HABERLER>SAĞLIK
17 Ocak 2019 Perşembe - 11:07

Lösemili Atakan için ilik bulunana kadar zaman kazanılacak

İzmir'de, kemoterapiye cevap vermeyen lösemi hastası üniversite öğrencisi Atakan Gür (22) için zaman kazanmak amacıyla yurt dışından yeni bir kanser ilacı getirildi. Gür'ü bir an olsun yalnız bırakmayan ailesi ve arkadaşları, Atakan'ın ilik nakli olabilmesi için tüm Türkiye'ye, kök hücre bağışı çağrısında bulundu. Atakan için sosyal medyada da kampanya başlatıldı.

Lösemili Atakan için ilik bulunana kadar zaman kazanılacak

İzmir’de yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Atakan Gür, yaklaşık 1,5 yıl önce öksürük ve halsizlik şikayetleriyle doktora gitti. Birkaç özel hastanede tetkikleri yapılan Gür’e ve ailesine, ilk başlarda alerjik belirtiler olduğu söylendi. Şikayetleri geçmeyen Gür'ün ailesi, Ege Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Murat Tombuloğlu’na danıştı. Gerekli kontrollerin yapılmasının ardından Atakan Gür'e lösemi teşhisi konuldu. Bateri çalan ve ileri derecede İngilizce bilen Atakan Gür, 6 ay boyunca çeşitli tedavilerin yanı sıra, kemoterapi de gördü. Gür, tedavilere cevap verdi, ancak 2018’in Ekim ayında, hastalığın merkezi sinir sisteminde nüksetmesi sonrasında aniden bayıldı. 17 gün boyunca yoğun bakım servisinde uyutulan Gür, kendine geldiğinde konuşma ve işitme yetilerinin yanı sıra, hafızasını kaybetti. Atakan, bugünlerde yeni yeni konuşmaya ve hatırlamaya başladı, ancak işitme kaybında herhangi bir ilerleme olmadı.

ZAMAN KAZANILMASI PLANLANIYOR
Doktorlarının, kemoterapiye cevap vermemesi durumunda, 3 ay ömür biçtiği Atakan Gür için yurt dışından yeni bir ilaç getirildi. Serum şeklinde verilecek ilaçla, kanser hücrelerinin yok edilmesi ve uygun ilik bulunana kadar zaman kazanılması amaçlanıyor.

Atakan'ın gözü yaşlı annesi Sema Gür, bunun sadece zaman kazanmalarını sağlayacağını ve hastalığı kökünden halletmeyeceğini belirterek, "Bir anne olarak bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Ben de hem kendi oğluma, hem de bu tarz hastalıklara yakalanan herkese çok üzülüyorum, kahroluyorum. Ancak üzüntü yetmiyor. Lütfen, gidelim ve kök hücre bağışında bulunalım. Herkesten kök hücre bağışında bulunmalarını rica ediyorum" dedi. Atakan'ın ağabeyi Gürkan Gür de, bağış çağrısını yineledi.

ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMIYOR
Ege Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Servisi'nde tedavi gören Atakan'ı, arkadaşları da yalnız bırakmıyor. Arkadaşları, sık sık ziyaretine gittikleri Atakan'a notlar bırakıp, hediyeler götürüyor. Gür'ün üniversiteden arkadaşı olan Sedef Akay, "Atakan çok pozitif, yetenekli biri. Onun hep bizimle olabilmesi, eğlenceli vakitler geçirebilmemiz için, bu gencecik çocuğun hayata tutunabilmesi için lütfen kök hücre bağışında bulunalım. Biz, sürekli buraya gelip onu ziyaret ederek moralini yüksek tutmaya çalışıyoruz. Diğer arkadaşlarımız da geliyor ve ona destek oluyor" dedi.

Üniversiteden bir başka arkadaşı Ecem Dağıstan ise, "Atakan çok eğlenceli ve esprili bir çocuk. Hala daha biz geldiğimizde espriler yapıyor ve gülüyor. Onun morali her şeyden çok daha önemli. Umarım bir an önce uygun verici bulunur ve o daima bizimle kalır" diye konuştu.

Atakan için sosyal medyada da #atakanguricinuygundonoraraniyor etiketiyle kampanya başlatıldı. Arkadaşları, bu etiket üzerinden yazdıkları mesajlarla bağış çağrısında bulunuyor. (DHA)

 
CHP'li Polat'tan Bakan Pekcan'a gümrük uyarısı
 
İzmirli arzuhalci kullandığı oyu çekti, hapse girecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkta şiddet durmuyor: Bu kez adres Manisa
Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki devlet hastanesinde görevli Uzman Dr. ...
Kilo şikayetiyle gitti 45 santimetrelik kist çıktı
İzmir'de, kilo alma ve şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın ...
İzmir'de eczacıların başkanından ilaçta kriz uyarısı!
İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, tasarruf öncelikli politikalar ...
 
Bakan'dan açıklama: 30 ilaç daha geri ödenecek
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 30 ilacın ...
İşitme kaybı olan Yalın'ın müzikle iletişimi arttı
İzmir'de 4 yaşındayken işitme kaybı olduğu fark edilen Yalın Çal (14), ...
Tütün kullanımı önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada
ABD'de Sağlığın Değerlendirilmesi Enstitüsünce yürütülen bilimsel araştırmayla ...
 
İzmir'de ihmal iddiası: Bacağından oldu!
İzmir'in Tire ilçesinde garson İmdat Özçelik'in (50) 4,5 yıl önce ağaca ...
Kedi gözlü çocuk: Gece karanlığında da görüyorum
Bursa’nın İnegöl ilçesinde milyonda bir görülen, 'İris Kolobomu' rahatsızlığıyla ...
İzmirli annenin yardım çığlığı!
İzmir'de kalbinde doğuştan mitral kapak darlığı ile dünyaya gelen 2.5 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva