HABERLER>EKONOMİ
20 Ocak 2017 Cuma - 14:02

MARBLE katılımcılarına teşvik müjdesi!

Alanında dünyanın en önemli üç fuarı arasında gösterilen İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'na katılacak Türk firmalarına, katılım bedellerinin yarısı oranında destek sağlanacak.

MARBLE katılımcılarına teşvik müjdesi!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, sektörde dünyanın en önemli üç fuarı arasında gösterilen İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nın (MARBLE) Ekonomi Bakanlığı tarafından destek kapsamına alındığını, fuara katılacak Türk firmalarına katılım bedellerinin yarısı oranında destek sağlanacağını belirtti.

Kaya AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün 2016'yı önceki yılla aynı seviyede kapattığını, blok mermerde düşüşe rağmen katma değeri daha yüksek olan işlenmiş ürünlerdeki artışla ihracatı dengelediklerini söyledi.

Mevlüt Kaya, ABD, Kanada, Avustralya ve Uzakdoğu ülkelerinde inşaat projelerinin canlandığını, petrol fiyatlarının artmasıyla Ortadoğu ülkelerinde de canlanma beklendiğini dile getirdi.

Türkiye'nin doğal taşta kaynak zengini bir ülke konumunda bulunduğunu belirten Kaya, kendisine özgü renk ve desenlerde taşlarla ülkenin dünya çapında iddialı olduğunu ifade etti.

Proje ürünlerinde ciddi talepler almaya başladıklarını, 2017'den umutlu olduklarını dile getiren Kaya, "Bazı alıcıların terör olayları kaynaklı kaygılarını gidermek için bire bir ziyaretler yapıyoruz. Türkiye'nin 14 Temmuz'dan çok daha iyi durumda olduğunu, sırtımızdaki kamburu attığımızı anlatıyoruz. Dünyada küresel terörün her yerde olduğunu, Türkiye'nin ateşe daha yakın olması nedeniyle daha çok zarar gördüğünü söylüyoruz. Herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Sloganımız 'Ne olursa olsun, inadına üretim inadına ihracat." dedi.

"Ne yapıp edip getirmeye çalışıyoruz"
Doğal taş sektöründe ithal girdisinin olmadığına, yapılan ihracatın cari açığa ilaç olduğuna işaret eden Kaya, katma değeri yüksek ürün sattıkları pazarlarda canlanma görülmesinin yeni yıla ilişkin beklentilerini artırdığını söyledi.

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenecek MARBLE Fuarı'na ilişkin beklentilerinin pozitif olduğunu ifade eden Kaya, geçen yıl fuar açılışından birkaç gün önce Sultanahmet'te terör saldırısı yaşanması nedeniyle katılım iptallerinin olduğunu, ama buna rağmen iyi bir fuar geçirdiklerini anlattı.

Terör olaylarının devam etmesi nedeniyle bu yıl neler yapabileceklerini tartıştıklarını aktaran Kaya, şöyle konuştu: "Turistik seyahat için gelenleri değil, gerçek profesyonelleri İzmir'e getirmek için bir dizi plan yaptık. Öncelikle sektörde dünyanın en büyük fuarı olan Çin'in Xiamen Doğal Taş Fuarı'na katılan profesyonelleri İzmir'e getirmeyi planlıyoruz. Bu fuara katılan profesyonelleri Türkiye holüne davet edeceğiz, fuarın ikinci ve üçüncü günü de Çin'deki fuara katılan profesyoneller arasında yapacağımız çekilişle 180 alıcıyı uçak bileti ve konaklamalarını karşılayarak İzmir'de ağırlayacağız. 'İzmir'deki fuarı görmeden siparişlerini bağlama' diyeceğiz.

İhracatçının belirlediği firmaları ticari ateşeliklerimize bildiriyoruz, onları ne yapıp edip fuara getirmek için çaba gösteriyoruz. Üyelerimizin ürün sattığı her pazardan alım heyeti gelecek. Avrupa ülkeleri, ABD, Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkeleri başta geliyor."

Stant katılım ücretlerinin yarısı devletten
İhracatta çıkış yakalamaya gayret eden firmalara Ekonomi Bakanlığının da sürpriz bir destek sunduğuna dikkati çeken Kaya, yurt dışındaki fuarlar için uygulanan yüzde 50 fuar katılım desteğinin MARBLE Fuarı için de verileceğini belirtti.

Fuara katılacak Türk firmalarının 30 bin liraya kadar stant katılım ücretlerinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını bildiren Kaya, "Bu destek kararı, moral ve motivasyonumuzu artırdı. Açıklandığı gibi katılımlarda yüzde 26 artış yakalandı. Sayın bakanımıza sektör adına teşekkürlerimizi ilettik." dedi.        

Fuara 40 ülkeden 450'ye yakın alım heyetinin gelmesinin planlandığını, bin 500'ün üzerinde firmanın ürünlerini sergileyeceğini dile getiren Mevlüt Kaya, etkinlikte yapılan görüşmelerin hemen alışverişe dönüştüğünü, ihracatı da doğrudan artırdığını ifade etti.

Katılımcı sayısı açısından Çin'den sonra dünyanın en büyük doğal taş fuarı olan MARBLE Fuarı, bu yıl 22-25 Mart 2017 tarihleri arasında Fuar İzmir'deki 110 bin metrekarelik açık ve kapalı alanda düzenlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Şirketinin katılım bedellerinde avro kurunu 3,15 liraya sabitleme kararı aldığı fuarda, Ekonomi Bakanlığının sağladığı teşvikle birlikte katılım ve ziyaretçi sayısının artması bekleniyor. (AA)

 
DEAŞ antik tiyatro ve anıtı yerle bir etti!
 
İzmir’de gökdelenler arasında korkutan yangın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO ile Vakıfbank’tan ‘halden anlayan kredi’ protokolü
İzmir Ticaret Odası (İTO) ve Vakıfbank arasında imzalanan protokolle, ...
Çalışan anneye bin 500 liraya kadar destek
SGK, Ankara ve İstanbul'da "Çalışan annelere bakıcı desteği" kapsamında ...
Lüks araç satışları ÖTV artışıyla frene bastı
Lüks ve ultra lüks araç satışları, 25 Kasım'daki Özel Tüketim Vergisi ...
 
İzmir’de 2 bin TL maaşla kadın taksici aranıyor!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, kadın taksi şoförü sayısını ...
IF Wedding şöleni: 4 günde 11 defile
Sektöründe Avrupa’nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nda moda ...
İAOSB’de EBSO’nun yeni hizmet binası mesaisi başladı
İAOSB içinde Ege Bölgesi Sanayi Odası için yapılması planlanan yeni hizmet ...
 
Hollywood yıldızı THY'nin yeni marka yüzü
Türk Hava Yolları, marka yüzü olarak ünlü oyuncu Morgan Freeman ile anlaştı. ...
Emniyet'ten sahte para uyarısı!
Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar ...
En büyük fuar kapılarını açtı, tarım sektörü İzmir’de buluştu
Türkiye’nin en büyük tarım fuarı, ülkenin en büyük fuarcılık kompleksi ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva