HABERLER>GÜNCEL
18 Mayıs 2017 Perşembe - 14:52

Kutlu doğum'un ismi değişiyor: Artık...

Kutlu Doğum Haftası programlarının FETÖ’nün projesi olduğu yönündeki tartışmanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı bu haftanın yine anı tarihte (14-20 Nisan) “Siret Haftası” adı altında kutlanacağını açıkladı.

Kutlu doğum un ismi değişiyor: Artık...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin Fetullahçı Terör Örgütü ile (FETÖ) irtibatlandırılmasının diyanet ve ilahiyat camiası ile milleti derinden yaraladığını belirterek, "Kutlu Doğum Haftası, O'nun (Hz. Muhammed) sünneti, sireti, yüksek ahlakı ve evrensel mesajının ilmi etkinliklerle anlatıldığı bir Siret Haftası'na dönüştürülerek, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da 14-20 Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilmelidir" dedi.

"Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti II. Toplantısı"nın ardından gazetecilere açıklama yapan Görmez, Kutlu Doğum Haftası, hicri takvim birliği, imsak ve yatsı vakitlerinin tespiti ile ramazanda yayınlanan dini içerikli programlar konularına değindi.  Müzakerelerin ardından kararların oy birliğiyle alındığını ifade eden Görmez, Kutlu Doğum Haftası'nın 28 yıldır devletin desteği ve bütün toplum kesimlerinin katılımıyla bir bilgilenme ve bilinçlenme şöleni haline geldiğini anlattı.  Kutlu Doğum Haftası'nın asrın fitnesi FETÖ ile irtibatlandırılmasının başta diyanet ve ilahiyat camiası olmak üzere milleti derinden yaraladığını aktaran Görmez, "Akıl, vicdan ve izan dışı bu iddia aynı zamanda tarihi gerçeklere de aykırıdır. Bu hafta, asırlardır 12 Rebiulevvel’de idrak edilen Mevlit Kandili'nin bir alternatifi değil Hz. Peygamberin sireti, sünneti ve evrensel mesajını anlamak ve hayata geçirmek gayesiyle uygulamaya konulmuş ilmi ve kültürel faaliyetler bütünüdür" ifadelerini kullandı.

Görmez, şöyle devam etti:  "Esas amaç, Hz. Peygamberin hayat veren çağrısının daha geniş kitlelere ulaştırılması olunca, bu etkinlik için tüm eğitim kurumlarının ve halkımızın yoğun bir şekilde katılımının daha çok sağlandığı bir zaman dilimi belirlenmiştir. Her yıl yurtiçi ve yurtdışında 30 bini aşkın etkinliğin yapıldığı bu hafta içinde, haftanın amacıyla bağdaşmayan bazı yanlış uygulamaların tasvip edilmesi düşünülemez. Bu münferit yanlış uygulamalar bütün bir etkinliğe de gölge düşürmemelidir. Resul-i Ekrem’in hatırasına ters düşecek ve Müslümanları rencide edecek tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Etkinlikler, ilgili yönetmelik hükümlerine göre ve Diyanet İşleri Başkanlığının gözetim ve denetiminde yürütülmelidir. Bu itibarla bu topraklarda bin yıldır vecd ile kutlanan Mevlit Kandili programları zenginleştirilerek sürdürülmeli, Kutlu Doğum Haftası ise onun sünneti, sireti, yüksek ahlakı ve evrensel mesajının ilmi etkinliklerle anlatıldığı bir Siret Haftası'na dönüştürülerek şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da 14-20 Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilmelidir."

"Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti II Toplantısı"nda eski Diyanet İşleri başkanları Lütfi Doğan, Prof. Dr. Tayyar Altıkulaç, Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, eski Din İşleri Yüksek Kurulu başkanları Prof. Dr. Şamil Dağcı, Prof. Dr. Raşit Küçük, Dr. Hüseyin Kayapınar ile birlikte 42 din adamı yer aldı.

SİRET NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'na göre siret "Bir kahramanın ya da kavmin efsanesi" anlamına geliyor. (Hürriyet)

 
AK Partili Hotar'dan 19 Mayıs mesajı
 
Göztepe'de bilet tepkisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Mayıs 2017 Perşembe 17:58

Dini bayramlarımız ve kutsal gün ve gecelerimiz Hicri takvime göre belirlenirken neden bu hafta Miladi takvimde her yıl 14-20 Nisan günlerinde kutlanır,akıl ve izan açıklamasını yapsın Diyanet Reisi.Bir de sadece bizim ülkede tanınan ancak başka Müslüman ülkelerde bilinmeyen kutsal hafta icadı ne demektir? Diyanet İşleri yapması gerekenler dışında işler çıkarıyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'cülere 'bayramlıklarınızı hazırlayın' mesajı
(FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan iş adamı Sabri Akbaş, ...
Diyarbakır Sur'da patlama sesi: Kontrollü imha
Diyarbakır merkez Sur İlçesinden gelen patlama sesi kentte paniğe neden ...
MİT’te kritik Suriye toplantısı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun işaret ettiği Astana’da alınan kararlar ...
 
Maçka'daki teröristlerin görüntüsü foto kapana takıldı
Trabzon'un Maçka İlçesi’nin kırsal kesiminde önceki gün Jandarma Uzman ...
Meteoroloji'den İzmir ve Batı illeri için kritik uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, ...
Çevreci çiftin katil zanlısı "kiralık" çıktı
Antalya'da öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı ...
 
İzmirliler dikkat: 13 ilçede elektrik kesintisi!
GDZ Elektrik Dağıtım AŞ, bugün İzmir'in Konak, Karabağlar, Kemalpaşa, ...
İzmir'de kaçak kazıya suçüstü: 6 gözaltı!
İzmir'in Menderes İlçesi'nde, sit alanı içerisinde tünel kazarak kaçak ...
O tören için 'Atatürk' tartışması büyüyor: Başkan Akpınar, Hıncal Uluç ve Demircan için ne dedi?
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar ile Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva