HABERLER>GÜNCEL
21 Haziran 2017 Çarşamba - 13:37

MEB'ten İzmirli 300 öğretmene seminer

Mesleki Gelişim Akademisinin konuğu olarak İzmir de bulunan ve üç yüzden fazla öğretmene seminer veren Yar. Doç. Aylin Sözer Çapan “ Çocuk Resimleri Analizi” hakkında önemli bilgiler verdi.

MEB ten İzmirli 300 öğretmene seminer

15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşen seminere öğretmenler yoğun ilgi gösterirken salon öğretmenlerin ilgisinden kaynaklı dolup taştı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Selime Şentürk Doğramacı ve yoğun katılımla gerçekleşen seminerde Çapan, çocuk gelişiminde doğru adımlar atılabilmesi için resimlerin iyi gözlemlenmesi gerektiğini söyledi.

Çocukların çizdikleri resimlerin mahkemelerde bile delil olarak kullanıldığını ifade eden Çapan, düzenli ve sürekli yapılan gözlem ve çizimlerle çocukların iç dünyasını anlamının mümkün olduğunu söyledi.Çocukların gelişim sürecinin gözlenmesinde yapılan resimlerin büyük önemi olduğunu da vurgulayan Çapan, kız ve erkek çocuk çizimleri arasında farklılıklar var. Çocuklarımızı iyi gözlemlemeliyiz. İyi bir gözlem süreci bir çok testin yerini doldurabilir” , diyerek resimlerde çoğunlukla görülen tespitlere değindi.Özgüven problemi yaşayan çocukların genellikle figürleri küçük çizdiğini söyleyen Yar. Doç. Aylin Sözer Çapan çocukların genellikle kendi mizaçlarına uygun çizim yaptığını da söyledi.

SALON DOLUP TAŞTI

Gönüllülük esasına bağlı olarak düzenlenen seminere öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Yoğun katılımla gerçekleşen seminerde ilgin noktalara değinen Çapan öğretmenlerin beğenisini kazandı.

“Normalden büyük ya da küçük çizilen figürlerin anlamları var. Çocuklar saldırgan resimler çiziyorlarsa genelde özgüven problemleri ile karşılaşıyoruz. Çocukların sosyo-duygusal gelişimlerini tamamladıktan sonra zaten akademik başarı arkasından GELİR.”

ÇOCUKLARA UYGULANAN ŞİDDETİ RESİMLERDEN ANLAYABİLİRİZ

Normalden büyük yapılan baş çizimlerinden çocuklarda kendilerini daha başarılı ola isteği yattığını da vurgulayan Çapan, iletişim problemi yaşayan çocukların ise ağız çizimlerinde farklılıklar olduğunu ifade etti.

Çocukların yaşadıkları taciz, şiddet gibi konuların ortaya çıkartılmasında yapılan resimlerin önemine de değinen Çapan bu konuda öğretmenlerden dikkatli olmasını istedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise  yapmış olduğu konuşmada öğretmenlerin seminerlere  gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “21 Martta başladığımız mesleki gelişim akademisi her gün daha da büyüyerek devam ediyor. Şu ana kadar 13 seminer, 24 oturum gerçekleştirilerek on bin iki yüz öğretmene ulaşıldı. En önemlisi de öğretmenlerimizin seminerlere katılmak için gösterdikleri yoğun ilgi.” diyerek öğretmenlere teşekkür etti.

“Öğretmenlerin sürekli olarak kendilerini yenilemeleri gerektiğini de vurgulayan Yahşi; öğretmen akan su gibi olmalıdır. Sürekli berrak, kendini geliştirmeye ve öğrenmeye açık eğitimciler hem kendilerine hem çocuklarımıza daha faydalı olur. İzmir olarak kurduğumuz Mesleki Gelişim Akademisinde şunu gördük ki öğretmenlerimiz öğrenmeye ve kendilerini yenileme çok açık. Eğitimi daha ileriye götürmek için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 
Pınar Karşıyaka'da transfer masada
 
Menemen Belediyespor'un golcüsü Almanya'dan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O yemek fabrikasının müdürü için flaş gelişme
Manisa'da 731 askerin zehirlenmesi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ...
Ergenekon davasında flaş Başbuğ kararı!
Yargıtay'ın bozma kararının ardından Ergenekon ana davasında Cumhuriyet ...
O saldırgan için yeniden gözaltı kararı
İstanbul Pendik'te minibüste şortlu kıza saldıran kişi için yeniden gözaltı kararı çıkarıldı.
 
KÜSİP ilk pilot uygulamayı DEÜ ile yapacak
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, ...
Efsane seyahat firması için iflas kararı
Türkiye’nin en köklü yolcu taşıyan markalarından Ulusoy için mahkeme iflas ...
Saddam Hüseyin'in yaptırdığı evlerde oturanlara kötü haber!
İzmit’te, 17 Ağustos depremi sonrası Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin ...
 
Terör örgütünün sözde Ege imamı kıskıvrak yakalandı!
FETÖ’nün Ege Bölgesi’ndeki milli eğitim imamı olduğu iddia edilen İzmir ...
İzmir'deki KPSS adaylarından sonuçlara itiraz
KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından beklediği puanı alamayan bazı ...
Şort giyen kıza yumruklu saldırı: İşte görüntüleri!
Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam, İstanbul Pendik'te bir minibüste ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva