HABERLER>EGE
14 Nisan 2014 Pazartesi - 09:58

Meclis'te babasının tercümanı oldu

Denizli'de, iki yeni ilçenin ilk meclis toplantısı yapıldı. Pamukkale İlçe Meclisi'nde en dikkat çeken, işitme engelli olan AK Parti'li meclis üyesi İbrahim Çelebioğlu'na, oğlu Kudret Çelebioğlu'nun işaret diliyle konuşmaları anlatması oldu. Türkiye'nin ilk işitme engelli belediye meclis üyesi olduğu belirtilen Çelebioğlu, engellilerin hak ettikleri hizmeti almaları için çalışacağını söyledi. CHP'nin bedensel engelli üyesi Oral Baş da Grup Başkanvekili seçilirken, AK Partili iki kadın üye meclis toplantısına başörtüsüyle katıldı.

Meclis te babasının tercümanı oldu

DENİZLİ - Denizli'nin yerel seçimlerin ardından iki metropol ilçesinden biri olan Pamukkale'de Belediye Meclisi ilk toplantısını bugün yaptı. Belediye Hizmet Binası'nın tadilatta olması nedeniyle ilk meclis toplantısı Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Ak Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in başkanlığında yapılan toplantı, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ak Parti'nin 19, CHP'nin 10, MHP'nin 8 üyeyle temsil edildiği 37 kişilik Pamukkale Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında başkan vekillikleri, divan katip üyeleri, belediye encümen üyeleri, komisyon üyeleri seçimi yapıldı. Belediye bütçesi komisyona gönderildi.
 
Tüm meclis üyelerini teker teker kutlayarak başarı dileyen AK Parti'li Başkan Hüseyin Gürlesin, Büyükşehir Yasası'yla oluşturulan Pamukkale ilçesinin ilk belediye meclisi toplantısını yapmanın gururunu yaşadıklarını, beş yıl boyunca Pamukkale'ye birlikte hizmet edeceklerini söyledi. Meclisin ilk toplantısının en dikkat çeken ismi AK Parti'den Belediye Meclis üyesi seçilen işitme engelli İbrahim Çelebioğlu oldu. Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanlığı'nı da yürüten İbrahim Çelebioğlu, Türkiye'de ilk kez bir işitme engellinin belediye meclis üyeliğine seçildiğini belirterek, "Aldığım sorumluluğun bilincindeyim. Benim işim siyaset yapmak değil. İşitme engellilerin sorunlarını ve taleplerini daha iyi duyurmak için aday oldum. Seçildiğim için mutluyum. İşitme ve diğir engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara hak ettikleri hizmeti götürmek için çalışacağım" dedi.
 
İşitme engelli İbrahim Çelebioğlu'nun meclisin ilk toplantısında tercümanlığını oğlu Kudret Çelebioğlu yaptı. Çelebioğlu, Başkanlık Divanı'nın yanında ayakta durarak tüm konuşmaları işaret diliyle babasına aktardı. Meclisteki bir diğer engelli Oral Baş da CHP Grubu'nun Başkanvekilliği'ni üstlendi. Bedensel engelli Oral, meclise koltuk değnekleriyle geldi. 37 üyeli meclisin altı kadın üyesinin 3'ü CHP'den, diğerleri AK Parti'den seçildi. AK Partili kadın meclis üyeleri Aynur Akdemir ve Sibel Doğruöz'ün toplantıya başörtüsüyle katıldığı görüldü.
 
Büyükşehir Yasası'yla oluşturulan diğer metropol ilçe Merkezefendi'nin Belediye Meclisi ilk toplantısı ise AK Parti'li Başkan Muhammet Subaşıoğlu'nun başkanlığında İl Özel İdare Müdürlüğü'nde yapıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Statta intihar mesaisi: Aydınlatma direğine çıktı
Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi'nde alkollü olduğu bildirilen 51 yaşındaki ...
Gölde dehşet! Tekne alabora oldu: 1 ölü
Manisa’da Gölmarmara Gölü'nde, teknenin alabora olmasıyla sonucu balık ...
Yeni motosikleti sonu oldu
Marmaris’te 15 gün önce aldığı motosikletiyle kaza yapan 35 yaşındaki ...
 
TGB'li genç 'Dikkat hırsız var'dan beraat etti!
Manisa'da çantasından çıkan 'Dikkat hırsız var' yazılı pankartla Başbakan ...
Manisa'da korkunç son: Dozere mazot doldurduktan sonra...
Sarıgöl mazot doldurduktan sonra oluşan havayı almaya çalışan operatör ...
Bodrum’da Hakan Aysev rüzgarı
Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası, nisan konserlerinin konuk solisti ünlü ...
 
500 dağcı Ülkeli anısına Spil'de
Manisalı dağcı İsmet Ülkeli, adına düzenlenen dağcılık şenliğinde 45 kulüpten ...
Denizli’de 3 ayrı yerde yangın paniği
Denizli’de, 3 ayrı yerde aynı anda başlayan ve kundaklama sonucu çıktığı ...
Kamyonla minibüs kafa kafaya: 9 yaralı
Aydın’ın Nazilli İlçesi'nde, portakal yüklü kamyonla hatalı sollama yapan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva