HABERLER>EKONOMİ
18 Haziran 2018 Pazartesi - 13:44

Kuzey Ege'nin incisi bayram yaptı!

'Kuzey Ege'nin incisi' olarak anılan Edremit Körfezi Ramazan Bayramı tatilinde yaşadığı doluluk işletme sahiplerine çifte bayram yaşattı. Edremit Körfezi yerli turist akınına uğradı.

Kuzey Ege nin incisi bayram yaptı!

Dünyaca ünlü mavi bayraklı plajları, bin pınarlı Kazdağları, şifalı termal suları, tarihi dokusu ve doğal ürünleriyle "Kuzey Ege'nin incisi" olarak anılan Edremit Körfezi'nin Ramazan Bayramı tatilinde ağırladığı binlerce yerli turist, plajları, turistik tesisleri, restoranları, kafeleri ve alışveriş merkezlerini doldurdu.

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Yahya Yavuz: "Tatil boyunca tüm turistik tesislerimiz, restoranlarımız, kafelerimiz doldu. Dolu dolu bir bayram yaşadık" şeklinde konuştu.

İŞLETME SAHİPLERİ ÇİFTE BAYRAM YAPTI
Dünyaca ünlü mavi bayraklı plajları, bin pınarlı Kazdağları, şifalı termal suları, tarihi dokusu ve doğal ürünleriyle "Kuzey Ege'nin incisi" olarak anılan Edremit Körfezi'nin Ramazan Bayramı tatilinde ağırladığı binlerce yerli turist, plajları, turistlik tesisleri, restoranları ve kafeleri doldurunca işletme sahipleri adeta çifte bayram yaptı.

Edremit Körfezi, Ramazan Bayramı tatilinde yerli turist akınına uğradı. Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Havran ilçeleri, kırsal mahallelerindeki turistik tesisleri ve on binlerce yazlık evde yılın 12 ayı çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Edremit Körfezi, bayram tatili süresince doldu taştı.

Sabah saatlerinden itibaren plajlara akın eden tatilciler, deniz ve kumsallarda vakit geçirip yorgunluk atmaya çalıştı. Bazı tatilciler plaj voleybolu oynarken, bazıları tekne turu yapıp, körfezi gezdi, kimi ise kumsalda güneşlenmenin tadını çıkardı.

Edremit Körfezi'ndeki turistik tesisler yüzde 100 doluluk oranıyla en yoğun dönemini yaşarken, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit sahillerindeki yerleşim alanlarında araçları park edecek yer kalmadı. Edremit Körfezi'ni Çanakkale, Bursa ve İzmir'e bağlayan karayollarında da yoğun araç trafiği yaşandı. Polis ekipleri, kritik kavşaklarda sürekli görev yaparak trafik yoğunluğunu rahatlatmaya çalıştı.

"BAYRAMLA TURİZM SEZONUMUZ BAŞLADI"
Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, yaptığı açıklamada, bayram tatilinde körfezin inanılmaz bir yoğunluk yaşadığını söyledi.

Bölgeye nitelikli, kaliteli bir tatilci kitlesinin geldiğini aktaran Yavuz, "Tatil boyunca tüm turistlik tesislerimiz, restoranlarımız, kafelerimiz doldu. Dolu dolu bir bayram yaşadık. Havayolunu tercih eden tatilcilerimiz de çoktu. Bayramla turizm sezonumuz da başladı. Bayramdan sonra seçimler var ve hemen ardından üniversite sınavları yapılacak. Bu arada 10-15 günlük bir boşluk söz konusu görünüyor. Rezervasyonlar da bugünlerde çok yoğun değil. Seçimlerin bitmesini ve turizmin öne çıktığı güzel, kaliteli bir sezonu bekliyoruz." dedi.

Turizmci Yağız Öngen, sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, mutlu ayrılan tatilcilerin bayram sonrası için de rezervasyon yaptırdıklarını aktardı.

Turizmcilerin ve tatilcilerin mutlu bir bayram geçirdiğini belirten Öngen, "Biz hem bölge olarak hem otel olarak çok güzel bir bayram geçirdik. Sezonun da böyle bayramdaki gibi gitmesini arzu ediyoruz. Tatil boyunca doluyduk." diye konuştu.

"BÖLGENİN DOĞASI, HAVASI, KÜLTÜRÜ ÇOK GÜZEL"
İstanbul'dan Edremit'e gelen Bekir Özhan da "Bayram tatilimiz çok iyi geçti. Üç yıldır tatillerimi burada geçiriyorum. Bayram tatilimi Kazdağları'nın eteklerinde geçirmek için de bu oteli seçtik. Eğlenerek mutlu bir bayram geçiriyoruz. Bölgenin doğası, havası, kültürü çok güzel. Eski yapıları gezdim, köyleri dolaştım." ifadelerini kullandı.

Ailesiyle Ankara'dan gelen Fatih Yıldırım ise tatillerinin gayet güzel geçtiğini ve bölgenin birçok olanak sunduğunu söyledi. Sadece deniz, kum, güneş olarak tatil yapmadıklarını belirten Yıldırım, "Bölge çok güzel. Oksijeni bol. Termal olanakları var. Denizi, ormanı var. Her şeyi yerinde, tatil için bulunmaz bir yer." dedi.

Tatil için ilk defa Ayvalık'a gelen Aydın Tokel de özelikle Cunda Adası'na hayran kaldığını, ilk fırsatta tekrar ziyaret edeceğini söyledi.

Yalova'dan ailesiyle gelen İbrahim Kaptan ise Ayvalık'ın kendileri için ikinci memleket olduğunu aktardı. (AA)

 
Bozdağ'dan bedelli askerlik açıklaması!
 
Bir ilçe onu arıyordu... 4 yaşındaki Rüzgar'dan acı haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Dolar açıklaması
Batman'’da basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ...
Kritik işsizlik rakamları açıklandı
TÜİK işsizlik rakamlarını az önce açıkladı. Buna göre Şubat, Mart, Nisan ...
Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler...
Dolarda geçtiğimiz hafta yaşanan yükselişin ardından yeni hafta 4.70 TL ...
 
İzmir'in turizm cennetine hücum: 1 günde 700 bin kişi!
Ramazan Bayramı'nda 3 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, Türkiye'nin ...
EBSO'dan ilk çeyrek raporu: İzmir'in derdi 'kalifiye eleman' yetersizliği
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Sivaslı patron çalışanlarına ev hediye etti
Sivas'ta çeşitli alanlarda faaliyet gösteren bir firma, çalışanlarına ...
 
Tatilciler Çeşme'ye akın etti
Çeşme ilçesi, okulların kapanması ve Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla birçok ...
İzmir'den dünyaya rekor ihracat: İl kez 1 milyar doları aştı
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, ilk kez ihracatta ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Fed'in dün faizleri 25 baz puan arttırması ve medyan faiz tahminlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva