HABERLER>EKONOMİ
26 Kasım 2020 Perşembe - 15:23

Lokantacıların başkanı Yenice'den yemek kartı firmalarına çağrı!

Restoran ve lokantalarda kullanılan yemek kartlarının işletmelerden aldığı komisyonlar ve ücretlerin geri ödenme süresi ile ilgili olarak esnafın mağdur olduğunu söyleyen Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice "En azından bizim sektörümüzden para kazanan, gelir elde eden insanların böyle bir süreçte bize destek olmaları lazım. Biz yaşarsak onlar yaşar.  Bundan dolayı esnafı yaşatacaksın ki senin sisteminde yaşasın" dedi.

Lokantacıların başkanı Yenice den yemek kartı firmalarına çağrı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sonrası hükümetler bazı tedbirler alırken, ülkemizde de Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşitli kararlar almıştı.

Alınan karar arasında okullarda yüz yüze eğitime yeniden ara verilmesi, piknik yapımının yasaklanması ve sokakta tütün mamullerinin kullanımının yasaklanması yer alırken, alınan başka bir karara göre ise restoran ve lokantalar paket servis haricinde kapatılması oldu.

Pandemi döneminin ilk anlarından itibaren uzmanlar tarafından sıkça hedef tahtasına konulan ve çeşitli yaptırımlar ile karşı karşıya kalan lokanta ve restoran işletmecilerine, koronanın arından bir darbe de yemek kartlarından geldi.

Türkiye'de, Ticket Restaurant, Multinet, Sodexo, SetCard, MetropolCard, Yemekmatik Kart,Paye Kart gibi çeşitli yemek kartları bulunurken,  Online yemek sipariş sitesi , restoran ve lokantalarda kullanılan  yemek kartlarının işletmelerden aldığı komisyonlar ve ücretlerin geri ödenme süresi esnafın belini bükmüş durumda.

Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı'na giderek dilekçe veren Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice gazetemize açıklamalarda bulundu.

"ÖDEME SÜRELERİ VE KOMİSYONLAR KONUSUNDA BEKLENTİMİZ VAR"
Firmalar tarafından alınan komisyon ücretleri ve geri ödeme süreleri konusunda beklentileri olduğunu ifade eden Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Yemeksepeti'nin de bu kurallara uymasını beklediklerini söyledi. Yenice, "Esnaf bu ücretler dolayısıyla zaten sıkıntıda ancak son düzenleme ile kartların aldığı komisyon oranı düşürüldü. Ancak kartların esnafa geri ödeme süresi 30 gün. Biz bu sürenin en azından öne çekilmesi konusunda bir müracaatımız var. Bu konuda Yemek Çekleri Derneği'nin bir toplantısı oldu. İnşallah önümüzdeki hafta içinde oradan da bir haber çıkacak. Bizim bütün beklentimiz oranın üyesi olan Yemeksepeti'nin de bu kurallara uyması. Onlarında ödeme sürelerini erkene çekmesi ve komisyonlarını düşürmesi konusunda  düşürmesi konusunda beklentimiz var" dedi.

"BİZ YAŞARSAK ONLAR YAŞAR"
Pandemi sürecinde Yemeksepeti ve yemek kartlarına çağrıda bulunan Yenice, "Komisyon oranı olarak kademeli bir oran mevcut,  bizim beklentimiz sadece bu süreçte komisyon oranlarını düşmesi. Anlıyoruz onlarında bu süreçte belli başlı giderleri var, milyar dolarlık sistem kurmuşlar. Hepimiz ticaret yapacağız, hepimizin belirli bir gideri var. Bizim istediğimiz şu, bizi ekonomik anlamda en azından bu pandemi süreci içinde ödeme sürelerini geri çekmesi ve komisyon oranını düşürmesi. Yani bu ücreti 30 günde sonra ödemek yerine 1 haftada ödesin. En azından bu şekilde esnafta her hafta sıcak para ile rahatlamış olacak. Yani 1 ay bekleyen parası her hafta eline gelmiş olacak. Bundan güzel bir şey var mı ? En azından bizim sektörümüzden para kazanan, gelir elde eden insanların böyle bir süreçte bize destek olmaları lazım. Biz yaşarsak onlar yaşar.  Bundan dolayı esnafı yaşatacaksın ki senin sisteminde yaşasın" ifadelerini kullandı.

 
Ön cephede tükeniş! İzmir’deki iki hastanede 350-400 sağlıkçı korona oldu
 
İzmir'de komşu tuzağı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 26 Kasım 2020 Perşembe 17:02

Bu devirde yemek kartlarını restoranlara kullanan varmı ? Ben dahil çevremdeki herkes aldığı yemek kartlarını alış verişe kullanıyor .

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asgari ücret için ilk toplantı tarihi belli oldu
Gelecek yıl uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ...
Döner alırken dikkat: Yıkılabilir!
Kemeraltı Çarşısı bitişiğinde bulunan ve depremde zarar gören Yeni Kavaflar ...
Lokantacılardan Ticaret Bakanlığı'na dilekçe: Talepler sıralandı
17 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni ...
 
İzmirli büfecilerden AVM tepkisi: Benim artık kafam oynuyor!
Koronavirüs önlemleri kapsamında saat 20:00’da kapanan büfeler hakkında ...
Merkez Bankası limit artışına gitti
Merkez Bankası döviz karşılığı TL swap işlemlerinde limit artışına gitti.
Servisçi esnafından faizsiz kredi talebi!
İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, "10 aydır evimize ...
 
DİSK'ten İzmir’de kadına şiddete tepki!
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş 2'Nolu ...
Borsa İstanbul tarihi zirveyi yeniledi
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,20 değer ...
İzmir'de yasakların ardından AVM'ler boşaldı
İzmir'de, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla alışveriş merkezlerindeki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva