HABERLER>GÜNCEL
22 Ocak 2021 Cuma - 12:10

Mahkemenin darp kararına isyan: Canıma bir şey olmadan gereken yapılsın!

Karşıyaka ilçesinde eşini darbedip, odaya kilitleyerek alıkoyduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Kadir Ö.'ye (31) iyi hal indirimiyle 150 gün karşılığı 3 bin TL para cezası verildi. Ceza ertelenirken, karara isyan eden Emine Ela Ö., "Adalet istiyorum. Canıma bir şey olmadan, gereken yapılsın istiyorum" dedi.

Mahkemenin darp kararına isyan: Canıma bir şey olmadan gereken yapılsın!

Karşıyaka'da yaşayan Emine Ela Ö. (32), geçen nisan ayında, eşi Kadir Ö'ye (31) boşanmak istediğini söyledi. Çıkan tartışmada Kadir Ö., Emine Ela Ö.'yü ölümle tehdit etti. Darbedip, odaya kilitledi. Alt katta oturan Emine Ela Ö.'nün üvey babası S.E., çığlık seslerini duyup üst kata çıktı. Vatandaşlar ise durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, Emine Ela Ö.'yü kilitli odadan kurtardı. Hastaneye giderek, darp raporu alan Emine Ela Ö., eşinden şikayetçi oldu. Kadir Ö. hakkında 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından dava açıldı.

Karşıyaka 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuksuz sanık Kadir Ö., şikayetçi Emine Ela Ö. ile taraf avukatları katıldı. Kadir Ö., "Eşim panik atak rahatsızlığı olduğu için bağırmaya başladı. Masa üzerindeki eşyaları dağıtmaya başladı. Ben de kendisini tuttum. Bunun üzerine kendisini arka odaya kilitledi. Kayınpederim gelince durumu anlattım. Ben herhangi bir şey yapmadım" dedi.

Mahkeme Kadir Ö.'yü, 'kasten yaralama' suçundan iyi hal indirimiyle 150 gün karşılığı 3 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Para cezası ertelenen Kadir Ö., 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından ise beraat ettirildi.


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve İzmir Kadın Meclisi üyelerinin destek verdiği Emine Ela Ö., duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, "O gün beni odaya kilitledi. Şiddet uyguladı. Cinsel tacizde bulundu. Ben o kapalı odadan polis tarafından çıkarıldım. Üstüm, başım yırtıktı. Şikayetlerimizi ilettik fakat hiçbir şekilde cinsel taciz ve tehdit konusunda kovuşturmaya yer verilmiyor. Vücudumdaki zorlamalarla alakalı adli raporum da var. Bırakın ceza vermeyi, kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiş. Ben adalet istiyorum. Canıma bir şey olmadan, gereken yapılsın istiyorum" diye konuştu.

Avukat Melike Göker de "Müvekkilim Ela hanım eşinden 'cinsel saldırı', 'hakaret', 'tehdit' ve 'yaralama' suçlarına maruz kaldığı için şikayetçi olduk. Cinsel saldırı yönünden müvekkilimin yaşadığı vahşette, herhangi bir soruşturma yapılmaksızın kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. Sanık sadece yaralama yönünden ceza aldı. Şikayetimizde aslında 'hürriyete tehdit' suçu da oluşturulmuştu. Müvekkilim o gün polis nezdinde kurtarılmıştı. Şu anda 'tehditten', 'hakaretten' beraat eden karşı taraf, sadece 'yaralama' suçundan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Yani hiçbir ceza almadı. '5 yıl boyunca herhangi bir kasıtlı suça karışmayacaktır' deniyor. Biz diyoruz ki, bunun ikinci ve üçüncü suçları da var. Tazyikli hapis ceza verilsin. Tazyikli hapis cezasının verilmemesinin nedeni de karşı taraf karakoldan uzaklaştırma kararına dair evrakı almıyor. Almadığı için, ikinci, üçüncü, dördüncü suçu işliyor. Bu insanın ölmesini mi bekliyorsunuz? Suç işleyen bir insan neden karakoldan hakkında çıkan uzaklaştırma kararını almaya gitsin? Bu kararın peşine düşeceğiz. Eş de olsa, katiyen hiçbir kadına istemediği bir şey yaptırılamaz" dedi.

 
Bakan Tüzmen'den Kınık ziyareti
 
Kemalpaşa'da can dostlar unutulmuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelli Yusuf, sadece Nwakaeme'ye tepki veriyor
Trabzon'da küçük yaşlarda geçirdiği rahatsızlık sonucu kısmi beyin felci ...
E-karneler e-okul üzerinden verildi
Eğitime uzaktan devam eden öğrenciler yarıyıl karnelerine e-Okul üzerinden ...
Zam farkları bugün hesaplara yatırılacak
Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alan 2.3 milyon kişinin ...
 
Bedelli askerlik tarihleri ve sonuçları açıklandı!
Milli Savunma Bakanlığı, Ocak/Şubat/Mart 2021 döneminde yedek subay, yedek ...
Mutfakta yangın var! Fiyatlar neden arttı, nasıl düşer?
Mutfakta yangın var! Fiyatlar neden arttı, nasıl düşer?
Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde saat 09.57'de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Vakıfbank'tan 40 milyar TL'lik yeni kredi paketi
Vakıfbank, başta imalatçı ve ihracatçı firmalar olmak üzere işletmelerin ...
Koronavirüs temizlik hastalığını tetikledi
Koronavirüs mücadelede uygulanan kişisel hijyen önlemleri, bazı kişilerde ...
O illerde 2020 yılında kadın cinayeti işlenmedi...
'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu', 2020 yılı raporunu açıkladı. ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva