HABERLER>EKONOMİ
17 Mart 2019 Pazar - 09:19

MARBLE İzmir’in Türk mermerciliğine katkısı çok büyük

Doğal taş sektörünün önemli isimlerinden olan Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, İzmir ve MARBLE İzmir Fuarı’nın Türk mermerciliğine büyük katkı sağladığını söyledi. Tasarımın önemine de vurgu yapan Çalapkulu, “Bu sektör tasarımcısıyla çok önemlidir. Sizin en muhteşem kumaşlarınız iyi tasarlanamamış ya da iyi dikilmemiş ise o zaman hiçbir işe yaramaz” dedi.

MARBLE İzmir’in Türk mermerciliğine katkısı çok büyük

Yoluna 25 yıl önce başlayan ve bu süreçte dünyada adından güçlü bir şekilde söz ettirmeyi başaran MARBLE İzmir Fuarı için geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 27 - 30 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek çeyrek asırlık MARBLE İzmir Fuarı, dört gün boyunca doğal taş sektörünün kalbinin attığı bir platforma dönüşecek. Yeni doğal taş örneklerinin tanıtımının yapılacağı, en son teknoloji iş ile mermer makineleri ve makine sarf malzemelerinin sektör temsilcileriyle buluşacağı MARBLE Fuarı, etkinlikleriyle de göz dolduracak. Dünya Taş Forumu, Uluslararası Taş Kongresi, Genç Yaratıcı Fikirler Platformu, Designer Habitat Workshop gibi etkinliklerle tüm sektöre hitap edecek MARBLE İzmir, sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak.

MARBLE İZMİR HIZLA BÜYÜDÜ
Geçtiğimiz yıl gerçekleşen 24. MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapsamındaki Dünya Taş Forumu’nun moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, 25 yıllık serüvenin daha başlangıç olduğunu belirtti. Çalapkulu, “MARBLE’ın başlangıcı aslında 25 yılın daha da öncesine dayanıyor. İzmir Enternasyonal Fuarı içindeki Mermer Sevgi Yolu ile başlamıştı. 1989, 1990 ve 1991’de Mermer Sevgi Yolu’na paralel olarak Mermer Günleri adı altında hem bakanların geldiği hem de yurt dışından konukların sunumlar yaptığı aktivitelerle başladı. Her şey öncelikle tohumun atılmasıyla başlıyor. İlk fuarımızı yaptığımızda 1,5 holümüz vardı. Heyecan kalplere düşmüştü. Heyecanla bu işi geliştirmek istedik. 1985 yılında çıkan Maden Kanunu ile sektöre yatırım güvencesi verilmişti. Bu güvence ile üretim yapılıyordu. Bununla birlikte Türk mermerciliğine İzmir ve MARBLE İzmir Fuarı’nın çok önemli katkıları olmuştur. Teknoloji, tasarım, ürünlerini sunarak özgüven kazandılar. Yıllardır denizi görmemiş İzmir’e gelmemiş birçok aile Kültürpark’ta buluştu. Bir tohum ekildikten sonra ona gübre su ışık vermek gerekiyor. Bilgi ve teknoloji o insanların gübresi, suyu ve ışığı oldu. MARBLE Fuarı gelişimiyle hızla büyüdü.
 
MARBLE FUARI BİR FIRSATTIR
Tasarım konusuna vurgu yapan Çalapkulu, “25. yıla gelirken en büyük katkı mimarların da bu fuara katılıyor olması. Bu sektör tasarımcısıyla çok önemlidir. Sizin en muhteşem kumaşlarınız iyi tasarlanamamış ya da iyi dikilememiş ise o zaman hiçbir işe yaramaz. Tasarım konusu ve onu işleyecek atölyelerin varlığı gerçekten çok önemli. Yoğun olarak daha iyi üretim ve tasarımla bu alanda bizden daha önde giden İtalyanları yakalayıp geçme çabasındayız. Bunun için MARBLE Fuarı her zaman bir fırsattır” ifadelerini kullandı. 

 
Katliamın ardından Türk heyeti Yeni Zelanda'da!
 
Endonezya'da sel felaketi 50 can aldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeyiz Hesabı'ndaki devlet katkısı artırıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, evlenmeye hazırlanan ...
Lokantalarda tuz ve şeker rafa kalkıyor
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Sağlık ...
Kritik işsizlik rakamları açıklandı!
Türkiye'de işsizlik oranı, Aralık 2018'de bir önceki yılın aynı ayına ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte rakamlar...
Dolar kuru kademeli yükselişindeki dalgalanma bandında 5.45 - 5.40 arasına ...
Bakan Pakdemirli'den Torbalı'ya müjdeler
İzmir'in Torbalı ilçesinde üreticilerle bir araya gelen Tarım ve Orman ...
Sanayi üretim rakamları açıklandı
Sanayi üretimi ocakta aylık bazda yüzde 1 arttı, yıllık bazda yüzde 7,3 daraldı.
 
Dolar ve euro güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar endeksinde iki gündür düşüş dün yerini hafif yükselişe bırakırken ...
Pamukkale Turizm için yeni karar!
İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin konkordato talebini reddederek iflasını ...
İzmir'den seferler başlıyor: Atina yolcusu kalmasın!
İzmir'den seferler başlıyor: Atina yolcusu kalmasın!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva