HABERLER>EGE
8 Temmuz 2017 Cumartesi - 13:05

Kuşadası'nda Milli Park için genişletme önerisi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın çevresindeki ormanlık alanların da Milli Park sınırlarına katılması için çalıştay düzenlendi.

Kuşadası nda Milli Park için genişletme önerisi

Kuşadası Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) birlikte organize ettiği 'Milli Park'ın Dilek Yarımadası Bölümünün Sınırlarının Genişletilmesi Çalıştayı'nda koruma alanının genişletilmesi istendi. Kuşadası Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile EKODOSD'un Korumar Otel'de düzenlediği Milli Parkın Dilek Yarımadası Bölümünün Sınırlarının Genişletilmesi Çalıştayı'na Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürü Koray Aşık, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman İşletme Şube Müdürü Arif Fidandan, Aydın Orman İşletme Müdürü Yusuf Karartı, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Yılmaz Akkan, Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu temsilcisi H. Basri Özçakan, Kuşadası Orman İşletme Şefi Volkan Aydın, Kuşadası Ticaret Odası Temsilcisi Burhan Sezer, Aydın Turist Rehberleri Odası Başkanı İsa Levent Gürçavdı, muhtarlar ve kurum temsilcileri katıldı.

Çalıştayın ilk bölümünde farklı meslek disiplinlerinden uzmanlar, Dilek Yarımadası ve genişletilmesi önerilen alanların doğal ve kültürel kaynak değerleri ile kendi alanlarıyla ilgili bilgileri aktardı. İkinci bölümde ise yetkili makamlara sunulmak üzere öneriler sıralandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne iletilecek çalıştay sonuç bildirgesinde dile getirilen öneriler şöyle:

"Genişletilmesi önerilen alan Milli Park ile ekolojik ve coğrafi açıdan devamlılık arz etmektedir. Genişletilmesi önerilen alan koruma statüsü kazanır ise, ilk defa bir Milli Parkta, üç bitki coğrafyasına (Avrupa-Sibirya, İran-Turan ve Akdeniz Bitki Coğrafyası) ait bitkiler bir arada bulunmuş olacak. Sadece 10-15 kilometrelik bir alan içerisinde, farklı bitki coğrafyası ve bu coğrafyalara özgü fauna türlerini görmek mümkün olacaktır. Genişletilmesi önerilen alan, Dilek Yarımadası'nı, Söke Ovası'ndaki azmaklar vasıtasıyla Bafa Gölü ve Beşparmak Dağları'na bağlaması nedeni ile bütüncül bir ekolojik koridor oluşmasını sağlayacak ve ülkemiz için ilk örneklerden olacaktır. Kurşunlu Manastırı ve çevresindeki arkeolojik değerlerin, genişletilmesi önerilen alan içerisinde kalması nedeniyle tarih ve kültürel mirasımızı zenginleştirecektir. Böylelikle söz konusu kültürel varlıklar, Milli Parkın koruması altına girecektir. Genişletilmesi önerilen alanda özel şahsa ait araziler bulunmamaktadır. Önerilen yerin tamamı ormanlık alandır. Söz konusu önerilen alanın Milli Park'a dahil edilmesi ile ülkemizin uluslararası alandaki algısını pozitif yönde etkileyecektir. Bununla birlikte alanda ekoturizm faaliyetlerinin gelişebilmesi için kaynak değerleri artmış olacaktır." (DHA)


 

 
Başbakan Yıldırım: Adaletin yeri yollar değil...
 
Yük treninin çarptığı kişi hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla'da 1 dönüm ormanlık alan kül oldu
Muğla'nın Menteşe İlçesi'ndeki ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle ...
İzmir'in o bölgesinde bir tek kadın yaşamıyor!
İzmir'de, Kemeraltı Çarşısı'ndaki Güzelyurt Mahallesi'nde, sadece bekar ...
İzmir yangınına müdahale ederken düşen Helikopter böyle çıkarıldı!
Menderes’deki orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı’ndan ...
 
İzmir'de bıçaklı dehşet: Aynı yerde çalışıyorlardı!
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde kavgada bıçakla yaralanan 42 yaşındaki Serkan Kaplan yaşamını yitirdi.
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre 09 Temmuz 2017 Pazar ...
Alsancak Stadı'nda sona gelindi: Yer teslimi de tamam
İzmir'de 2014 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle maçlara kapatıldıktan ...
 
Manisa'da vahşet! Bunu yapan insan olamaz!
Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde 5 köpek ve 3 kedi zehirlenerek telef edildi. ...
Durak dünürünü sonsuzluğa uğurladı
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak kalp krizi nedeniyle hayatını ...
Kask takmadılar, canlarından oldular!
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva