HABERLER>EGE
21 Eylül 2016 Çarşamba - 12:49

Kuşadası turizmine batık uçak dopingi!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası açıklarına konumlandırılan dünyanın en büyük batık uçağı, hem yerli hem de yabancı dalış meraklılarının ilgisini çekiyor.

Kuşadası turizmine batık uçak dopingi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında hem dalış turizmini canlandırmak hem de resif (Su düzeyindeki sıra kayalar) gibi kullanılmak üzere batırılan Airbus A300 uçağı, yerli ve yabancı dalış meraklılarından büyük ilgi görüyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası, bir yandan denizin, kumun, güneşin tadını çıkarmak isteyen tatilcilere ev sahipliği yaparken son dönemde dünyanın en büyük batık uçağı sayesinde dalış severlerin ilgisini çekiyor.

Sosyal medyada gördüğü, dünyanın en büyük batık uçağı olan Airbus A300'ü su altında keşfetmek isteyen İsviçreli polis memuru Andreas Gerber (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce kilometre öteden uçağa dalış yapmak için geldiğini belirtti.

Bu uçağın Kuşadası açıklarında batırıldığını öğrendikten sonra dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu ile iletişime geçtiklerini ve Türkiye'ye geldiklerini anlatan Gerber, şöyle konuştu:

"Daha önce farklı tatil merkezlerine yüzmek, tatil yapmak için gidiyordum. Bu yıl ilk kez batık uçağa dalmak için Kuşadası'na geldim. Türkiye ve Kuşadası muhteşem. Dalış turizmi için yapılan bu tür çalışmaların turizmi iyi bir noktaya getireceğine inanıyorum. Böylesine bir uçağın Türkiye'de olması Türkler için çok şanslı bir durum. Bütün dalış tutkunlarını Kuşadası'na gelerek Airbus A300 uçağına dalmayı tavsiye ediyorum."

"Güvenlik endişesi yersiz"
Gerber, ülkesindeki Türkiye'ye yönelik güvenlik endişesi duyanlara çağrıda bulunarak, "Türk insanı sıcakkanlı ve çok misafirperver. Hiçbir güvenlik endişesi yaşamadım. Kimsenin de yaşamaması gerekir. Türkiye'de herhangi bir şey yok. Dünyanın her yerinde olabilecek olaylar yaşanabilir ama bunu ülke geneline yaymak doğru değil." diye konuştu.

Türk asıllı polis 31 yaşındaki Sadet Der ise "Türkiye'ye sadece uçağa dalmak için geldik. Uçağa ilk dalışımızı gerçekleştirdik, harika bir deneyim oldu. Batık uçağa hayran kaldım. Yarın tekrar batık uçağa dalış yapacağız. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Meslektaşı Gerber ile dalış tutkunu olduklarını, fırsat buldukça dünyanın değişik bölgelerine gittiklerini dile getiren Der, herkesi buraya davet etti.

Dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu ise haziran ayında uçağın batırılmasının ardından dalış turizminde ciddi anlamda hareketlilik yaşandığına dikkati çekti.

Batık uçağa yerli ve yabancı dalış tutkunlarının büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Saraçoğlu, "Bu dalış tutkunu çift de binlerce kilometrelik yoldan sadece uçağa dalmak için gelmiş. Bu ülkemiz için gurur verici durum. Buradaki uçak batığının sadece dalış merkezlerini değil Kuşadası'nda turizmle uğraşan her kesime faydasının olduğunu görüyoruz. Bu yüzden uçak batığı çok başarılı bir proje oldu." dedi.

 
Bakan açıkladı: Operasyona piyadeler katılacak mı?
 
3 ilçede 40 günlük periyodik su kesintisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'da 4 öğretmene FETÖ'den tutuklama!
Turgutlu ilçesinde mahkemeye sevk edilen 5 öğretmenden 4'ü tutuklandı.
O kasap kendisinden domuz eti alanları açıkladı!
Valilik ve Gıda Tarım yetkililerini göreve çağıran sabıkalı kasap, kendisinden ...
Balıkesir'de FETÖ operasyonu: 31 gözaltı
Balıkesir merkezli 7 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda, komiserlik sınavından ...
 
Manisa'yı sağanak vurdu!
Demirci ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini ...
Dağ yürüyüşüne çıkan Alman çiftin 18 saatlik kabusu!
Marmaris ilçesinde dağ yürüyüşü sırasında önce birbirlerini kaybeden, ...
100 yaşındaki kayınvalidesini öldürüp intihar etti!
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde psikolojik sorunları olan bir kadın, ...
 
Yağmur plajları boşalttı!
Marmaris ilçesinde sabah saatlerindeki kuvvetli yağışın etkisiyle her ...
Manisa Büyükşehir'den taşımalı eğitim açıklaması!
Genel Sekreter Memiş, taşımalı eğitim konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ...
Bodrum'da Golden çetesi!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sokağa atılan golden retriever cinsi köpekleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva