HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2019 Cumartesi - 15:08

Meclis onay verdi: Gaziemir’in 5 yıllık yol haritası hazır

Gaziemir Belediye Meclisi, belediyenin 2020-2024 Stratejik Planı’nı oy birliğiyle, 2020 Performans Programı ve 160 milyonluk bütçesini oy çokluğuyla kabul etti. Başkan Halil Arda, “Gaziemir’imizin, ülkemizin dinamiklerini iyi analiz ederek vizyonumuzu yansıtan bir stratejik plan hazırladık” dedi.

Meclis onay verdi: Gaziemir’in 5 yıllık yol haritası hazır

Belediye Başkanı Halil Arda yönetiminde toplanan belediye meclisinde, Gaziemir Belediyesi’nin 2020-2024 dönemini kapsayan stratejik planı ve 2020 yılı performans programı ve gelir-gider bütçesi görüşüldü. Strateji Geliştirme Müdür Vekili İrfan Yapar, ilk önce belediyenin 2020-2024 Stratejik Planı, daha sonra da 2020 yılı performans programı hakkında meclise bilgi verdi.

Sunumun ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, önce siyasi partilere ardından kişisel söz isteyen meclis üyelerine söz verdi.  CHP Grubu’nun görüşlerini Grup Başkanvekili Ünal Işık, Bengü Sayköse ve İlhan Özköse; AKP Grubu'nun görüşlerini Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ile Ali Gönen; MHP Grubu’nun görüşlerini ise Selahattin Şahin açıkladı. Belediyenin 2020-2024 Stratejik Planı oybirliğiyle, 2020 Performans Programı ve 160 milyonluk bütçesi, AKP ve MHP’nin karşı oyuyla oy çokluğuyla mecliste kabul edildi.

Gaziemir Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Planı’nda 6 stratejik amaca bağlı olarak 18 stratejik hedef yer alıyor. Stratejik planın ilk uygulama dilimi olan 2020 Performans Programı’nda ise

75 performans hedefine bağlı olarak 79 faaliyet bulunuyor. Programdaki bu faaliyet ve projelerin hayata geçirilmesi için belediyenin 2020 yılı bütçesi 160 milyon olarak belirlendi. Bu bütçede en büyük pay yatırımcı müdürlüklere ayrıldı.

‘Gaziemir’i dünyaya açacağız’
Her kesimin görüşleri alınarak titiz bir çalışma sonucu Gaziemir Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı’nın hazırlandığının altını çizen Belediye Başkanı Halil Arda, “Liyakatli müdürlerimiz, muhtarlar, STK’lar, çalışanlarımızın görüşleri doğrultusunda; 6 ay süren çalışmanın sonucunda, ortak akılla mükemmel bir plan hazırlandı. 5 yıl boyunca bu plana uyacağız. İlçemizi iyi tanımamız gerekiyor. Güçlü yönlerimizi, zayıf yönlerimizi, avantajlarımızı, dezavantajlarımızı iyi bilmemiz gerekiyor. Mahallelerimizi, Gaziemir’in, ülkemizin durumunu iyi bilmemiz gerekiyor. Dünya nereye gidiyor? Hepsini değerlendirip Gaziemir’i hedeflediğimiz noktaya götürmemiz gerekiyor. Benim dile getirdiğimi bir söylem var: Bizim bir köyümüz, tarımımız, hayvancılığımız yok. Bizim arkeolojik kalıntımız, tarihsel mirasımız yok. Bizim deniz kıyımız, turizmimiz yok. Bizim sadece havaalanımız, serbest bölgemiz ve fuarımız var. İzmir’in dünyaya açılan kapısıyız diyoruz. Bizim dünyayla entegre olmamız gerekiyor. Bunun için insan gücümüzün eğitimli olması, aynı şekilde ticari firmalarımızın dünyayla ilişki kurması gerekiyor. Bu anlamda kardeş belediyeciliği, eğitim ve ticaret alanında onlarla bir araya gelerek geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.  

Pusula Belediyecilik
Pusula Belediyecilik anlayışıyla yol ve yön gösterici projeler hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Arda, projeleriyle çocuk dostu, genç dostu, yaş alan dostu, engelli dostu ve çevre dostu bir kent yaratacaklarını dile getirdi.

Belediyenin temel değerleri hakkında bilgi veren Başkan Halil Arda, “Hedefimiz vatandaş memnuniyeti odaklı, hızlı, kaliteli, güler yüzlü bir belediyecilik hizmeti sunmak, adalet ve eşitlikten ayrılmamak, katılımcı yönetim, şeffaflık, yenilikçi ve gelişime açık, çözüm odaklı, sosyal belediyeciliğin uygulandığı bir belediye yaratmak. Bunun için çalışıyoruz. Bu görevi de onurum ve şerefimle yapıyorum” dedi.  

 
Kayıp görme engelli ormanda baygın bulundu
 
Usta oyuncudan İzmir'de önemli tavsiyeler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den 167 köye 'su faturası' müjdesi: Eski tarifeye dönüş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; ...
Başkan Oran muhtarlarla buluştu: Çeşme'de el ele çalışacağız
Muhtarlar Günü kapsamında 25 mahalle muhtarı ile bir araya gelen Başkan ...
'Keyifli Yaş Alma Fuarı'ndan renkli görüntüler
Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve ...
 
Batur'dan hayvanseverlere müjde: Türkiye'ye örnek olacak
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede yaşamını sürdüren can dostlara ...
Başkan Soyer hesap numarasını verdi: 'Yeşil kampanya' başladı!
Geçtiğimiz Ağustos ayında Karabağlar ilçesinde başlayıp 5 bin hektardan ...
Konak'ta halk oyunları kursuna rekor başvuru
Konak Belediyesi Halk Oyunları kursuna ilk haftada çocuk, genç ve master ...
 
AK Partili meclis üyesi önerdi: Buca'ya AVM yapılsın, Buca'nın parası Buca'da kalsın!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alan AK Parti Meclis üyesi Mustafa ...
Başkan Sandal personeliyle buluştu
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçeyi hak ettiği değere kavuşturmak ...
Muhtarlar Günü için Bayındır'da resmi tören
19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Bayındır Atatürk Anıtı'nda çelenk töreni gerçekleştirildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva