HABERLER>POLİTİKA
4 Ocak 2021 Pazartesi - 14:07

Kura öncesi CHP’den açıklama: Başkanlığın elimizden alınmasına asla müsaade etmeyiz!

CHP İzmir İl binasında düzenlenen basın toplantısında bugün kura bölümünün tekrarlanması beklenen Menemen seçimi ile ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Bu seçime baktığımızda hem siyasi hem hukuk açısından, hem demokrasi açısından oldukça düşündürücü bir tablo ile karşı karşıyayız" dedi. Erkek ayrıca, "Biz demokrasi ve hukuka her zaman saygı duyan bir partiyiz, ama asla ama asla, umutsuzluk ve baskı ile belediye başkanlığımızın elimizden alınmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kura öncesi CHP’den açıklama: Başkanlığın elimizden alınmasına asla müsaade etmeyiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi, bugün Menemen Belediyesi Ocak ayı olağan meclisinin ilk oturumunda yeni Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği için gerçekleştirilecek kura çekimi öncesi basın açıklaması düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in başkanlığında CHP İzmir İl Binası'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Menemen Meclis Üyesi Deniz Karakurt katıldı.

Erkek, yapılan açıklamada Menemen Belediyesi Başkanlığının gasp edilmek istendiğini belirtti. İzmir Valiliği'nin kararını eleştiren Erkek, yargı kararının çıkmadan kuranın tekrarlanmak istendiğini belirtti.

"YARGI KARARI ÇIKMADAN KURA ÇEKİLİYOR"
Erkek, yaptığı açıklamada "Bizim için önemli olan seçmenin iradesi ve demokrasidir. Menemen'de yerel seçimlerde belediye başkanlık seçimlerini CHP kazandı. Seçilen belediye başkanımızın, görevden uzaklaştırıldı. O hukuki ve ayrı bir süreç. Yasa gereği mecliste seçim yapıldı ve meclis üyemiz Deniz Karakurt Belediye Başkan Vekili seçildi. Bu seçime baktığımızda hem siyasi hem hukuk açısından, hem demokrasi açısından oldukça düşündürücü bir tablo ile karşı karşıyayız. Gerçekten demokrasiye saygıları olsa aslında o seçimde aday bile çıkartmaları gerekirdi. Ancak maalesef demokrasiden o kadar uzaklaşmış bir iktidarla karşı karşıyayız. Ayak oyunları ile Menemen halkının iradesini gasp etmeye çalışıyorlar. İdareyi, valiyi baskı altına alabilirsiniz ancak başarılı olmazsınız. Seçim yapıldı sonra bir dava ile karşılaşıldı. Hukuk asla ve asla kötü niyeti koruyamaz.  Bakıyoruz kura çekimine… AK Parti grubunun isteği ile yapıldığını herkes biliyor. O gün çıkmayanlar şimdi dava açıyor. Hukuken söyleyeyim, iyi niyeti olmayan bir davacının mahkeme bile hukuka aykırı bir şekilde yürütmeyi durdurma kararı verdi. Maalesef ülkemizde yargının ne halde olduğunu biliyoruz. Yürütme, yargı ve yasamanın bir siyasi partinin genel başkanının doğrudan ya da dolaylı olarak egemenliği altına girdiğini de biliyoruz.  Sandık başında itiraz etmeyenler daha sonra dava açıyor. Bir itirazınız varsa seçim sırasında yapacaksınız. Kura başında yapacaksınız. Sonradan dava açamazsınız. Açarsanız bu kötü niyetli olur. Bu hukuki süreçle ilgili değerli akademisyenlerden görüşler aldık. Bu görüşler İzmir Valiliği'ne de sunuldu. Yarın İdare Mahkemesi'ne de sunulacak. Bir şekil eksikliğinden bahsediliyor. Aslında hiçbir eksiklik yok. Yönetmelikte bir düzenleme var ancak idare hukukunda temel konu sonuca etkili olmayan şekil eksikliği asla iptal nedeni olmaz. Topları ha şeffaf bir fanusa koymuşsunuz ha torbaya koymuşsunuz ne fark eder. Siz nasıl yürütmeyi durdurma kararı verebiliyorsunuz? Bir de üstüne İzmir Valiliği’nin bir yazısı… Davanın sonucu beklenmeden nasıl karar verebilirsiniz.  Diyelim çektirdiniz ancak daha sonra mahkeme farklı bir karar verdi ne olacak? Kura ile yapılan ve tüm hukukçularda aynı görüşte, davanın sonucunu beklemeniz gerekir. Şu an Menemen’de birinci başkan vekilimiz belediye başkanlığını temsil ediyor. Ancak yapılmak istenen tam bir hukuksuzlukla Menemen Belediye Başkanlığını kazanabilmek… Buna asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Mahkemenin üzerindeki siyasi baskılara son verin. Bu yazıların nasıl yazıldığını öngörmemek mümkün değil. Bugünden itibaren meclisten seçilmiş bir başkan vekilimiz vardı, idare mahkemesi daha karar vermeden, kura çekimine karar verildi. Biz demokrasi ve hukuka her zaman saygı duyan bir partiyiz, ama asla ama asla, umutsuzluk ve baskı ile belediye başkanlığımızın elimizden alınmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

 "HUKUKA UYGUN HAREKET ETMEK ÖNEMLİ"
Demokrasinin idaresine saygı duyulması gerektiğini belirten Erkek, "Menemen Belediye Meclisi’nin, bugünde bir toplantısı varmış... Orada nasıl bir süreç işleyecek onların kararıdır. Ben bir hukukçu olarak mutlaka ama mutlaka açılan davanın sonucu beklenmelidir diyorum. Bu davada son derece haksız, hukuki dayanağı olmayan bir davadır. İnanıyoruz ki bu dava reddedilecek. Sandık başında itiraz etmeyenin sonradan itirazı haklı olabilir mi. Bu davanın itirazları sonuca etkili değildir. Davanın sonucunu neden beklemiyoruz? Bırakın yargı bir karar versin. Biz şu andan itibaren adımlarımız konuşuyoruz. Hukuka uygun hareket etmek önemli… Hukuku uygun hareket edilmesi şarttır. Daha İdare Mahkemesinde devam eden bir dava varken, siz Menemen Belediye Başkanlığını gasp ettiniz. Demokrasi ve seçmen iradesine saygılı olmalıyız. Menemen halkına saygılı olmalıyız" dedi.   

"HİÇBİR ŞEKİLDE HUKUK VE YASAYA UYGUN DEĞİL"
Düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, alınan kararın yasaya uygun olmadığını söyledi. Yücel, "Hepinizin bildiği gibi Menemen Belediye Başkanı’nın tutuklanmasının üzerine bir seçim yapıldı, seçimde her iki aday arasındaki eşitlik bozulmaması üzerine gerçekleştirilen kurada ismi çıkan Deniz Karakurt Başkan Vekili olarak seçilmiştir. Karşıda aday olan arkadaşımızın İdare Mahkemesine açmış olduğu dava sonrasında, İdare Mahkemesi yapılan seçimle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bizim yaptığımız itiraz da mahkeme tarafından reddedildi. Olaya baktığımızda kura yöntemi iki tarafında ortak iradesi ile belirlendi, karşı tarafın önerisi ile uygulandı ve yapılan kura işleminde herhangi bir hile, şaibe olmamasına rağmen mahkeme bu kararı verdi. Açılan davanın etik, ahlaki ve siyasi yönü her zaman tartışılacak. Neticede yapılan kura işlemi sırasında itiraz edilmemesine rağmen sadece kuranın sonucuna itiraz edilmesi etik ve ahlaki değil. Geçtiğimiz hafta İzmir valiliğinin bir yazısı ile bu yürütmeyi durdurma kararının uygulanması yönünde bir yazı gönderildi. Bugün saat 17'de 2021 Ocak ayı olağan meclis toplantısında kuranın tekrar edilmesi konusundaki yazı Menemen Belediyesi'ne iletildi.  Şimdi bu karar, ardından valiliğin yazmış olduğu yazı, hiçbir şekilde hukuk ve yasaya uygun değil" dedi.

 
Dini nikahlı eşini boğarak öldürdü, ‘hatırlamıyorum’ dedi
 
WikiLeaks kurucusunun iadesi davasında karar
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bıyıksız 4 Ocak 2021 Pazartesi 17:17

sizin zavallılığınız yüzünden 19 senedir evet koskoca 19 senedir AKP yönetiyor bu ülkeyi

Yorumu oyla      2      3  
tunç 4 Ocak 2021 Pazartesi 15:32

avukat ordusu meclis üyeleriniz var ilçe başkalrınız var hadi gereğini yapın vermeyin menemeni bakalım.

Yorumu oyla      2      3  
beyaz 4 Ocak 2021 Pazartesi 15:03

Belediye Başkanı yolsuzluktan içerde, menemenden halkından özür dileyeceğinize, siz şimdi hak adalet diyorsunuz ya gerçekten komik

Yorumu oyla      4      4  
Deliadam 4 Ocak 2021 Pazartesi 14:22

Şaka gibisiniz ya !!! Dönün geriye kim CHP adayına oy vermedi, o oyu vermeyenleri oraya kim ve nasıl getirdi onu sorgulayın. Zavallısınız yemin ederim.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener’den zam yorumu: Memura ‘aç kal’ diyorlar
Emeklilere yapılacak zam oranına tepki gösteren İYİ Parti lideri Meral ...
'Elektriğe, elektroniğe zam geldikçe TRT yöneticileri ellerini ovuşturuyor'
Gelirinin yüzde 88’ini elektrik katkı payı ve bandrol ücretlerinden elde ...
O parti Millet İttifakı'ndan ayrılıyor!
Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve yerel seçimlerde Millet İttifakı ...
 
Meclis üyeleri katılmadı... Menemen Meclisi'nde kuraya boykot!
Menemen Belediye Başkanvekilli Seçimi için bugün yapılması planlanan kura ...
Mehmet KARABEL yazdı... Güzelim köyler mahalle olmaktan nasıl kurtulur?
Mehmet KARABEL yazdı... Güzelim köyler mahalle olmaktan nasıl kurtulur?
Kadir Topbaş'ın durumu ciddiyetini koruyor!
Yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Topbaş'ın sağlık durumunun ...
 
AK Parti'den CHP'nin SMA kampanyasına tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, sosyal medya hesabından yaptığı ...
AK Parti'den Büyükşehir'e 'dağıtım' tepkisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Konak ilçesine bağlı 2. Kadriye ...
CHP’lilerden Milli Piyango çağrısı: Varlık Fonu’na aktarılan para SMA hastaları için kullanılsın!
CHP İzmir Milletvekilleri sosyal medya üzerinden, #smahastalarınınsesiniduy ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva