HABERLER>POLİTİKA
26 Eylül 2016 Pazartesi - 13:33

Kurtulmuş'tan 'İkinci FETÖ kalkışması' iddiasına yanıt

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtuluş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini "tamamen siyasi içerikli bir değerlendirme" olarak niteledi. İkinci FETÖ kalkışması iddiaları için Kurtulmuş, "Halkı endişeye sevk etmek doğru değil" dedi.

Kurtulmuş tan  İkinci FETÖ kalkışması  iddiasına yanıt

Türkiye'nin AB ile ilave fasıllar açılmasından yana olduğunu vurgulayan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar:
- "Türkiye’nin AB ile ilişkilerinde 15 Temmuz sonrasında önemli bir safhaya girildi. Birçok AB ülkesinden bu darbeye karşı Türkiye halkının yanında yer almak gibi fazla istekli tavır ortaya çıkmadı."
-"AB’deki çeşitli ülkelerinde ziyaretleri ve bizim ziyaretlerimiz karşısında darbeye karşı sessiz kalma durumunun Türkiye demokrasisine sahip çıkan görüşlerini daha sık duymaya başlıyoruz."
-"Türkiye-AB ilişkileri sadece göçmen sorunu olarak ele alınacak bir konu değildir. Bu ilişki ne yönde devam ederse etsin ilişkilerin son derece kapsamlı olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca göçmen ve vize serbestisi meselesi ve geri kabul anlaşmasını yakından takip etmekte ve birbirinden ayrılmak nitelikte olduğunu kabul etmektedir Türkiye. Asla birini öne alıp diğerlerini gerileyecek bir yaklaşımı kabul etmeyeceğiz. Özellikle 23 ve 24. fasıllar konusunda Türkiye’nin çekineceği bir durum yoktur. Bunlarında açılmasını arzu ettiğimiz ifade etmek isteriz."

"TAMAMEN SİYASİ"
Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesiyle ilgili açıklamalar da yapan Kurtulmuş, kararı "tamamen siyasi içerikli bir değerlendirme" olarak niteledi.

Kurtulmuş; "Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelen konulardan bir tanesi Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu indirmesi ve görünümünü de durağana çevirmesidir. Lafı hiç dolandırmadan şunu çok net söylemek isterim; Moody's'in yapmış olduğu bu değerlendirme tamamıyla siyasi içerikli bir değerlendirmedir. Bu değerlendirmenin zaten metnine de baktığınız zaman birçok noktada siyasi içerikli analizler yer almaktadır. Ancak bizim anlamakta zorluk çektiğimiz husus, 21 Eylül günü Moody's'in analistlerinin yapmış olduğu analizde ortaya koydukları perspektif nasıl oldu da iki gün içinde tam tersi bir noktaya evrildi. 15 Temmuz’dan sonra bir hafta içerisinde göstergelerde olumsuzluklar ortaya çıktı. Bunun en yüksek noktası da 18 Temmuz günüdür. Darbe sonrasında Türkiye ekonomisi için ciddi sorunlar mevcuttu. Ama Türkiye ekonomisinin iyi yönetilmesi, halkımızın sadece tankların önüne geçmek değil ekonomiye olan güvenini göstermek açısından döviz bozdurup onu TL’ye çevirmesiyle ortaya çıkan tablo darbecilerin yapmaya çalıştığı ekonomide olumsuz imajın ortaya çıkmamasına neden oldu." dedi.  
Darbe girişimi sonrası ekonomide tehlike olduğuna ama değiştiğine dikkat çeken Kurtulmuş, ileri bakarak 15 Temmuz'un etkilerini sileceklerini, Türkiye ekonomisinin kararlılıkla yoluna devam ettiğini söyledi. 
Kurtulmuş, böyle negatif bir açıklamanın özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD ziyaretinde dış yatırımcılarla çok olumlu geçen görüşmelerinin ertesinde olmasının da manidar olduğunu söyledi. 

"ÇOK SAYIDA REFORM NİTELİĞİNDE ADIM ATILACAK"
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı, çok teferruatlı olarak Adalet Bakanımız tarafından Bakanlar Kurulu'na sunuldu. İlgili bakan arkadaşlarımız bu hafta içerisinde kendilerini ilgilendiren perspektifle bu teklifle ilgili görüşlerini hazırlayacaklar. Önümüzdeki hafta da bu konu Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılacak. Çok sayıda reform niteliğindeki adım, bu yasa tasarısıyla birlikte de atılacak."
Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili konuşan Kurtulmuş, "Türkiye kendi şehirlerini kendi sınırlarını Suriye’den gelen tehditlere karşı korumalıdır. Terör örgütlerinden sınırlarını korumak için bu operasyon başlatılmıştır. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanadır. Burada oluşturulacak bir PYD koridorununun oluşmasına karşıyız. Biz rada yaşayan Kürt kardeşlerimizin varlığına karşı değiliz. Üçüncüsü de başından itibaren Amerikalılar konuşulmuş olan konu YPG güçlerinin Fırat’ın doğusuna çekilmesidir. Bu anlamda Türkiye Fırak’ın doğusuna YPG güçlerinin çekilmesini istemiştir. Bunun sonucunda sonuç aldığımızı da görmekteyiz. Biz bu bölgede tamamen terörden temizlenmesi ile ilgili kararlılığımızı gösteriyoruz." 

"OHAL'İN UZATILMASI KURULA GELMEDİ"
Kurtulmuş, OHAL’in uzatılmasıyla ilgili bir konunun Bakanlar Kurulu'na gelmediğini ifade etti. 

"BİR HAKSIZLIK VARSA ORTADAN KALDIRILACAK"
Kamudaki FETÖ soruşturmasına ilişkin bilgi veren Kurtulmuş şunları söyledi: “15 Temmuz günü hain bir çete 40 yıl süren bütün hazırlıklarını tamamlamış şekilde hain bir darbe teşebbüsünde bulundu. Hedef Türkiye’nin bir iç savaşa sokulmasıydı. Bu ağır suçu hafifletecek hiç bir söz ve teşebbüsün için olunmaması lazım. Ama aynı zamanda adaletli davranacağız. Bu hassasiyet içinde soruşturmalar devam ediyor. Başbakanlık içinde oluşturulan komisyonda incelemeler yapılıyor. Bir haksızlık varsa ortadan kaldırılmaya çalışılacak. İmzasız ihbarla meselesinde de sadece imzasız değil asılsız ihbarlarında bir bedeli olduğunu herkes bilmelidir. Anadolu-Rumeli topraklarının en ağır suçunun içinde olan kimseyi affetmeden ama suçsuz olanları da ayırarak yolumuza devam edeceğiz. Binlerce başvurudan bahsediyoruz titizlikle bunlar incelenecek ve sonuca varılacaktır.”

"ASKERİ BİRLİKLER KAMUSAL İHTİYAÇ İÇİN KULLANILACAK"
Askeri birliklerin taşınmasının bir güvenlik sorunu oluşturmayacağını belirten Kurtulmuş, "Bu askeri alanların hepsi kamusal ihtiyaçların karşılanması için kullanılacaktır" diye konuştu.

"İKİNCİ KALKIŞMA" İDDİASINA YANIT
İkinci FETÖ kalkışması iddialarını yanıtlayan Kurtulmuş, şöyle konuştu: 
"İkinci bir kalkışmayla ilgili bir rapor yok. Bu tür raporlarla halkı endişeye ve bir takım telaşa sürüklemenin de alemi yok. Ülkeyi yönetenler olarak 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kalkanlar aman ne güzel yenildik diye kenara çekilecekler değiller bunun farkındayız. Türkiye’nin önünü kesmek için yeni fırsatlar kollayacaklarını bunu yapmak içinde halkın arasında çeşitli fitneler sokacaklarını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz. Ama Böyle panik yaratacak sözlerden kaçınarak her birlikte uyanık olacağız."

 
Trump'tan Kudüs'ü başkent olarak tanıma sözü
 
Tatlıtuğ-Dizer çifti Demek Akbağ'a kiracı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li eski vekil kalbine yenildi
CHPden 22. ve 23. dönem Muğla milletvekili olan Gürol Ergin, geçirdiği ...
CHP’li eski meclis üyesinin acı günü
CHP Karşıyaka eski meclis üyesi Ramadan Gezginci’nin eşi yaşamını yitirdi.
CHP’de il başkanları zirvesinde neler konuşuldu?
Kahramanmaraş’ta gerçekleşen il başkanları toplantısında sandık çevresi ...
 
Başbakan Yıldırım'dan gelin ile damada sürpriz
Başbakan Yıldırım, Bağcılar'daki düğünlerine giderken kendisine el sallayan ...
TBMM 1 Ekim'de iş başı yapıyor!
TBMM'nin 26. dönem ikinci yasama yılı çalışmaları, 1 Ekim Cumartesi günü başlayacak.
Bakan Arslan’dan ‘İzmir projeleri’ raporu
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan İzmir’in ulaşım ...
 
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye 'Gülen' mesajı!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin kanıtların ...
Erdoğan'dan ABD dönüşü çok önemli mesajlar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'den dönerken uçakta gazetecilerin ...
AK Partili Meclis üyesinin nikahını Başkan Kocaoğlu kıydı
Büyükşehir Belediyesi AK Partili meclis üyesi Fatih Taştan, Burcu Kabadayı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva