HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Temmuz 2019 Cuma - 19:23

Meclis’te gündem Buca Metrosu ve 15 Temmuz!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onay imzası atılan Buca Metrosu gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Buca Belediye Başkanı Kılıç, Erdoğan’a teşekkürlerini sundu. Öte yandan 4 siyasi partinin temsilcileri 15 Temmuz şehitlerini unutmadı. FETÖ’nün düzenlediği darbe girişimi Büyükşehir Meclisi tarafından lanetlendi. 

Meclis’te gündem Buca Metrosu ve 15 Temmuz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. 

Oturumun açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 18 aydır onay beklediği ifade edilen Buca Metrosu için gerekli imzanın verilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. 

Ardından AK Parti’nin talebiyle 15 Temmuz şehitleri anısına hazırlanan video gösterimi yapıldı. Meclisteki siyasi partilerin temsilcileri  Meclisteki 4 siyasi partinin grup başkan vekili Buca Metrosu için gelen onay hakkında düşüncelerini açıkladı ve temennilerde bulundu. 

4 PARTİDEN BUCA METROSU AÇIKLAMALARI
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Şehrimiz için ne kadar önem arz ettiğini, ne anlama geldiğiniz geçen meclis oturumunda değerlendirmiştik. Cumhurbaşkanımızın oluruyla Buca Metrosunun yapım işi için önemli bir eşiği aştık. Biz her zaman şunu dile getirdik; Cumhur İttifakı, AK Parti olarak şehrin, İzmir’in menfaatine ve hayrına olan her hususta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanında ve arkasında duracağız. Bundan sonraki süreçte Buca Metrosu’nun en hızlı şekilde tamamlanmasını diliyoruz ve bu sürecin takipçisi olacağız. Sizden ricamız, bu ve buna benzer konuların diyalog kapılarının açılarak yine bakanlık nezdinde onay bekleyen süreçlerin hızlanması adına kamuoyundan değil gerekirse meclis heyetiyle bilgilendirilerek yapılmasıdır. Ya da şehrimizi temsil eden milletvekilleriyle sürecin hızlandırılmasını istiyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Bu onayın gelmesinden dolayı çok mutluyuz. Partilerimiz farklı olabilir, ideolojilerimiz de farklı olabilir ama İzmir’e hizmette hepimizin birleştiği konusunda hiçbir şüphem yok. Çarşamba günü oturumda yaptığımız tartışmaları Ankara’nın duyduğunu ve bu olurun geldiğini düşünüyorum. Bu tür yapacağımız tartışmalar hepimiz için hayırlı olmuştur” dedi.  

İYİ Parti’nin Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç, “İzmirli için gerçekten hayırlı oldu. Dileğimiz bu inşaatın bir an önce başlaması ve Bucalıların, İzmirlilerin bu hizmetten yararlanmasıdır” diye konuştu. 

MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin ise, “Buca metrosunun onaylanması güzel bir durum. Bundan sonra hep böyle olsun. Yarış seçim zamanıdır. Şimdi yarış bitti, hizmet zamanıdır. İzmirliler bizi bunun için seçiyor. Biz de başkanımızın yanında olalım ve seçilen milletvekillerimizi davet edelim, onların da desteğini alalım. Söz konusu İzmir ve İzmirliler ise bir araya gelelim. Geçmişte İzmir partisi denirdi, öyle olalım. Cumhurbaşkanımıza, AK Partili meclis üyelerimize, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ben MHP’nin grup başkan vekiliyim, AK Parti ile birlikteyiz. İzmir için hep birlikte olalım. İzmir metro ağıyla örülsün” dedi. 

AĞUSTOS’TA ANKARA’DA KAMP!
Buca Metrosu için konuşmalar yapıldıktan sonra bir kez daha söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Özgür Bey, Ağustos başına 2-3 gün ayırırsanız bir randevu alacağız. Programı yapalım, hep beraber gidip kamp kuracağız” açıklamasında bulundu. 

BİR DAHA 12 EYLÜL VE 15 TEMMUZ’LAR OLMASIN!
Oturumun dilek ve temenniler bölümünde, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe kalkışmasının yıl dönümü için konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Hızal, bir daha bu dönemlerden geçilmemesi için temennilerde bulundu.

CHP’li Özuslu da, “12 Eylül’deki darbede ‘bizim çocuklar başardı’ demişleri. Bu sefer o çocuklar başaramadı. 1980 darbesi başarılan bir darbeydi, yapanlar ülkenin egemeni oluyorlardı. O dönemde direnen, bedel ödeyen insanlar vardı. 15 Temmuz’u anarken onları hatırlamak istedim. Net bir darbeydi. Seçilmiş hükümete yapılmış, belli mihraklar tarafından planlanmış bir darbeydi. Demokrasiye inanmış insanlar olarak hem partim hem de ben buna karşı çıktık. Bir daha Türkiye’de darbeler olmasın” diye konuştu. 

FAYTONLARI KALDIRDIK AMA BAZI ATLAR TAŞIMACILIKTA KULLANDIRILIYOR
AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe de geçtiğimiz günlerde kentteki faytonların kaldırılması yönünde alınan kararı hatırlattı ve “Faytonlar için alınan kaldırma kararını alkışlıyorum. Bana bugün bir fotoğraf geldi. Kentin göbeğinde taşımacılık yapılan bir atın kötü görüntüleri geldi. Birçok yerde de böyle taşımacılık yaptırıyorlar. Hayvanların dili dışarı çıkıyor. Bununla ilgili de bir encümen kararı alalım” dedi. 

BAŞKAN KILIÇ, KOCAOĞLU’NU UNUTMADI!
Buca Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Erhan Kılıç metro onayı için söz aldı ve “Bugün çok güzel bir haber aldık. Buca metrosu için gerekli imza geldi. Metro fikrini ilk ortaya çıkaran gelişmeyi sağlayan Aziz Kocaoğlu’na, geleceğin İzmir’ini yaratacağını düşündüğümüz size, TBMM’de konuyu gündeme getiren tüm milletvekillerimize, söz konusu projeyi imzalayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi Bucalılar adına sunuyorum. Bizim adımıza çok önemli bir imzaydı” ifadelerini kullandı.

 
Folkart Vega yatırımcısına kazandırıyor!
 
Soyer'den flaş talimat: Fotoğraflarımı kaldırın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de sürpriz gelişme: Sunay Akın, Soyer’in danışmanı oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel ...
Başkan Sengel, görevi en gence bıraktı, Gürcistan’a gitti, 20 yıldır yapılmayanı yaptı!
Selçuk Belediye Başkanı Sengel, 23 Ekim 1995 tarihinde kardeş şehir ilan ...
Başkan Kırgöz’den A’dan Z’ye Dikili raporu!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve ...
 
Bayındır'da 15 Temmuz etkinliği
Bayındır Belediyesi 15 Temmuz hain darbe girişiminin  üçüncü yıldönümünde ...
Torbalı Belediyesi üniversite tercihinde rehber olacak
Torbalı Belediyesi üniversite sınavının ardından Torbalılı öğrencilerin ...
Başkan Sandal’dan flaş hamle: Tüm ihaleler teftişte
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal geçmiş dönemlere ait yapılan tüm ...
 
Bergama'da TOKİ konutları için kura çekimi düzenlenecek
TOKİ’nin Bergama projesi kapsamında, 16 Temmuz Salı günü,  noter huzurunda ...
Narlıdere’nin kadın kooperatifi açılıyor
Narlıdere Belediyesi tarafından kurulan Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi, ...
Srebrenitsa soykırımı Buca'da unutulmadı
Bosna’da insanlık tarihinin en büyük soykırımlarından biri olarak kabul ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva