HABERLER>GÜNCEL
4 Mart 2019 Pazartesi - 13:26

Maç sırasında jiletli saldırı olayında flaş gelişme

Cumartesi günü Diyarbakır’da oynanan Amedspor - Sakaryaspor maçında saha içinde yaşanan olayların yankıları büyüyor. Sakaryaspor maçta futbolcularının jilet ile yaralandığını iddia ederken, Amedspor oyuncularının elinde kesici ve delici bir alet olmadığını ve taraftarlarının tahrik edildiğini öne sürdü. Polis, Sakaryasporlu futbolcuların şikayeti sonrası olay hakkında soruşturma başlattı. Mahkeme, oyuncu Mansur Çalar'a adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

Maç sırasında jiletli saldırı olayında flaş gelişme

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta cumartesi günü oynanan ve 1-1 sona eren Amedspor - Sakaryaspor maçının yankıları büyüyor. Maç öncesi ısınma sırasında gergin anların yaşandığı müsabakada ev sahibi ekibin kaptanı Mansur Çalar'ın, avucuna gizlediği jilete benzer kesici aletle rakip futbolcular Tevfik, Dilaver, Hacı Ömer Doğru ve Ferhat'ı yaraladığı iddia edildi. Sakaryasporlu futbolcuların maç sonrası sosyal medyada hesaplarından yaralandıklarını gösteren fotoğrafları paylaşması, sporkamuoyunda büyük tepki topladı.

Sakaryalı futbolcular şikayetçi oldu
Olayın ardından soluğu hastanede alan Sakaryasporlu futbolcular darp raporu aldı. Olayda yaralanan Tevfik Köse, Dilaver Güçlü, Hacı Ömer Doğru ve Ferhat Yazgan, aldıkları darp raporlarının ardından, Amedspor kaptanı Mansur Çalar’dan şikayetçi oldu ve suç duyurusunda bulundu.

Adli kontroller serbest kaldı
Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nde kaptan Mansur Çalar, savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Çalar'a adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

İŞTE O ANLAR:

Amed’den açıklama: “Algı operasyonu başlatıldı”

Amedspor Kulübü, yaşanan bu olayların ardından sosyal medya hesaplarından şu bildiriyi yayımladı:  “Bilindiği üzere dün oynadığımız Sakaryaspor maçında Sakaryaspor oyuncusu Dilaver Güçlü’nün özellikle İstiklal Marşı okunurken yaptığı hareket sporcu ve taraftarlarımızı tahrik etmiştir. Adı geçen sporcu bununla kalmayıp attığı golden sonra yedek kulübemize giderek yine yaptığı el kol hareketlerine devam etti. Adeta sporcu ve taraftarlarımızı planlı bir şekilde tahrik etmek isteyen bu sporcu maç süresince bu hareketlerine devam etmiştir.

Sporcunun yaptığı bu hareketler maçın sporcular arasında gergin geçmesine zemin hazırlamıştır. Yine rakip takım ve takımın yayıncı kuruluşu Tv264, sporcumuz Mansur Çalar’ın elinde jilet olduğu ve jilet ile rakip sporcuları yaraladığı şeklinde algı operasyonu başlatmışlardır.

Tv264’ün sosyal medyaya servis ettiği görüntülerde sporcumuz Mansur Çalar’ın elinde herhangi bir delici-kesici alet olmamasına rağmen sporcumuzun İstiklal Marşı okunurken sol elinin üzerine televizyonlarının logosu atılmak suretiyle işaretlenmiş ve elinde bir şey varmış izlenimini verilmiştir. Görüntüler dikkatlice izlendiğinde ise sporcumuzun elinde herhangi bir delici ve kesici aletin olmadığı görülecektir. Sporcularımızı ve kulübümüzü kesici alet yalanı ile hedef haline getirenler başka bir yalanla taraftarlarımızın ve sporcularımızın İstiklal Marşı’nı ıslıkladığı yalanını da ortaya atmışlardır. İstiklal Marşı okunurken onlarca kişi tarafından çekilen görüntüler elimizde mevcuttur. Birçoğu ise sosyal medyada yayınlanmış durumdadır.

Bu algı operasyonu kesinlikle gerçeği yansıtmamakla birlikte kulübümüzü hedef haline getirme amacını taşımaktadır. Yaptığı hareketler ile maçın gergin geçmesine neden olan Dilaver Güçlü hakkında federasyona suç duyurusunda bulunacağız. Spor sahalarında toplumu ayrıştıracak kin ve nefretin oluşumuna yol açan bu davranışları kınıyor, yeşil sahalarda kardeşliğin ve dostluğun yeşermesini diliyoruz.”

Sakaryaspor’dan açıklama bekleniyor
Yaşanan bu olaylardan sonra Sakaryaspor Kulübü’nün, bugün yazılı bir açıklama yapması bekleniyor.

 
Göz-Göz ateş hattına düştü
 
İzmir'de önemli buluş: Genetik hastalıklar 1 saatte öğrenilebilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversitelere başarı karnesi verilecek
YÖK Başkanı Saraç, "Bu yıldan başlayarak her yıl üniversitelere başarı ...
İzmirli kadınlar güçlerini birleştiriyor
İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC), İzmir Barosu, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, ...
Kripto FETÖ operasyonu: 25'i asker...
Bursa merkezli FETÖ soruşturması kapsamında 25'i muvazzaf 50 şüpheli hakkında ...
 
93 terörist etkisiz hale getirildi!
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, şubat ayında gerçekleştirilen operasyonlarda ...
Ödemiş'te kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde kamyonet ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı. 
4 arkadaşını yaktığını itiraf etti!
İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde 5 katlı bir binanın 2. katında henüz bilinmeyen ...
 
İzmir'deki iğrenç olayda babaya 'iyi hal' indirimi!
İzmir'de, A.G. (9) isimli kızına, nitelikli cinsel istismarda bulunduğu ...
Bir acayip seçim: Aday çok, mahalle yok
Diyarbakır Sur'da, sokağa çıkma yasağı nedeniyle boşalan 6 mahallede muhtarlık yarışı yaşanıyor.
Damat dehşeti! Bir evden 4 ceset çıktı
Gebze ilçesinde, Ferhat Aslan kayınvalidesi Ayşe Dayıoğlu ve kayınbiraderleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva