HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2018 Pazartesi - 16:50

Mahkeme Menemen’deki ocağa ‘dur’ dedi ve doğa kazandı!

Menemen’de kurulmak istenen kalker ocağı için verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararı iptal edildi ve mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Menemen Belediye Başkanı Şahin de, “Karagöl dahil olmak üzere bölgeye ciddi zarar verecek olan bu taş ocağına karşı direndik. Bu direnişte halkın büyük desteğini aldık. Haklı mücadelemizi mahkeme de tescilledi. Orada ağaçların kesilmesine dur denildi. Bu mücadelede bize sahip çıkan başta CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Doğa kazandı, yeşil kazandı” dedi.

Mahkeme Menemen’deki ocağa ‘dur’ dedi ve doğa kazandı!

EGEDESONSÖZ- Menemen'in kırsal Alaniçi ve Göktepe mahallelerine yakın bir bölgede, 85 bin 990 metrekarelik alanda kalker ocağı kurulması için 2 Ocak 2017 tarihinde İzmir Valiliği’nden 'ÇED gerekli değildir' kararının çıkmasının ardından İzmir 6'ıncı İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması istemiyle dava açıldı. Mahkeme, 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etti. Ardından şirket proje alanını küçülterek yeniden 'ÇED gerekli değildir' kararı aldı. Avukat Suna Geçici, bu kararın iptali için de dava açtı. İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı.  Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Süreçte ocağın kurulması planlanan bölgede yüzlerce çam ağacı kesilmiş duruma tepki gösteren Menemenliler, ‘Karagöl’e dokunma’ hareketi çerçevesinde ağaçların kesildiği alana giderek basın açıklaması yapmıştı. Menemenlilerin sesine duyarsız kalmayan CHP’nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP’nin İzmir Milletvekillerini de yanına alarak ocağın kurulacağı alanda incelemelerde bulunmuştu. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin başta olmak üzere, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Murat Bakan, Mahir Polat ve Bedri Serter, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Orhan Kasap ile İzmir Şube Başkanı Özhan Kaynarca, Ankara Şube Başkanı Hüseyin Arkan ve Antalya Şube Başkanı Ufuk Aydın, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Ülkü Karaalioğlu, Menemen Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri Metin Uzunallı, Mustafa Sevinç, Oskay Dönmez ve Adnan Gökdemir, AK Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Yıldız ve MHP’li Meclis Üyesi Tanzer Sucu, Menemen Kent Konseyi Başkanı Sebahattin İpektepe, ADD Menemen Şube Başkanı Elif Orhan, Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, Avcılar Kulübü Başkanı Ergun Şengül, Emiralem Çevre ve Dayanışma Platformu Temsilcisi Av. Diler Bosut, Menemen Muhtarlar Derneği Başkanı Nurgül Uysal ve Menemen’in Muhtarları da açıklamaya destek olmuştu.

DOĞA MÜCADELESİ KAZANDI!
Menemen’de taş ocağına karşı halkı örgütleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin mahkeme kararını olumlu bulduklarını söyledi. Şahin, “Karagöl dahil olmak üzere bölgeye ciddi zarar verecek olan bu taş ocağına karşı direndik. Bu direnişte halkın büyük desteğini aldık. Haklı mücadelemizi mahkeme de tescilledi. Orada ağaçların kesilmesine dur denildi. Bu mücadelede bize sahip çıkan başta CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca’ya Milletvekillerimiz Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel’e, vatandaşlarımıza ve bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Doğa kazandı, yeşil kazandı” dedi.

 

 
'Ben de seni çok seviyorum canım kızım'
 
'Yol yakınken bu işi bırak Hande Erçel'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Güven 13 Kasım 2018 Salı 12:45

Yorum yapan Melis isimli kullanıcı sanırım kripto taşocakçı. Onlar yayıyor bu umutsuzluğu. Kararların uygulatıldığı yüzlerce yer var Mücadelenin içinde olsa tanırız ve zaten böyle söylemez.

Yorumu oyla      9      5  
Melis 12 Kasım 2018 Pazartesi 21:55

Çevre lehine hangi mahkeme kararını bu iktidar takmış. Bunlar ne yazık ki boşa sevinç haberleri.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5’inci döneme yelken açan Başkan Şahin: Aday olmama hakkım yok!
Menemen Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Şahin, 4 dönemdir görev yapmasının ...
Karabağlarlı kadınlar Ata’sının huzurunda
Karabağlar Semt Merkezi kadınları, 10 Kasım nedeniyle Ulu Önder Mustafa ...
Bornova’da 'iz bırakanlar' bir araya geldi
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği ile Bornova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ...
 
Bornova’da Ata’ya saygı yürüyüşü
Ata’ya Saygı Yürüyüşü, Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ...
Buca'da derde derman merkez
Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere farklı sosyal kesimlerden gelen ...
İzmir'in iki ilçesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Buca ve Bornova'da 1 günlük su kesintisine gidileceğini bildirdi.
 
İzmir'de bu kursa giden işsiz kalmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın açtığı “Gaz Altı Kaynağı” ...
AASSM'de Akdeniz zirvesi: İzmir sempozyumuna çağrı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, İzmir Belediyesi’nin 150. ...
Başkan Çalkaya Egedesonsöz'e konuştu: Görev verilirse tereddütsüz yaparım
Başkan Çalkaya Egedesonsöz'e konuştu: Görev verilirse tereddütsüz yaparım
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva