HABERLER>EGE
26 Temmuz 2016 Salı - 10:48

Marmaris’te suikast timinin cephaneliği de bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen, aralarında Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 7 askerin gözaltına alınmasından sonra, gösterdikleri yerlerde, mühimmat ele geçirildi.

Marmaris’te suikast timinin cephaneliği de bulundu!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) üyesi askerler, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirip, kısa süre önce ayrıldığı otele saldırı düzenledi. Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen sualtı taarruz (SAT) ve muharebe arama kurtarma (MAK) eğitimi alan askerlerden oluşan karma tim, iki şehit veren polisin açtığı ateş nedeniyle helikopterlerin alçalamaması üzerine, ormanlık alana kaçıp gizlenmek zorunda kaldı.

Bu askerleri yakalamak için 10 gündür süren operasyon dün önemli oranda sonuç verdi. Vatandaşların da ihbarıyla harekete geçen jandarma komando ve polis özel timlerinin operasyonunda, Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdulhamit Gül Erdem yakalandı. Oldukça bitkin görünen 7 darbeci asker, Çetibeli Jandarma Karakolu'ndaki ilk işlemlerin ardından Muğla'ya gönderildi. Askerlerin halen Muğla Emniyeti Terörle mücadele Şube Müdürlüğü'nde bulundukları belirtildi.



SAKLADIKLARI SİLAH VE MÜHİMMATLAR BULUNDU

Dün yakalanan askerlerden Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun üzerinde beylik tabancası bulundu. Yine askerlere ait bir sırt çantasında da bir tabanca daha ele geçirildi. Gözaltılardan sonra genişletilen operasyonda, yakalanan darbeci askerlerin verdiği bilgiler doğrultusunda, Muğla Valiliği'nin açıklamasına göre, 14 adet HK 416 uzun numlalı tüfek, 28 şarjör, 2 tabanca, 3 el bombası, 9 bomba atar mühimmatı, 8 tabanca şarjörü, 1 telefon, 1 pil şarj cihazı, gece görüş cihazı ve optik malzemeler ele geçirildi. Bu mühimmatlar üzerindeki araştırmaların da sürdüğü ifade edildi. bu arada gözaltına alınan askerlerin verdiği bilgilerden, yakalanmadan önce toplam 18 kişi oldukları ortaya çıktı. Henüz yakalanamayan 11 darbeci askerin daha bulunduğu anlaşıldı.

BÖLGE ABLUKAYA ALINDI
Firari askerlerden 7'sinin yakalanmasından sonra, operasyonun merkezi Marmaris'in Çetibeli bölgesi oldu. Jandarma komando timleri, dağlık alanda arama tarama faaliyetlerini sürdürdü. Bir uçak ile helikopterler de havadan bölgedeki kontrollerini sürdürdü. Bunun yanı sıra polis özel harekat timleri de özellikle yerleşim merkezine yakın bölgeler ile içilebilecek su bulunan alanlarda arama ve yakalama çalışmalarına başladı. Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akçapınar, Şirinköy, Göksu, Marmaris'e bağlı Çetibeli, Akyaka ve Göksu köyleri bölgelerinde yoğunlaşıldı. Bu noktalardaki köylüler de dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Darbeci askerlerin saklandıkları süre boyunca en büyük zorluğu su bulmakta yaşadıkları tespit edildi.

HALKA ANONSLU UYARI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yakalanması için yürütülen çalışmalar aralıksız sürüyor. Ula Kaymakamlığı, sık sık anons yaparak halkı şüphelendikleri kişileri ihbar etmeye çağırıyor. Ayrıca arama yapılan bölgelerde bulunulmaması isteniyor.

Gökova Körfezi'ne kadar uzanan Batı Menteşe Dağları ve Ula çöküntü alanlarını oluşturan Doğu Menteşe Dağları ile Gökova Körfezi'ne hakim durumdaki Yaran Dağları, hava ve karadan ablukaya alındı. Doğrudan denize açılan küçük vadilerdeki tüm yollar da tutuldu.

Darbeci askerlerin Köyceğiz tarafına kaçmaması için de Kızılyaka tarafındaki ormanlık alanda, ekipler kuş uçurtmuyor. Muğla'ya 26 kilometre mesafedeki Gökova Körfezi etrafına kurulu Akyaka ve Akçapınar bölgesi de ekiplerce aranıyor.

FİRARİ ASKERLERDEN BİRİ KADINI KILIĞINDA
Aralarında Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı 'Paşa' lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 7 askerin gözaltına alınmasından sonra Çetibeli bölgesindeki aramalar sırasında önemli bir görüntü elde edildi. Ev sahibinin verdiği bilgiye göre, firari askerlerden birisi, çiftlik evinden kadın kıyafetleri çalıp üzerine giydi. Bölgeden uzaklaştığı anda ise ev sahibi tarafından fark edildi. İhbar üzerine bölgede araştırma yapan jandarma, firari askeri aramalarına rağmen bulamadı. Kadın kıyafetlilerin yanısıra her olasılığı değerlendiren ekiplerin, bölgede başlattıkları kıskaç operasyonu sürüyor.

DOMATES ÇALIP, BAKKALDAN ÇİKOLATA ALMIŞLAR
 Aralarında Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı 'Paşa' lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 7 askerin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kaçtıkları ormanlık alanda, asma yaprağı ve sapıyla beslendikleri ortaya çıktı.

Yakalanmadan bir gün önce firari 18 askerin biraraya gelip yeni bir kaçış planı yaptıkları bu sırada da askerlerden birisinin Çetibeli bölgesindeki bir marketten bulgur, çikolata, helva ve ekmek satın aldığı tespit edildi. 

Yine askerlerin Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı orman deposunun bahçesinden de domates ve biber çaldıkları ortaya çıktı. Askerlerin bu yiyecekleri halen firarda olan grupla paylaştıkları da ifadelerden ortaya çıktı.



‘PAŞA’ LAKABINI DA REDDETTİ!

Askerlerden yakalanan 7'sinin, götürüldükleri Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor. Olağanüstü Hal uygulamasından dolayı gözaltı süresinin 30 gün olmasından dolayı, darbeci askerlerin ifadelerinin ayrıntılı olarak alınmaya çalışıldığı ifade edildi.

Bu arada gözaltında bulunan Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı 'Paşa' lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun ifadesinde 'Paşa' lakabını ilk kez polislerden duyduğunu söylediği belirtildi. Zekeriya Kuzu, ayrıca cemaatin imamı olduğuna yönelik iddiaları da kabul etmedi.

Gözaltındaki askerlerin de MAK timi olarak SAT ve özel kuvvetlere bağlı ekibe destek amaçlı bölgeye geldiklerini, terör operasyonu olduğunu bildiklerini ileri sürdükleri öğrenildi. Marmaris'e geldikleri anda gerçeği öğrendiklerini ileri süren gözaltındaki askerlerin, buna rağmen çatışmaya girdikleri de görüntülerden tespit edildi. Yakalanan tim üyelerinin de Binbaşı Taner Berber'in rahatsızlığından dolayı ilaç kullandığı onu İzmir ya da farklı bir kentteki hastaneye götürmek için yola indikleri ve yakalandıkları belirlendi. (dha)

 
Uğur Soğutma’ya polis baskını!
 
İzmir’de bayrağa ve Erdoğan’a hakaretten tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uğur Soğutma’ya polis baskını!
Aydın’ın Nazilli İlçesi'nde, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma ...
Yol kenarında ceset bulundu!
Manisa’nın Salihli İlçesi'nde, yol kenarındaki otluk alanda erkek cesedi ...
Turizm cennetinde katliam gibi kaza: 4 ölü!
Kuşadası’nda eriyen asfalt yüzünden sürücüsünün direksiyon kontrolünü ...
 
Çiftçi çiftin cesetleri su kuyusunda bulundu
Denizli’nin Çameli İlçesi'nde, 50 yaşındaki Ruyan Altın ile eşi 48 yaşındaki ...
Uğur Soğutma'nın sahibi ve kardeşi gözaltında
Uğur Derin Dondurucu markasıyla tanınan Uğur Soğutma'nın sahibi Mehmet ...
Rektör Çelebi: Bu kişi Allah’a karşı darbe yapmaya çalıştı!
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, "Bu hareketin ...
 
Alaşehir’de hasat zamanı!
Üreticilerin 'Üzüm ihracatında olmazsa olmaz' dedikleri ülkelerin başında ...
FETÖ'nün darbe girişimine 3 tutuklama!
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen ...
Cuntacı yüzbaşı tutuklandı: O gece 2 polisi şehit etmiş!
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Erdoğan'ın kaldığı oteli basan askerlerden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva