HABERLER>EKONOMİ
17 Mayıs 2016 Salı - 11:00

Limanda yeni plan askıda, DTO’dan çağrı var!

Konak Belediyesi ve meslek kuruluşları tarafından gelen itirazların bir bölümünü dikkate alarak imar planlarına işledi. Planlar askıya çıktı. DTO Başkanı Öztürk, tüm kurum ve kuruluşların limanın geleceği için elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Limanda yeni plan askıda, DTO’dan çağrı var!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından hazırlanan İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında askıya çıkarılan “İzmir Kruvaziyer Limanı” ve “İzmir Yük Limanı” imar planlarına Konak Belediyesi ve meslek kuruluşları tarafından çeşitli itirazlar gelmişti. ÖİB, itirazların bir bölümünü dikkate alarak imar planlarına işledi. Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan yeni imar planları, bir ay süresince askıya çıkarılacak. Askı süresinin bitiminde ise İzmir Alsancak Limanı’nın özelleştirilmesi sürecinin önü açılacak.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir’in varlık sebebinin liman olduğunu belirterek, kentin kaderi için İzmir Alsancak Limanı’nın olmazsa olmaz olduğunu söyledi.



İzmir’deki tüm kurum ve kuruluşların limanın geleceği için elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Öztürk, “Limanımız, dünyada rekabetin sertleştiği, Akdeniz başta olmak üzere tüm dünyadaki limanların yatırım yaparak ayakta kalmaya çalıştıkları bir dönemde kan kaybediyor. Mersin Limanı, 2007 yılında yük elleçleme miktarı bakımından Alsancak Limanı’nın gerisindeyken, bugün 3 katı büyüklüğe ulaştı. Yine komşumuz Yunanistan’ın Pire Limanı, yeni yatırımlarla İzmir Alsancak Limanı’nın 5 katı büyüklüğe kavuştu. Eğer limanın geleceğine yönelik belirsizlikler kalkar ve yatırım dönemi başlarsa, limanımızın kapasitesi 2.5 milyon TEU’ya çıkacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD işbirliği ile gerçekleşecek derin suyolu ve Körfez tarama projesinin tamamlanması da İzmir Körfezi’nin ve limanın önünü açacak. Bu adımlar, Türkiye’nin dış ticaret kapısı İzmir’e müthiş bir motivasyon getirecek. Yeni planların meslek odalarından yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarından iş dünyasına ve İzmir halkına kadar herkesin uzlaşısı ile hayata geçmesi, çok önemlidir. Dünyada limanların ve şehirlerin kıyasıya yarıştığı bir dönemde, “mazereti olmayan kent” İzmir’in bu yarışın dışında kalmaması gerekiyor” dedi.

“KRUVAZİYER LİMANININ ALTYAPISI HAZIRLANMALI”
Kruvaziyer turizminde sadece İzmir’de değil Akdeniz’de olumsuz bir dönem yaşandığını belirten Öztürk, yeni bir atılım dönemi için İzmir kruvaziyer limanının altyapısının hazırlanmasının çok önemli olduğunu söyledi. Öztürk, “Kruvaziyer Limanı’nın yeni imar planında iki parmak iskele yer alıyor. Ayrıca modern bir yolcu salonu planlanıyor. 6 yolcu gemisinin aynı anda yanaşacağı parmak iskeleleri, turiste ilk bakışta kentin güzel yüzünü gösterecek modern yolcu salonu, yolcuların liman sahasına inmeden terminale ulaşacağı körük sistemi ile kruvaziyer limanı, kentin turizmde yeni atılımı için büyük güç kaynağı olacaktır. Bu geçici gerileme dönemi sonunda İzmir Limanı, hazır altyapısı sayesinde Akdeniz’de yeniden cazibe merkezi haline gelecektir” diye konuştu.

 
Flaş! CHP oylamada ilk fireyi verdi!
 
SGK İzmir’den ‘kit’li ve ‘Kiti’li tanıtım!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 17 Mayıs 2016 Salı 18:26

sn.başkan liman derinleştirlmeden, yeni nesil yük ve yolcu gemilerine açılmadan liman kurtulmaz limanı ele alırken bu konuyuda gündeme getirin.devlet liman yolunu derinleştiremeden burayı özelleştiremez....

Yorumu oyla      11      5  
17 Mayıs 2016 Salı 11:42

Kesin dava açılır. 😀☺😊

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Ünlü işadamı tahliye edildi
Kayseri'de Gülen cemaatine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ...
Batı Anadolu’dan 50.yaş projesi: İyi Pazarlar!
Çimento sektörüyle başlayan yatırımları farklı iş kollarında da devam ...
EBSO gönlündeki başbakanı açıkladı!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen ve Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Benzine yine zam geldi
Benzinin litre fiaytına gece yarısından geçerli olmak üzere 11 kuruş zam yapıldı.
Rusya 'kabak tadı' verdi: Yasaktan vazgeçti!
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi “Rosselhoznadzor”, 16 Mayıs Pazartesi ...
İzmir’de yeni ‘beton’ şoku: 10 firmaya soruşturma!
İzmir’de hazır beton firmaları ile müteahhitler arasında yaşanan krizin ...
 
Ve ihale sonucu açıklandı: 300 ‘S Plaka’ kimlerin oldu?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan ve kentte tartışma ...
Yorgancılar açıkladı: Oda seçimleri ne zaman yapılacak?
TOBB’a bağlı İzmirli oda ve borsaların seçim tarihi şekilleniyor. 2016’da ...
Altın tüm zamanların zirvesinde!
Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva