HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
5 Ağustos 2021 Perşembe - 11:20

Masada üç kritik konu... Müteahhitler ne talep etti?

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya gelen müteahhitler taleplerini sıraladı. Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’nde değişiklik, kentsel dönüşüm için kat artışı ve yeni alanların imara açılması talebinde bulunuldu.

Masada üç kritik konu... Müteahhitler ne talep etti?

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kendisini ziyarete gelen İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve odanın İmar Şehircilik ve kentsel dönüşüm komisyon üyeleri kabul etti.

Ziyarette, Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, İmar Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı ve Meclis Üyesi Levent Bendeş, Komisyon Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri Jülide Tutan Hergül ve Niyazi Gültekin, Meclis Üyeleri Adnan Bozbay, Ahmet Eren, Alaettin Epözdemir, Ayhan Sulak, Bekir Arduçlu ve Ziya Dağlıer, Disiplin Kurulu Üyesi Reşat Budak ile komite hazır bulundu.

İzmir’de birçok yerde proje yürüten ve inşaat çalışmalarını yakından takip eden sektör temsilcileri üç farklı konuda talepte bulundu. Talep listesinin birinci sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden geçerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaya gönderilen, daha sonra da onaylanan İmar Yönetmeliği’nde yeni değişikliklerin yapılması istendi. Ege Bölgesi’ne ve İzmir’e özgü olması düşünülen yönetmelikte bazı rötuşlar talep edildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde yapılan yeni değişiklikle özellikle siteler ve villalarda inşaat alanından büyük kayba neden olan havuzların emsale dahil edilmemesi yönünde karar alınmıştı. Komisyon üyeleri, İmar Kanunu ve Planlı Alanlar Yönetmeliği’ne de aykırı olmayacak bazı değişikliklerin yapılabileceğini dile getirdi.

Sektör temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kentsel dönüşüm bölgeleri ve kent yenilemesi yapılacak alanlarda emsal ya da kat artışının verilmesini istedi. Vatandaşın mevcut hakkının korunmasının ekonomik koşullar itibariyle dönüşüm için yeterli olmadığını anlatan sektör temsilcileri dönüşüm alanlarında çıkacak birkaç fazla katın müteahhit payı olarak ayrılacağını bunun da maliyeti düşürerek vatandaşın lehine bir sonuç ortaya çıkacağını anlattı.

Toplantıda, arsa ve imarlı alanlar sıkıntısı da gündeme geldi. Sektör temsilcileri İzmir’in özellikle şehir merkezlerinde inşaat yapılacak alanların kalmadığının, olanların çok yüksek bedeller olması nedeniyle inşaat maliyetini arttırdığını dile getirdi. Yeni alanların imara açılmasının kenti rahatlatacağı öngörülürken vatandaşın uygun koşullarda ev sahibi olabilmesinin de önünün açılacağı anlatıldı. 

 
Bir kadın cesedi daha... Ümitcan Uygun gözaltında!
 
İç sıcaklık 80 dereceye ulaşabiliyor... Araç içi bombalara dikkat!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 5 Ağustos 2021 Perşembe 18:47

Koca devlet müteahhitlerin eline bakacaksa vay milletin haline! Devlet depremzedelerin sorununu çözmek isteseydi şimdiye kadar çoktan çözerdi birilerinin parmağı bal tutmadan bu iş çözülmez bunu iyi bilin. Hasar gören veya yıkılan yapıları kontrolle mükellef olan devlet ilk elden sorumludur bir de utanmadan insanları kredi ile borçlandırmaya çalışıyorlar tamamen rezillik!

Yorumu oyla      2      3  
Güldogdu Akgün 5 Ağustos 2021 Perşembe 14:46

Bu taleplerin karşılanması gerekli imar düzenlemesinin yapılması tüm belediyelere emsal oluşturacaktır. 30 Ekim de kusadasinda binalarimiz hasar aldı taşındık yenisini yaptirabilmemiz mümkün değil.cikarilacak sadece depremzedelerin binası çürük hasarlı olanların karot testlerinde binanin durumunun kullanılmaya elverişli olmadığının anlaşıldığı binalarda uygulanmak üzere %30 emsal artışını sağlanması kentsel donusumde sorunları giderecektir.

Yorumu oyla      2      4  
Emine Vildan Çetingöz 5 Ağustos 2021 Perşembe 14:31

Lütfen başkanım depremzedelere yardımcı olun emsal artışı ve faizsiz konut kredisi için yardımcı olun eşim emekli 2500 emekli maaşı ile nasıl yaptıralım biz kentsel dönüşüm istemedik depremde yıkıldı evimiz duyun sesimizi

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Folkart Platin Lig'te
Türkiye İtibar Akademisi (TİA), Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Bursa ...
İzmir'deki belediye arazisinden tarih çıktı!
İzmir'in Bergama ilçesinde yer alan 3 adet parselde Alman Arkeoloji Enstitüsü ...
Dış cepheye şirket ismi yazana vergi!
İnşaat firmalarının binaların dış yüzeyine yazdıkları şirketin ismi ve ...
 
Ev sahipleri dikkat! Vergiler 5-10 kat arttı
Değerli Konut Vergisi'nde ikinci taksit ödemesi yaklaşıyor. Konutun değeri ...
Kiralarda dudak uçuklatan artış! İzmir'de durum ne?
Üniversite öğrencileri önümüzdeki günlerde ev ya da yurt arayışına başlayacak. ...
Seferihisar'daki TOKİ alanı için bakanlıktan kritik revizyon
İzmir'in Seferihisar ilçesi sınırları içerisinde yer alan Camiikebir Mahallesi'ne ...
 
Villa ve site projelerinde önemli adım... Artık havuz emsale dahil değil!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Planlı Alanlar Yönetmeliği’nin emsale ilişkin ...
Cumhurbaşkanlığı onayladı… İzmir'de denize sıfır tesisler özelleştiriliyor mu?
Resmi Gazete'de yer alan  Cumhurbaşkanlığı kararları doğrultusunda İzmir'in ...
Seferihisar'a bin konutluk TOKİ hamlesi
İzmir'in Seferihisar ilçesi sınırları içerisinde yer alan Camiikebir Mahallesi'ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva