HABERLER>EGE
17 Kasım 2015 Salı - 14:05

Manisa’daki ‘paralel’ operasyonda 7 tutuklama daha

Manisa’da, 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 15'i adli kontrol şartıyla 22 şüphelinin serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti. Bunun üzerine şüphelilerden 7'si hakkında tutuklama kararı çıktı. Bu sabah yakalanıp adliyeye sevk edilen zanlılarla birlikte tutuklu sayısı 10'a yükseldi.

Manisa’daki ‘paralel’ operasyonda 7 tutuklama daha

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yaklaşık bir yıldır sürdürüldüğü belirtilen 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) iddiası soruşturması kapsamında, geçen hafta salı gecesi kentteki 35 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ülke genelinde yürütülen soruşturmalarda olduğu gibi bu operasyonda da 1 numaralı zanlı Fethullah Gülen olarak yer aldı. Valiliğin başörtülü kadın şüphelilere takılan kelepçeyle ilgili yaptığı açıklama sonrası "ayrımcılık" eleştirilerine hedef olan operasyonda, ilk olarak 24 kişi gözaltına alındı. Bir gün sonra ise kuyumcu R.K. gözaltına alındı. Gözaltına alınan sayısı 25'e çıktı.
 
Aralarında doktor, avukat, işadamı, eğitimci, müteahhit gibi çeşitli meslek gruplarından kişilerin bulunduğu zanlılardan bir bankada özel güvenlik görevlisi M.H.E. ile aynı yerde operasyon sorumlusu K.E. ve banka çalışanı A.M.B. savcılık talimatıyla emniyetten serbest kaldı. Gözaltındaki kişi sayısı böylelikle 22'e düştü. Olayla ilgili aranan A.E., M.S. ve M.D. teslim olunca gözaltı sayısı 25'e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar adliyeye sevk edildi.
 
İLK OLARAK 3 TUTUKLAMA
Şüphelilerden L.S.Y. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Sulh Ceza Hakimliği'nde yaklaşık 20 saat süren duruşmada M.K., öğretmen Y.A. ve kuyumcu R.K., 'Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme', 'silahlı terör örgütüne üye olma, yönetme', 'terörizmi finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' suçlamalarıyla tutuklandı.
 
15'İ ADLİ KONTROLLE 22 ZANLI SERBEST KALDI
F.E., F.A., F.U., H.G.O., H.Ç., M.E., M.H., M.Y., M.Ç., Ş.A., Ö.Y., Ö.Y., A.E., M.S. ve M.D'nin aralarında bulunduğu 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Şüphelilerden T.A.A., E.H., T.Z., M.D., R.Ü., S.A. ve V.İ. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
 
GÜLEN VE "MANİSA İMAMI"YLA BİRLİKTE 4 ARANAN VAR
Operasyonun 1 numaralı ismi Fethullah Gülen ve şüphelilerin kendi içlerinde "Manisa İmamı" olarak adlandırıldığı öne sürülen özel bir eğitim kurumunda eğitim koordinatörü olan A.Ş. ile kuyumcu İ.A.nın ve H.T.K.'nin arandığı kaydedildi.
 
İTİRAZ ÜZERİNE 7 TUTUKLAMA
Operasyonla ilgili dün gece sıcak gelişmeler yaşandı. Savcılığın serbet bırakılmalara itirazı üzerine 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, kararı tekrar görüştü. Serbest kalanlardan Ö.Y., kardeşi Ö.Y., Avukat A.E., Mobilyacı M.D., Muhasebeci F.U., Ş.A. ve F.A. hakkında dosya üzerinden inceleme yapan Manisa 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararı verdi. Bu sabah tekrar gözaltına alınan zanlılar, emniyete getirildi. Buradan sağlık kontrolü için Manisa Devlet Hastanesi'ne götürülen şüphelilere kelepçe takılmadığı görüldü.
 
TEPKİLİ ZANLI: "ÇOCUKLARIMI TERÖRİST YETİŞTİRECEĞİM"
Zanlılardan bir ilkokulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ş.A., otobüsten inerken basın mensuplarına, "Bu haksızca zulmü bize reva görenleri Allah kahrı perişan eylesin. Hırsızlık yapmadım, rüşvet yemedim. Evimde bile bıçağı aileme verirken tersinden veriyorum. Terörden tutuklanıyorum ben. Benden efendilik beklemeyin. 56 yaşına kadar ben bir din bilgisi öğretmeniyim. Allah'tan korkun. Benden efendilik beklemeyin. Çocuklarımı terörist yetiştireceğim" dedi. Avukat A.E. de sağlık raporuna götürülürken "Bizi terörist ilan ediyorlar" diye bağırdı.
 
Zanlılar haklarındaki karar yüzlerine okunmak üzere adliyeye getirildi.

KARAR YÜZLERİNE OKUNDU
Manisa 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nce haklarında tutuklama kararı verilen Ö.Y., kardeşi Ö.Y., avukat A.E., mobilyacı M.D., muhasebeci F.U., Ş.A. ve F.A.'nin karar yüzüne okundu.
 
Böylelikle tutuklu sayısı 10'a çıktı. Zanlılar, cezaevine gönderildi. (dha)

 
Ege sularında ölüm yolculuğu durmuyor
 
İzmir Emniyeti’nden derbi harekatı: Holigan avı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te kapı altından atılan esrarengiz notlar!
Meclis’te milletvekillerinin ofislerine yemin töreni öncesinde ilginç bir not dağıtıldığı öğrenildi.
Facia denizi Ege 9 kişiye daha mezar oldu!
Yunanistan’ın İstanköy Adası'na yarım mil uzaklıkta alabora olan lastik ...
AK Parti Manisa'da kritik istifa: Meclis'te artık...
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubundan Hüseyin Akkurt’un ...
 
Çılgın davulcu: 6'sını birden aynı anda çalıyor!
Uşak'ta yaşayan Erkan Karagöz, aynı anda çaldığı davul sayısını 4'ten ...
Tekne motoru hırsızlığına 2 tutuklama
Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde balıkçı teknelerinin motorlarını çalan iki ...
Kaza değil cinayet! Yolun ortasına bıraktı: 2 ölü
Acıpayam'da, sürücüsü tarafından yol ortasında terk edilen gübre serpme ...
 
Yürek yakan kare: 600 metrede bir aile bitti!
Bu kare için söylenecek söz yok... Anneleri, babaları ve kardeşlerini ...
Denizli iş dünyasından asgari ücret çağrısı!
Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu, asgari ücretin net 1300 ...
Marmaris'te akü hırsızına suçüstü
Marmaris İlçesi'nde, park halindeki çeşitli araçlardan akü çalan 28 yaşındaki ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva