HABERLER>GÜNCEL
19 Şubat 2016 Cuma - 13:09

Lice şehitlerine veda...

Diyarbakır - Bingöl karayolunda dünkü saldırıda şehit olan 6 asker Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Şehit Astsubay Halit Çelik'in annesi, "Komutanım, yiğidim" diyerek tabuta kapandı.

Lice şehitlerine veda...

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lıların karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı askeri midibüsün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirerek düzenlediği saldırıda şehit olan 6 asker Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törende şehit Astsubay Halit Zilani Çelik'in annesi Mesude Çelik, "Komutanım, yiğidim" diyerek oğlunun tabutuna kapanırken şehit er Fatih Yeniay'ın annesi Fatma Yeniay ise Arapça ağıt yaktı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Ali Bardak Köyü yakınlarında PKK'lılar karayolu üzerinde tuzakladıkları patlayıcıyı askeri zırhlı midibüsün geçişi sırasında uzaktan umanda infilak ettirerek düzenlediği saldırıda 1'i Astusbay, 5'e er 6 asker şehit oldu. Saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Halit Zilani Çelik ile jandarma erler Mustafa Nerkis, Kadir Görgülü, Fatih Yeniay, Recep Bodur ve Mustafa Bilgili için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene 2'inci Ordu Komutanı Adem Huduti, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, askeri ve mülki, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile şehit Astsubay Halit Zilani Çelik'in annesi Mesude, eşi Suna, çocukları Murat ile Mesude, jandarma er Fatih Yeniay'ın annesi Fatma ve babası Mehmet Zeki Yeniay katıldı. Şehitlerin naaşlarının ambulanslardan alınarak katafalka konulması ve bir dakikalık saygı duruşundan sonra başlayan törende şehitlerin öz geçmişleri okundu.

İNANÇ VE KARARLILIĞIMIZ SÜRECEK

Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkolu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

KOMUTANIM YİĞİDİM

Törende şehit Astsubay Halit Zilani Çelik'in annesi Mesude, eşi Suna, çocukları Murat ile Mesude, jandarma er Fatih Yeniay'ın annesi Fatma ve Babası Mehmet Zeki Yeniay sürekli gözyaşı döktü. Sağlık görevlileri Astsubay Halit Zilani Çelik'in eşi Suna ve çocukları Murat İle Mesude'yi teselli etmeye çalıştı. Anne Mesude Çelik, şehit oğlunun fotoğrafını öperek, "Komutanım, yiğidim, ananı bırakıp nereye gittin" diyerek gözyaşı döktü.Jandarma er Fatih Yeniay'ın annesi Fatma Yeniay ise, Arapça, "Canlarım, kuzularım, aslanlarım" diyerek ağıt yaktı, sık sık dua etti.

Şehitlere toplu halde dua edilmesinden sonra yine anne Mesude Çelik, "Komutanım, yiğidim" diyerek tabuta koştu, onu Astsubay Halit Zilani Çelik'in eşi Suna, çocukları Murat ve Mesude izledi. Tabuta kapanan Halit Ziya Çelik'in annesi, eşi ve çocukları sürekli ağladı. Bu sırada baygınlık geçirerek yere düşen Suna Çelik'e sağlık görevlileri müdahale ederek hastaneye götürdü.

Törenden sonra Jandarma Astsubay Halit Zilani Çelik İzmir'e, Jandarma Er Mustafa Nerkis Kütahya'ya, Jandarma Er Kadir Görgülü Adana'ya, Jandarma Er Fatih Yeniay Adana'ya, Jandarma Er Recep Bodur Amasya'ya ve Jandarma Er Mustafa Bilgili memleketi Amasya'ya gönderildi.

 
İzmir’de sendika ve STK’lardan barış çağrısı
 
Altın fiyatları uçtu: Çeyrek kaç lira oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de sendika ve STK’lardan barış çağrısı
KESK, DİSK, TMMOB ve TTB İzmir yaptıkları ortak basın açıklamasında Ankara’daki ...
Özel harekatçıların bulunduğu bina çöktü
Diyarbakır Sur'da operasyonların yoğun şekilde devam ettiği Hasırlı Mahallesi'nde ...
Türkiye YPG hedeflerini füzelerle vuruyor!
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde konuşlu hava savunma sistemlerinden dün ve ...
 
Ankara saldırısında son durum: 17 gözaltı
Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıyla ...
Diyarbakır’da 500 kilo bomba yüklü araç yakalandı
Diyarbakır’ın Dicle İlçesi'nde 500 kilo bomba yüklü araç yakalandı. Araçta ...
Başkant'te sokak ortasında infaz: 2 ölü
Ankara'nın Mamak İlçesi'nde bir kişi evinin önüne gelip silahla havaya ...
 
Rus Savaş gemileri Akdeniz’e iniyor!
Rus Savaş gemisi 'Novoçerkassk' ve 'Aleksandr Otrakovskiy', sıcak gelişmelerin ...
Özel harekatçılardan Erdoğan’a yeni mesaj!
Diyarbakır'daki operasyonlarda görev yapan bir özel harekat polisi, "Ey ...
Hakan’dan Bakan Ala’ya: Anneannemden farkı yok!
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Efkan Ala'nın attığı Bu akşam Ankara'da yaşanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva