HABERLER>GÜNCEL
1 Haziran 2020 Pazartesi - 16:01

Makam arabası kurşunlanmıştı: Hangi ismi işaret etti?

Makam arabası gece yarısı kurşunlanan Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer bir önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yeğeni olan Belediye Şirketi Genel Müdürü Niyazi Arslan’ı işaret etti. Koçer, “Yakınen tanıdığım öğretmen arkadaşım yanıma gelerek ‘seni öldürecekler’ dedi. Karşıyaka bölgesinden adamlar ayarlanmış” diye koştu. Koçer, emniyete başvurarak koruma talebinde bulundu.

Makam arabası kurşunlanmıştı: Hangi ismi işaret etti?

EGEDESONSÖZ- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla organize suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonda çok sayıda kişi tutuklanırken iddianame hazırlandı. İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede 38 sanık ve 22 müşteki yer aldı. İddianamede Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in arabasının kurşunlanması olayına ayrıntılarıyla yer verildi. Partide bir dönem CHP İlçe Başkanlığı da yapan Koçer, Çiğli Belediye Başkanlığı’na Utku Gümrükçü’nün seçilmesinden sonra “siyasi başkan yardımcısı” olarak meclisten görevlendirilmişti.

Cumhuriyet Savcısı Ozan Tufan Kayıran tarafından hazırlanan 300 sayfalık iddianamede suç örgütünün lideri olarak Gürcistan’da yaşayan Deniz (Binali Camgöz) gösterildi. Hem olayın yaşandığı gün hem de sonrasında ifadelere başvuran emniyetin tutanaklarına iddianamede ayrıntılı olarak yer verildi. 

ORGANİZE ETTİ
Koçer, iddianamenin ayrıntılarına yansıyan açıklamalarında park bahçeler, destek hizmetleri, halkla ilişkiler ve İŞ-Kur gibi personel yoğunluğu olan birimlerden sorumlu olduğunu vurgularken göreve geldikten sonra belediye başkanının inisiyatifiyle bir kısım işçilerin işlerine son verdiklerini anlattı. Koçer, işten çıkartılan işçilerin tepki vermesi ve eylem yapması gibi konuları organize eden kişinin Niyazi Arslan olduğunu söyledi. 

CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı ve Belediye Şirketi eski Genel Müdürü de olan Arslan’a eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Baransel Güler’in de destek verdiğini hatta kendisini tehdit ettiğini vurgulayan Koçer, "Ben aktif olarak siyaset yaptığım için olaya ilişkin olduğunu bilmiyorum ancak bu tarihten yaklaşık bir buçuk ay öncesinde yakınen tanıdığım öğretmen arkadaşım yanıma gelerek ‘seni öldürecekler’ dedi. Kim olduklarını bilmiyorum.  Emniyette ilk ifademden sonra çevreden aldığım duyumlarda bana ateş eden şahsın olayda kullandığı silahı çiğli ilçesinde taksicilik yapan Sedat isminde birisinden aldığını, olay sonrası bu silahı taksici Sedat’a geri verdiğini duydum” sözleri iddianamede yer aldı.

MUSLUĞU KESİLEN KİŞİLER
Bilgisine başvurulan Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün de sözleri iddianamede şu şekilde yer aldı:

“Belediyenin kurumsal yapısında daha verimli çalışma yapılması için bazı değişiklikler yaptık, Aynı zamanda Belediyenin mülkü olan işletmesi uzun yıllardır aynı kişiler tarafından yapılan mülklerin belediye şirketi bünyesine geri kazandırdık. Bu süreçte benim yönetimime karşı bazı tepkiler oluştu. Bu tepkilerin neticesinde yaptığımız değişikliklerden dolayı bana veya başkan yardımcılarıma karşı bir eylem yapılacağı konusunda duyumlar geldi. Eylemin yapıldığı gün Koçer benimle birlikte belediyenin tesisinde etkinlikteydi, etkinlikten ayrıldıktan sonra ikametine geçtiği sırada olayın gerçekleşti. Olayı öğrendikten sonra olay yerine gittim. Bu olayla ilgili bana veya belediyemize ait her hangi bir iletişim aracılığıyla ulaşmış bir tehdit unsuru veyahut ta suç üstlenme tarzında bir konu gelişmemiştir. Bende sadece bu konu hakkında sokakta konuşulanlarla ilgili bilgiler gelmiş olup bu bilgilerin doğruluk derecesini bilmemekle birlikte bizden önceki Belediye Şirket Müdürü Niyazi Arslan’ın bu eylemi gerçekleştirdiği hususunda sokakta konuşmalar vardır, hatta Niyazi Arslan’ın bu konuda Deniz Camgöz isimli tekin olmayan şahsın etrafındaki adamları kullandığı yönünde konuşmalar vardı. Doğruluğu ispatlanmamış konu hakkında her hangi bir isnatta bulunmayacağım. Bu olayı gerçekleştiren kişilerin kurumuzda yapmış olduğumuz değişikliklerden dolayı musluğu kesilen kişiler tarafından organize bir şekilde yapıldığını değerlendirmekteyim. Bu olayın Ali Rıza Koçer’in kişisel konusu olduğunu zannetmiyorum, kendisi başkanvekilim olduğundan dolayı bu olayın gerçekleştirildiğini değerlendirmekteyim"

MENFAAT ÇATIŞMASI YAŞAMADIM
Partide ilçe başkanlığı yapan Zeynel Mertoğlu’nun Koçer ile ilgili kendisi ile siyaseten bir sürtüşmelerinin olmadığını fakat 2019 yılı içerisinde Çiğli Belediyesinden işten çıkarılmalar dolayısıyla yürütmüş olduğu açlık grevi sırasında ufak bir tartışmasının olduğunu, bu tartışma sonrası kendisinin şikayeti üzerine açılan soruşturmada hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğini, ayrıca işe iade konusunda da iş mahkemesinde davalarının halen devam ettiğini, Koçer ile hiçbir maddi ve manevi menfaat çatışması ve husumetinin bulunmadığını, bu nedenle yaşanan tartışma sonrasında bir daha hiç görüşmediklerini, bu nedenle yaşanan saldırı hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını anlatması da iddianamede ayrıntılı olarak yer aldı.  İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Baransel Güler de konudan haberdar olmadığını söyledi.

 
Kavgayı ayırırken şehit olan polise acı veda
 
Mantar toplarken buldular: 2 bin 800 yıllık!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Haziran 2020 Salı 09:42

Çiğli bu kısır döngülerle vakit kaybedeceğine ilçede hizmet ve kalite verilebilseydi bugün İzmirin bir numaralı seçkin ilçesi olacaktı. Çiğli sürekli böyle hadiselerle kendini gösteriyor.

Yorumu oyla      6      3  
bucalı 2 Haziran 2020 Salı 02:27

Şimdi bu olayı yorum yapmak istemiyorum...yorumunu izmirdeki partililerin yapmasını bekliyorum..

Yorumu oyla      4      3  
altan koralttan 1 Haziran 2020 Pazartesi 19:45

kurtlar vadisi cehape...

Yorumu oyla      6      6  
haluk 1 Haziran 2020 Pazartesi 17:16

mafya siyaset iç içe. aferin

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavgayı ayırırken şehit olan polise acı veda
Bursa’da iki grup arasında çıkan kavgayı ayırırken pompalı tüfekle vurularak ...
MEB'den özel okul açıklaması!
MEB "Özel okullar, 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla ...
20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu için başvurular başladı
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ataması yapılacak sözleşmeli öğretmen ...
 
Diyanetten yeni normal dönem açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, corona virüs tedbirlerine ilişkin, "Ülke ...
İzmir'de kapalı havaya rağmen denize girdiler
İzmir'de, havanın kapalı olmasına rağmen 1 Haziran'dan itibaren normalleşme ...
Skandal olay! Suçüstü yakalandılar
Diyarbakır'da özel bir firmaya ait kamyonların şoförleri, yakınında yerleşim ...
 
İzmir'i sağanak vurdu!
İzmir yaz mevsimini gök gürültülü sağanak yağış ile açtı. Yağış sebebiyle ...
Çobanlık yaptığı tepeye hayalini kurduğu oteli yaptı
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde Tahsin Altun (56), çocukluk yıllarında çobanlık ...
Abdurrahim Albayrak'ı dolandıranlara ikinci operasyon
Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ı telefonla arayan ve Bahçelievler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva