HABERLER>EGE
3 Haziran 2015 Çarşamba - 17:33

Manisa'da Erdoğan afişleri parçalandı: 3 gözaltı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Haziran'daki Manisa mitingi öncesinde Alaşehir ilçesinde cadde ve sokaklara asılan 25 çerçeveli afişinin tahrip edilmesiyle ilgili olarak 3 genç gözaltına alındı.

Manisa da Erdoğan afişleri parçalandı: 3 gözaltı

MANİSA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa 2'ci sıra milletvekili adayı Zeynel Balkız, gözaltılara tepki gösterip, bunun hukuka aykırı olduğunu söyledi. Balkız, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı'nın afişlerinin kimler tarafından konulduğu, yasal olup olmadığı, seçim yasakları kapsamına girip girmediği konusunda hiçbir değerlendirme yapılmamış olmasını ise eleştirdi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 4 Haziran Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak Manisa mitingi öncesinde Alaşehir ilçesinde cadde ve sokaklara asılan 25 çerçeveli afişi, tahrip edildi. AK Parti Alaşehir İlçe Teşkilatı konuyla ilgili savclığa suç duyurusunda bulundu. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen polis, söz konusu afişlerin asılı olduğu cadde ve sokaklardaki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, afişlere zarar verdikleri gerekçesiyle T.B. (17), F.B. (22) ve E.K.'yi (19) gözaltına aldı. Üç genç ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_06/2015_06_03/370d1c69430120b8d192ff6050e3a486.jpg

Gençlerin gözaltına alındığının duyulmasının ardından MHP Manisa 2'ci sıra milletvekili adayı Zeynel Balkız, partisinin Alaşehir ilçe lokalinde basın toplantısı düzenledi. Balkız, cumhurbaşkanının Manisa'da yapacağı mitingi eleştirip, "Cumhurbaşkanı burada tamamen tarafsızlığını bırakmış, siyasal bir taraflılığın göstergesi olarak artık AK Parti'nin cumhurbaşkanı haline gelmiştir. Eğer cumhurun başı olsaydı, Manisa'daki bir siyasal mitinge kendisini davet ettirmeyecek ve bu pankartlar asılmayacaktı. Kalkacak otobüslerde de mitingi düzenleyenin ismi yok. Bu apaçık bir manipilasyondur ve Cumhurbaşkanlığı siyasete alet edilmiştir. Bu haliyle Cumhurbaşkanı cumhurun değil AK Parti'nin cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla tahrip edildiği ileri sürülen afişlerle ilgili olarak gerek savcısının gerekse emniyet müdürlüğünün harekete geçmesi hukuka aykırıdır. Üç gencin de gözaltına alınması da hukuka aykırıdır. Bu hukuğun çiğnendiği noktadır. Çünkü bir olayın suç olabilmesi için kanunlarda suç şeklinde tarif edilmesi lazım. Kimin koyduğu belli olmayan, sahibi olmayan pankartkarın ortadan kaldırılması ile ilgili iddiada öncelikle bir siyasi partinin şikayetçi olamaması lazım. İkincisi hiçbir koruması olmayan pankartların yırtılmasıyla ilgili kanunlarda tarif edilmiş bir suç yok. Bu ne cumhurbaşkanına hakaret ne tehdit, sövme ne de hırsızlık ve mala zarara verme suçunu oluşturur. Sokaklara konmuş olan bir duyuru kağıdının veya bir fotoğrafın sadece yırtılma veya ortadan kaldırılmasıyla ilgili bir suç oluşmuş değildir. Bunun yanında tarafsızlık ilkesi tamamen ortadan kalkmış ve kendilerine suç isnat edilen gençlerimiz gözaltına alınmışlardır. Buradan şunu anlıyoruz, maalesef savcılar ve emniyet güçleri iktidar ve cumhurbaşkanı tarafından büyük bir baskı altında tutulmakta. Ayrıca, iktidara yaranmak isteyen kamu görevlileri derhal harekete geçip üç gencimizi gözaltına alma suçunu veya kanuna aykırılığı işlemişlerdir. Eğer pankartların kaldırlması suç ise MHP'nin 35 tane pankartı ortadan kaldırılmıştır. Biz de bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Büyük bir ihtimalle bunun AK Partililer tarafından yapıldığını tahmin ediyoruz. Bakalım kamu görevlileri aynı hassasiyeti gösterecekler mi göreceğiz. Umuyoruz ki bu üç gencimizle ilgili takipsizlik kararı verilir" diye konuştu.

"ÜZÜM KANDIRMACASI"
İktidar partisinin 60 bin ton üzüm aldığını iddia ettiğine de dikkati çeken Balkız, "2013 sezonunda üzüm 4.5 liradan satılırken, geçen yıl maalesef bu rakam 2.5-3 liraya geriledi. Eğer devlet 60 bin ton üzüm alışını tam sezonun açıldığı dönemde yapsaydı biz bu kararı ayakta alkışlardık. İktidara da teşekkür ederdik. Ama üzümler üreticinin elinden çıktıktan sonra AK Parti'nin Manisa il kongresinde, 'Üreticilerimize destek amacıyla 60 bin ton üzüm alacağız' diyerek, üreticilerin ağızlarına bir parmak bal çaldılar. Oysa üreticinin elinde üzüm kalmadı. Son yaptığımız incelemede TARİŞ'ten sadece 1200 ton üzüm bağlantısı yaptıklarını gördük. 2015 üzüm sezonu için bir bağlantı olmadığı için biz buna sedece '58 bin 800 kiloluk yalan' diyebiliriz" diye konuştu.
 
 

 
Ünlü denizci Sadun Boro yoğun bakımda
 
Ve ‘İzmir’in çılgın projesi’ yola çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü denizci Sadun Boro yoğun bakımda
Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk olan 87 yaşındaki Sadun Boro, aniden ...
Aydın Şeyhmus'u arıyor: Kanala girdi...
Aydın'da, serinlemek için bugün saat 16.00 sıralarında Devlet Su İşleri'ne ...
Üniversiteli Sedef’in kahreden ölümü
Balıkesir'de, üniversite öğrencisi Sedef Baysal, gittiği festivalde atılan ...
 
Elektrik direğine sıkışan tilki yavruları ve baykuş kurtarıldı
Afyonkarahisar'da içi boş beton elektrik direğinde sıkışan 6 tilki yavrusuyla ...
AKÜ Fizik Tedavi Hastanesi uluslararası tescil aldı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ...
Kamyon şarampole uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Muğla’nın Ula İlçesi'nde, rampa aşağı inerken freni boşaldığı belirtilen ...
 
Aydın’ı sağanak vurdu!
Aydın’ın Nazilli İlçesi'nde, akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak ...
Maden şehidinin babası evlilik vaadiyle dolandırıldı
Manisa'nın maden faciasıyla sarsılan ilçesi Soma'da, faciada hayatını ...
Denizli'de 250 lira taksitle konut projesine büyük ilgi
AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva