HABERLER>GÜNCEL
18 Haziran 2017 Pazar - 09:38

Manisa'daki zehirlenme olayı için Bakan Işık'tan açıklama

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yaklaşık 731 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlanarak hastanelere kaldırıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık; ' "Hiç yemek yemedim dediği halde rahatsızlanarak hastaneye gelen de var' dedi.

Manisa daki zehirlenme olayı için Bakan Işık tan açıklama

Manisa'da 1 ayda 4'üncü kez askeri birlikte benzer olay yaşandı, yüzlerce asker hastaneye kaldırıldı. 

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan 731 asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı. 

BAŞSAVCI ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek yaptığı açıklamada gözaltı sayısının 21'e yükseldiğini belirtti. Açıklama "17.06.2017 tarihinde, Manisa İlimizde bulunan Albay Arif SEYHUN kışlasında akşam yemeğini müteakip bir grup askerin başdönmesi ve mide bulantısı şikayeti ile müracaatı üzerine gıda zehirlenmesi tanısı konulmuş ve ilimiz merkezinde bulunan çeşitli hastahanelere ilk belirlemelere göre 731 askerimizin sevki sağlanarak tıbbi müdahale gerçekleştirilmiştir. 

Tedavi sonucu şuan itibariyle hayati tehlike riski olan askerimiz yoktur. 

Cumhuriyet Başsavcılığımızca meydana gelen mükerrer vakia üzerine(24.05.2017 tarihinde ilk zehirlenme) ikinci bir soruşturma başlatılmış,mağduriyete uğrayan askerlerimizden kan ve idrar örnekleri, akşam yemeğinde servis edilen tavuk ve gıdalardan, kullanılan su ve diğer bütün kullanım malzemelerinden numune alınmış gerekli uzman bilirkişi incelemesine gönderilmiştir.

ÖZEL BÜRO KURULACAK
Yürütülen soruşturma kapsamında, Manisa Emniyet Müdürlüğümüzde, özel bir büro oluşturarak gerekli çalışmalar en titiz bir şekilde devam etmektedir. İlk etapta Kışlaya yemek veren yüklenici Firmanın denetim gözetim ve kontrol sorumlusu olarak tesbit edilen 19 kişi şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmış, bu sayı an itibariyle 21 e ulaşmıştır. 

Konu ile ilgili en ufak bir husus atlanmaksızın her türlü emare araştırılmaktadır. Halkımızın ve kamuoyunun provokasyona meydan verecek yaklaşımlardan uzak durması ve gelişmelerin kendileri ile paylaşılacağının bilinmesi gerektiğini belirtir, saygılar sunarım" denildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENECEK

Bu arada kışla içindeki özellikle yemek üretiminin yapıldığı mutfak kısmındaki güvenlik kamerası görüntülerinin incelemeye alındığı öğrenildi.

7 ASKER TABURCU EDİLDİ

Manisa Valiliği, Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan askerlerden 7'sinin daha tedavi gördüğü hastanelerden taburcu edildiğini açıkladı.

Bugün saat 12.30 itibariyle 37 askerin hastanelerde tedavisine devam edildiği belirilen açıklamada, "Manisa Devlet Hastanesi'nde 22, Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde 7, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 8 asker müşahede altında bulunmaktadır. Tedavileri devam eden askerlerimizin durumu iyiye gitmektedir" denildi.

13 ASKER DAHA TABURCU OLDU

Öte yandan Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, hastanede tedavileri tamamlanan 13 askerin daha taburcu olduğu, 24 askerin tedavilerinin devam ettiği, durumu ağır hastanın bulunmadığı bildirildi.

YEMEK ŞİRKETİNİN SÖZLEŞMESİ İPTAL

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda peş peşe zehirlenme olaylarının ardından gözler yemek ihalesini alan şirkete çevrildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık dün gece yemek şirketinin sözleşmesinin feshedildiğini, yeni ihale açılacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından, Piyade Er Eğitim Tugayı'ndaki askerlerin yemek ihtiyacının nasıl karşılanacağı gündeme geldi ve Manisa'daki belediyeler devreye girdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile merkez Şehzadeler ve Yunusemre belediyeleri, yeni ihale yapılıncaya kadar 6 bin askerin 3 öğün yemek ihtiyacını karşılamaya başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün ilk olarak askerlere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verildi. Askerlere kahvaltıda zeytin, peynir, bal, reçel, tereyağı ve meyve suyu verildi. Öğle yemeğinde ise mönü taze fasulye, makarna, ayrandan oluştu.  Askerlere, akşam karavana olarak nohut, pilav, yoğurt verilmesi kararlaştırıldı.

SAĞLIK PERSONELİ GÖREV BAŞINA ÇAĞRILDI
Bölgedeki hastanelerde çalışan sağlık personeli acil görev başına çağırılırken, askerlerin kaldırıldığı sağlık kuruluşlarına ilaç takviyesi yapıldı.  Merkezefendi ve Manisa devlet hastanelerine sivil vatandaşların kabulü durduruldu, özel hastaneler sivil vatandaşlara ücretsiz hizmet verdi.

- VİDEO: ZEHİRLENEN ASKERLER KONUŞTU: BÜYÜK TEPKİ!

RAHATSIZLANAN ASKER SAYISI 731
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, EDOK Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Ak Partili Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Murat Baybatur ile birlikte bir brifing toplantısı yapıldı. Ardından Manisa Merkez Efendi Hastanesi’nde tedaviye alınan askerleri ziyaret edildi.

Ziyaretin ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, hastanenin toplantı salonunda açıklama yaptı. Rahatsızlanan asker sayısının 59 olduğunu belirten Bakan Işık, bunlardan 372’sinin hataneye sevk edildiğini belirterek, "Bu akşam saat 18.00’de akşam yemeği sırasında Batı Kışlası’nda toplu rahatsızlanma şikayetiyle askerlerimiz hastanelere sevk edildi. Bu akşam yemeğinde toplam 5 bin 470 askerimiz yemek yedi. Bu yemekten etkilenen asker sayımız 590. Yemekten etkilenen askerlerimizin ilk muayeneleri ve müdahaleleri yapıldı. Hastanelere sevk edilen asker sayımız 372" dedi.

’ASKERLERİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK’
Askerlerin hayati tehlikesinin olmadığını belirten Bakan Işık, "Şu anda hastanelerimizde olan asker sayımız 72. Bu askerlerimizden hayati tehlikesi olan yok. Yoğun bakımda olan askerimiz de yok. 51 askerimizi tedbir amaçlı hastanelerimizde tutuluyor. Batı Kışla’da 40 askerimiz müşahede altında. Bu olayı tüm detaylarıyla değerlendirme imkanımız oldu" diye konuştu.

'HİÇ YEMEK YEMEDİM DEDİĞİ HALDE RAHATSIZLANAN DA VAR'
Olayın ardından hızlı bir şekilde tedbirlerin alındığını ifade eden Bakan Işık, şunları söyledi:

"Hiç yemek yemedim dediği halde rahatsızlanarak hastaneye gelen de var, sadece çorba içtim ve cacık yedim şikayetiyle hastaneye gelen de var. Menüdeki çorba, tavuk, pilav, cacık ve tatlının hepsini yedim diyerek hastaneye gelen de var. Bütün bu ifadelere de dikkatlice bakıyoruz. Alınması gereken hangi tedbir varsa alınması gayreti içindeyiz. Olay olur olmaz hemen iki UMKE çadırı kışlada kuruldu. Tiraj birimi olarak 1 sahra çadırı kuruldu. Kışlada görevli 3 askeri tabip, 14 hemşire, 7 sağlık personeline ilave olarak, sağlık bakanlığı 15 doktor ve 51 sağlık personelini görevlendirdi ve müdahaleler hızlı şekilde yapıldı. Halk sağlığı ekiplerinin yaptığı ilk değerlendirmede suda herhangi bir problem olmadığı belirlendi. Şu anda müşahede amaçlı tutulan askerlerimiz dışında önemli bir problemimiz gözükmüyor. Yoğun bakımda ya da hayati tehlikesi olan asker yok."

DÜN AKŞAMKİ ZEHİRLENME VAKASI
Önceki gece Doğu Kışla’da 69 askerin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasına da değinen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "69 askerimizin 62 tanesi bir bölüğün askeri. Bunu özelikle arkadaşlarımız inceliyorlar. Bugün 13.30 itibariyle hiçbir hastanede ve kışlamızın revirinde askerimiz kalmadı. Yemek dışı bir etkenin de sebep olabileceği ihtimalini arkadaşlarımız değerlendiriyorlar" dedi.

ŞİRKET ÇALIŞANLARINA GÖZALTI
Birliğe yemek sağlayan şirketin 21 çalışanı ise gece yarısı gözaltına alındı. Gece saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Manisa Devlet Hastanesine getirilen şirket çalışanları, sağlık kontrolünden geçirilerek, emniyete götürüldü. Bu sırada hastane önünde bulunan bir vatandaş sağlık kontrolünden geçirilen yemek şirketi çalışanlarına tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı ise yaşanan olaya ilişkin, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan başkanlığında enfeksiyon hastalıkları, epidemiyoloji, klinik toksikoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar uzmanlarından oluşan 12 kişilik bir ekibin, olayın sağlık yönünü incelemek üzere özel uçakla yola çıktığını bildirdi.

CHP'Lİ VEKİLDEN İDDİA: AĞIR OLANLAR VAR... SAYI 3 BİN
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de Twitter sayfasından konu hakkında bilgiler paylaştı. Manisa'daki hastaneleri gezen ve hastanelerin hepsinde çok sayıda asker olduğunu belirten Biçer, tedavi gören askerlerin akşam yemeğinde tavuk yediklerini söylediğini belirtti. Biçer sayının 3 bini bulduğunu iddia etti. 

Sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan Manisa milletvekili, "Burası 6 bin askerin olduğu en büyük birliklerden biri. 3 binin etkilendiği ve birliğe sahra çadırları kuruldu diyebilirim. Aralarında durumu ciddi olanlar var" dedi. 

SİVİL VATANDAŞLARIN KABULÜ DURDU
Merkezefendi ve Manisa devlet hastanelerine sivil vatandaşların kabulü durduruldu, özel hastanelerin sivil vatandaşlara bu akşam ücretsiz hizmet vereceği duyuruldu.

Öte yandan, Yunus Emre Belediyesinin ramazan etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Coşkun Sabah konserinin iptal edildiği, tüm belediye personeli ve araçların askerlere destek amacıyla görevlendirildiği belirtildi. 

Manisa'da 23-27 Mayıs'ta aynı kışlada zehirlenme vakası yaşanmıştı. Zehirlenen bin 49 asker hastaneye kaldırılmış, bir asker şehit düşmüştü. Bir askerin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Diğer yandan CHP İzmir Milletvekili Tur Yıldız Biçer, zehirlenen askerlerin durumunu öğrenmek için olay yerindeydi. Yıldız'ın konuştuğu mağdur askerler yaşanan zehirlenme olaylarına büyük tepki gösterdi. (AA, DHA)

 
İçişleri Bakanı Soylu İzmir'de: Askerlerle Ramazan buluşması
 
Ünlü deprem uzmanından İzmir için rahatlatan açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Haziran 2017 Pazar 14:09

4. zehirlenme oluyor, bakan ancak zahmet edip olay yerine geliyor. yahu askere gidip yemekten zehirlenip ölen sizin çocuğunuz olsa ne olur diyeceğim ama bu ülkede zenginin ya da siyasinin çocuğu doğru düzgün askerlik mi yapıyor?

Yorumu oyla      12      5  
İşte İnsan 18 Haziran 2017 Pazar 13:58

Daha öncede aynı birlikte askerlerimiz yemekten zehirlendi başta vali olmak üzere yetkililer "Araştırıyoruz, numuneler tahlile gönderildi vs beyanat verdiler" külliyen toplantı icraat mağfiş yine aynı birlik eğer olayın müsebbibi yemek ise neden o şirketi hakkında birşey yapılmadı yoksa hatırlı kişilermi müsade etmedi.Eğer şirkette sorun yok çalışanlardan bazıları terör örgütü bağlantılı ise niye araştırılmadı.Sağlık,Genelkurmay ve İstihbaratçılardan Ankara‘dan oluşan birim oluşturulmalı acil sonuca gidilip kamuoyuna doyurucu açıklama yapılmalı.Önceden meydana gelen olayı derinlemesine araştırıp gerekli tedbirleri almayanlar hakkında derhal soruşturma yapılmalıdır.O çocuklar bedelli değil vatandaş çocuğu

Yorumu oyla      12      5  
18 Haziran 2017 Pazar 01:53

Chp nin Manisa vekili olayların içinden gelişmeleri aktarıyor, olayları aktardığı için sosyal medyada bol bol küfür yiyor. Milleti zorla askere alıyorsan insan gibi davranacaksın. İnsan gibi koşullar sağlayacaksın. Doğru düzgün yemek vereceksin. Dakika başı mikrofona konuşanlar bu olay karşısında tek kelime etmiyorlar. Devlet Bahçeli neden susuyor? Akp den aman konuşma mı dendi ? Tv kanallarında haber doğru düzgün verilmiyor. Neden ? Askerin babası konuşuyor : çocuğun böbrekleri vb. organlarında sorun var diye. Hesabını kim verecek ?

Yorumu oyla      12      5  
18 Haziran 2017 Pazar 00:52

Bu ülkenin yetkilileri iftar iftar gezerken Manisa'da sürekli askerler zehirleniyor. Yetmiyor üstüne birde dayak diyorlarmış. Yetkililer uyuyor mu ? Genel Kurmay Başkanı nerede ?

Yorumu oyla      12      5  
Avrupa bizi kıskanıyor! 17 Haziran 2017 Cumartesi 22:20

Katar'a bilmem kaç uçak gıda gönderen ülke kendi askerine doğru düzgün yemek veremiyor.

Yorumu oyla      12      5  
17 Haziran 2017 Cumartesi 22:13

Yok artık

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın teröristler böyle teslim oldu!
Siirt’in Pervari İlçesi’nin Herekol Dağı kırsalında 12 Haziran’da başlatılan ...
DSİ’nin yeni bölge müdürü Eker oldu
Merkezi İzmir olan ve Manisa ve Uşak illerinden de sorumlu olan DSİ 2. ...
Erzurum ve Hakkari'den acı haber: 3 şehit!
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının ...
 
Karşıyaka'da takviye: Efsane futbolcunun oğlu...
Spor Toto 2'nci Lig'de Cenk Özbey ve Okan Şahingöz haricindeki tüm futbolcularıyla ...
İzmir'i ayağa kaldıran 'senaryocu baba' her yerde aranıyor!
İzmir'in Dikili İlçesi'nde kendisi denize girerken plajda cipte uyarken ...
Ömer Kavurmacı ve Hüseyin Çapkın tutuklandı
Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY’nin iş ...
 
Çavuşoğlu'nun gezisinde o muhabirlere şok gözaltı!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Körfez krizini sona erdirmek için ...
İzmir'de LYS heyecanı: '09.45' telaşı!
İzmir'de fen bilimleri alanında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ...
Bucaspor'da Başkan Doğan farkı
Spor Toto 2'nci Lig ekiplerinden Bucaspor'da 25 Mart'taki olağanüstü kongrede ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva