HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2017 Perşembe - 17:15

Mavişehir planı CHP'yi de karıştırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Karşıyaka Mavişehir’de yapılan yeni planlar CHP’nin önemli isimlerini de birbirine düşürdü. Karşıyaka’da eski Belediye Başkanı Durak ve Kulüp Başkanı Çalışkan’a İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen’den tepki geldi.

Mavişehir planı CHP yi de karıştırdı!

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Mavişehir’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni imar planı tartışmalara neden olurken CHP’de siyaset yapan önemli isimleri de karşı karşıya getirdi. İzmir’in rant değeri en yüksek yerlerinden biri olan Mavişehir’de imar planlarında “spor alanı” olarak görünen 100 ve 15 dönümlük iki araziye İller Bankası ortak olmuş, arazilerin imara açılması kararı alınmıştı. Bakanlığın, ilgili kurumlardan olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne görüş sormasıyla başlayan tartışma sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan sert tepki gelmişti.

Tartışmaların uzaması üzerine Karşıyaka’da iki dönem belediye başkanlığı yapan Cevat Durak ve Karşıyaka’nın eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Spor Kulübü eski Başkanı Hüseyin Çalışkan sorunun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklandığını belirtti. İki isim, mülk sahiplerinin Büyükşehir’e sunduğu öneri projelerin kabul edilmediğini ardından mülk sahiplerinin de konuyu Ankara’ya götürerek işi bitirdiğini vurguladı.

Eski Başkan Durak yaptığı açıklamada, “Bizim öneri planımızda 100 dönümlük arazinin büyük bölümüne stat yapılacak geriye kalan 20 dönümlük alan imara açılacaktı. Bu olmadı. Bölge spor alanı ve stat yapımına uygundu. Keşke olsaydı” derken Çalışkan da, “Oraya stat yapılsaydı bugün Yalı’ya stat konusu nedeniyle sorun yaşanmayacaktı. Beş yıl kaybettik. Öngörüsüzlük oldu” dedi.

ELEŞTİRMEYİN ÖRGÜTLEYİN

Karşıyaka siyasetinin yakından tanıdığı iki isme ilk tepki CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen’den geldi. Özen, “ Sayın Cevat Durak ve Hüseyin Çalışkan’a tavsiyemiz” diyerek yayınladığı mesajda, “Yapılacak iş, AKP’nin peşkeş ve imar vurgun bakanlığına dönen şehircilik bakanlığının kararına karşı Karşıyaka halkını ve yurtsever Karşıyakalı sporseverleri örgütlemek olmalıdır. Suçlu aramak yerine, Bakanlık kararına karşı direnmektir. Döneminde haklı olanlara düşen, eleştirerek kenara çekilmek değil, erdemli tavrı sürdürmektir. Karşıyaka halkı bu direnişte talanın, vurgunun karşısındadır. Çevrenin, sporun ve yeşilin yanında olacaktır” ifadelerini kullandı.

OYUNLARA KARNIM TOK!

Özen’in açıklamasına Çalışkan’ın yanıtı sert oldu. Çalışkan, “Dostum, Yücel Özen, birinci bahsedilen edilen alan Mavişehir değil Yalı mahallesine bitişik Ataşehir Mahallesi yani Karşıyaka değil Çiğli ilçesine bağlı. İkincisi bize (bana) karşı düşüncelerini Facebook sahnesinden ifade etme ihtiyacı doğduğuna göre varsaydığım kadar, sen (siz) kendini bana yakın hissetmiyorsun. Üçüncü düpedüz siyaset yapıp beni kendince bir şekle sokmak istiyorsun. Benim bu oyunlara karnım tok” dedi. 

 
CHP'den darbe raporuna sert tepki: Toplatılmasını talep edeceğiz
 
Ünlü plajda hava destekli operasyon! Tatilciler şaştı kaldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Temmuz 2017 Cuma 01:02

Çöp konusunda aziz kocaoglu ile anlaşmayıp aziz kocaoglu tarafından kesik yiyenler, karşıyaka kulübünü amatörce yönetip bugün ki haline getirenler adate intikam alır gibi açıklamalar yapıyorlar da yemezler. İmar planlarında ne olduğu belli bir yeri bir yatırımcı niye alır ? Fatih Yapar yazmış : " Birincisi, imar planlarında “açık spor alanı” olarak görünen yaklaşık 100 dönümlük arazinin sahibi Diyarbakır eski Spor Kulübü Başkanı Ali İhsan Kaya. Yıllar önce “nasıl olsa bir gün imar çıkar” mantığıyla “at fava bekle” işlemi yapan Kaya ... Açık spor alanından başka bir şey yapılamayan alanı geçmişte 45 milyon TL’ye her şeyiyle kelepir fiyata satın alan akıllı işadamı kamuya yeşil alan-cami-okul alanı terklerini yaptıktan sonra kalan 40 dönüme inşaat hakkı kazanmış oldu. Metrekaresi 15 bin TL’ye satılan “imarlı arsa” dopingini alan Kaya, yapacağı 100 metrekarelik bir dairenin tanesini 1 milyon TL’ye satacak!" Böyle bir şey olabilir mi sayın Cevat Durak ve yardımcısı? Burada açık bir şekilde kamu zararı yok mu ? Haksız kazanç yok mu ? Otoban kenarına stat mı yapılır ?

Yorumu oyla      11      5  
14 Temmuz 2017 Cuma 00:31

Karşıyaka Stadı'na en uygun yer dev AVM 'lerin yapıldığı yerlerdi. Otoban kenarına stat mı olur ? Şehrin belediye başkanı bu yerler için kamuya açık spor alanı, yeşil alan olsun diyor, bir takım kişiler beton dökülse iyi olurdu diyor. Pes ! İmar planlarını seçtiğimiz belediye değil AKP Ankara' dan yapıyor. Yerel seçime ne gerek var ? Bunlar yarın bir gün kültürparka da toplu konut yaparlar , İnciraltı kent ormanına da lüks villa yaparlar.

Yorumu oyla      11      5  
misafir 13 Temmuz 2017 Perşembe 22:20

CHP'nin karışacağı varmış :) Ne aman karışmadı ki? Biat kültürü olmazsa olacağı ve aslında olması gerekeni de budur! Nüfus yoğunluğu getiren her adıma karşıyım ve dilerim Kocaoğlu bundan böyle yalnız başına savaşmaz bu... (uygun sıfat bulamadım)

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den darbe raporuna sert tepki: Toplatılmasını talep edeceğiz
CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğdu ...
'TSK'nın evlatları seve seve can vermeye hazırdır'
Genelkurmay Başkanı Akar Beştepe'de yapılan 15 Temmuz etkinliğinde, darbe ...
Beştepe'de tören: Erdoğan gözyaşlarına boğuldu!
Şehit babasından Erdoğan'ı gözyaşlarına boğan şiir... FETÖ'cü darbe girişiminde ...
 
CHP'li Gök: Başbakan aklımızla alay ediyor
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 15 Temmuz anma töreni polemiğine ilişkin ...
CHP'li Balbay, 'Mavişehir'i meclise taşıdı: İzmirli bunu hak etmiyor!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
CHP'li Sertel'den imam hatip çıkışı
TEOG tercihleri yarın (14 Temmuz Cuma) günü başlayacak. Bu yıl 17 bin ...
 
Ümit YALDIZ yazdı.. Tarihi yürüyüşün olası sonuçları
Ümit YALDIZ yazdı.. Tarihi yürüyüşün olası sonuçları
TBMM Başkanı'ndan Akşener'e çok sert yanıt!
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kendisini sert bir dille eleştiren Meral Akşener'e yanıt verdi.
Darbe Komisyonu raporunda kavga çıkaracak ifade
15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu raporunda CHP, 15 Temmuz darbesine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva