıldı, yapamadı. Kınık’ta köprü yıkıldı, yapabildi mi? Biz yaptık. Beydağ’da köprüler yıkıldı, yapamadınız. Bunları biz yapıyoruz. Lütfen bunları bir takdir ederseniz çok sevinirim. Bergama’da, Torbalı’da, o bölgedeki, Bayındır’daki özellikle süs bitkileri ve fidanların üretimini ilk defa Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde alım garantili olarak biz başlattık, gerçekten çok faydalı oldu. En azından bunu takdir edin” diye konuştu.

Bakan Eroğlu konuşurken CHP İzmir Milletvekili Sertel, bağırarak , “Zabıtlara geçsin diye söylüyorum. Tarihe Gediz’i temizleyemeyen Bakan olarak geçmiştir kendisi” ifadelerini kullandı.

 
Meclis'te oylama sırasında arbede çıktı!
 
KPSS soruşturmasında 80 asker eşi tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Filiz 12 Ocak 2017 Perşembe 15:35

Artık değişim şart , bu seçim aziz aday olursa oy yokk

Yorumu oyla      11      5  
Atilla Kamar 12 Ocak 2017 Perşembe 12:55

Sn. Bakan Eroğlu Karaburun Eğlenhoca daki baraj yıllardır dolu vaziyette ve atıl bekliyor. Mordoğan bilhassa yaz ayları tuzlu su kullanıyor. 10 Km hat ile Mordoğan a bağlanacaktı. Seçim dönemi 1,5 yıl kaldı ne oldu ?

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 12 Ocak 2017 Perşembe 10:39

İzmirde aziz Kocaoğlunun son bir kaç yıldaki başarısını inkar etmek siyaset yapmak,istemezükçülük yapmaktır. meclisteki tartışmaya gelince! hakikaten izmir öyle bir şehirki herkes birbirine karışmadan yaşıyor .zaten izmiri izmir yapanda budur. yoksa baktıgınızda izmir mimari olarak iyi bir şehir değil ama işte bir izmir farkı var türkiyede.

Yorumu oyla      11      5  
mehmet 12 Ocak 2017 Perşembe 09:58

aziz başkan ülkenin başkanı olması lazım

Yorumu oyla      11      6  
Filiz 12 Ocak 2017 Perşembe 06:34

Artık değişim şart , bu seçim aziz aday olursa oy yokk

Yorumu oyla      13      8  
ozzy 11 Ocak 2017 Çarşamba 23:56

İzmir Azizdir Aziz kalacak.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te oylama sırasında arbede çıktı!
Anayasa değişikliği teklifindeki 18 yaşında seçilme hakkını veren 3. madde, ...
Kılıçdaroğlu'nun sesinden Cumhuriyet videosu
CHP’nin, Türkiye’de anayasa değişikliği tartışmaları sürerken, hazırlattığı ...
AK Parti Konak’tan Trafik Şube’ye taziye ziyareti
AK Parti Konak Teşkilatı, şehit polis Fethi Sekin'in bağlığı bulunduğu ...
 
Genç fikirler CHP'de buluştu
Gençlik sorunlarının duyurulması ve incelenmesi için kurulan Genç Fikirler ...
Bakan Işık'tan 'Başika' açıklaması
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bölgenin terör örgütü DAEŞ’ten temizlendikten ...
CHP'li Bakan vekillere ettikleri yeminleri hatırlattı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, milletvekillerine ettikleri yemini ...
 
Anayasa teklifinin 1. ve 2. maddeleri kabul edildi
Meclis'te, anayasa değişiklik teklifinin 1.maddesi 347 "Evet" oyuyla, ...
Meclis'te sürpriz görüşme: Yıldırım ve Kılıçdaroğlu...
Başbakan Yıldırım ve CHP lideri Kılıçdaroğlu Meclis'te görüştü.
''Anayasa değişikliğinde 330 endişemiz yok''
Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili olarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva