HABERLER>EKONOMİ
19 Şubat 2016 Cuma - 12:22

LİYAKAT'tan İstihdam garantili proje!

Lider Yaratici Katilimcilar Derneği (LİYAKAT), Şenol Çağrı Hizmetleri, İŞKUR ve Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu , çağrı merkezi sektörüne nitelikli personel kazandırmak amacıyla, % 50 istihdam garantili 'Kariyer Telefonun Ucunda Projesi 'ni hayata geçirdi.

LİYAKAT tan İstihdam garantili proje!

İZMİR - Nitelikli 'Çağrı Merkezi Görevlisi' yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilecek projede çağrı merkezleri için diksiyonu düzgün, teknolojiyi kullanmaya eğilimli, insan ilişkileri iyi ve sabırlı kişiler hedeflenecek. Proje kapsamında sosyal medyada da meslek ile ilgili bir farkındalık kampanyası düzenlenecek.

Türkiye'de 2015 yılında 3.6 milyar liralık pazar büyüklüğüne ulaşarak sayısı 1214'ü bulan ve 83 bin kişiye istihdam sağlayan çağrı merkezi sektöründe nitelikli personel yetiştirmeyi amaçlayan proje, Liyakat Derneği, İŞKUR, Şenol Çağrı Hizmetleri Bil. Tel. Tic. Ltd. Şti., Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Meslek Yüksekokulu ortaklığı ve DESEM (Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi), İzmir Dernekler İl Müdürlüğü destekleri ile gerçekleştirilecek.

Sektöre nitelikli eleman vermeyi ve istihdama katkı sağlamayı hedefleyen proje kapsamında 'Çağrı Merkezi Görevlisi' yetiştirmek amacıyla mesleki eğitimler düzenleyecek olan Liyakat Derneği, projeyi; toplam çağrı merkezi istihdamının yüzde 3'ünün gerçekleştiği İzmir'de hayata geçirecek.  Şubat 2016 - Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan projede esnek, dinamik çalışma yöntemlerini de içeren çağrı merkezleri diksiyonu düzgün, teknolojiyi kullanmaya eğilimli, insan ilişkileri iyi ve sabırlı kişiler hedeflenecek. Liyakat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi “Kariyer Telefonun Diğer Ucunda Çağrı merkezleri seni çağırıyor” diyerek yola çıktığımız bu projede Türkiye’de en önemli sorunlardan biri olan işsizliğe çözüm getirmeyi, istihdam sağlamayı ve hızlı büyüyen sektörlerden biri olan çağrı merkezi sektörünün algısını olumlu yönde değiştirmeyi ve İzmir’de eğitimli çağrı merkezi personeli yetiştirmeyi  amaç edindik. Ayrıca yapılandırılmış bir çağrı merkezi personel eğitim programı oluşturarak önümüzdeki dönemde projenin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyoruz. Girişimciliği desteklemek amacı ile çıktığımız yolda aynı zamanda istihdam garantili projeler geliştirmek de hedeflerimiz arasında. Bu proje kapsamında üyemiz olan genç bir girişimciye destek oluyor aynı zamanda gençlere iş imkanı sağlıyoruz" dedi.

Proje kapsamında sosyal medya ve web sitesi üzerinden başvuruların alınacağını belirten Liyakat Derneği Proje Komite Başkanı Doç.Dr. Engin Deniz ERİŞ ‘gelen başvurular arasından 18-35 yaş arası cinsiyet ve eğitim ayrımı yapılmaksızın 25 kişi seçilecek ve İŞKUR mesleki eğitim programı desteğiyle 360 saatlik bir eğitim alacak. İŞKUR katılımcıları günlük 20 TL cep harçlığıyla destekleyecek. 45 işgünü sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan kişilerin % 50 sine istihdam garantisi verilecek.’ dedi.

Proje Lideri Papatya Taşpinar ise, teorik içerikli eğitimlerin ağırlıklı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri tarafından, uygulamaya dönük olanların ise Şenol Çağrı Merkezi uzman kadrosu tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Eğitimin bir önemli özelliğinin de sonu sınavında en başarılı sonucu alan 3 kişiye de proje destekçileri tarafından çağrı merkezi sektöründe ilk defa gerçekleşecek olan mesleki yeterlilik sınavına katılım sınav hakkı tanınacağını ve projenin sonunda katılımcılara İŞKUR ve Dokuz Eylül Üniversitesi onaylı katılımcı belgesi verileceğini belirtti.

 
Davutoğlu katliam yerinde: Dehşetin izi!
 
Özhaseki kırmızı çizgiyi açıkladı: Akçeli işlere giren…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlığın marina projelerine Büyükşehir’den itiraz!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından İzmir kıyılarında ...
Almanya'daki dev fuarda Türk-ABD işbirliği
Dünyanın en büyük ticaret ve sanayi fuarları arasında yer alan ve Almanya’da ...
İZKA'da teşvik isyanı: Manisa uçmadı, uçuruldu
İzmir Kalkınma Ajansı Kurulu’nun terör gündemli toplantısında konuşan ...
 
İTO'dan Ankara'da 'İzmir Partisi' adımı!
İTO tarafından Ankara’da düzenlenen toplantıda bir araya gelen Adalet ...
İzmir’in iş dünyasından teröre lanet yağdı
Ankara’nın kalbinde, 28 kişinin yaşamını yitirdiği 61 kişinin yaralandığı ...
İtalyanlar 'Marble' için İzmir'e geliyor
İzmir İtalyan Ticaret Odası, İZFAŞ tarafından 23 – 26 Mart tarihleri arasında ...
 
Benzine indirim geldi
Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 4 kuruş indirim yapıldı.
İzmirli aşçılardan Ekrem Demirtaş'a ziyaret
İzmir Aşçılar Derneği’nin, Ocak ayında yapılan genel kurulu sonrasında ...
Altın fırladı, kalpazanların iştahı kabardı!
Altın fiyatlarındaki yükseliş ve İzmir’de sayısı giderek artan ‘yeni yetme’ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva